Gastenboek

Nieuwe reactie plaatsen

Er dient nog een toevoeging in de stylesheet gemaakt te worden m.b.t. de class reactionFormDiv
Naam
Email
Titel
Waardering
Foto
Reactie

Geplaatste reacties


 • HET BELEID IS DUIDELIJK
 • Door: SEW BESTUUR (14-06-2017 12:37)
 • Wij vragen iedereen die zich hier op het gastenboek, of in het dorp afvraagt waarom het kunstgrasveld/B-veld niet betreden mag worden, zich te schikken in ons beleid.

  Wij willen simpelweg geen mensen op onze velden hebben als daar geen toestemming voor is gegeven.

  Stop dus met je mening hier op het gastenboek neer te leggen en aanvaard ons beleid!

  Het 3e veld en het stationnetje zijn voor alle mensen uit het dorp beschikbaar.

  We zullen op het derde veld ervoor zorgen dat er veldjes worden gecreëerd. Dit moet meer uitnodigen om hier lekker te gaan voetballen met je vrienden.

 • Dramatischhhhh !!
 • Door: Joslin Moeijes (13-06-2017 22:23)
 • Ik vind het echt dramatisch dat al zit ik lekker in mijn slaapkamer dat ik niet eens even de jonge talenten kan zien voetballen op het kunstgras. Dat komt omdat hun verboden word om op het kunstgras te voetballen. Ik vind dit echt dramatischhh !! :(

 • SEW JO 13 - 1 ter afsluiting
 • Door: Richard Schavemaker (01-06-2017 14:54)
 • Natuurlijk weer een mooi stukje over onze toppers van SEW JO 13 - 1
  Ron en Richard zijn gestart met een behoorlijk jonge ploeg in de 3e klasse voor dit seizoen.
  De aanvang was in Heerhugowaard waar gelijk de SVW JO 13-2 spelend in de 2e klasse als beker tegenstander uit de bus kwam.
  Door een fantastische 1e helft werden zij compleet van de mat gespeeld door onze jongens,waar 0-4 als einduitslag de boeken in gaat
  Het verder verloop van het eerste gedeelte van dit seizoen was is al eerder in een stukje naar voren gebracht ,dus dat laten we zoals het was.
  Aan het eind van dit 1e deel werden we net geen najaarskampioen. Maar deze jongens wisten wel te promoveren naar de 2e klasse KNVB !,Tijdens de winterstop zijn we rustig doorgegaan met trainen,Wel was er even een weekje rust tijdens kerst en oud&nieuw.
  Bij de start van het voorjaarsseizoen komen we ploegen tegen als VVS '46, en VVW,ook West Frisia en Strandvogels
  Het was al snel duidelijk dat dit echt een mooie stap omhoog zou zijn,Ron en ik wisten dat West Frisia JO 13-1 en VVS'46 JO 13-1 de grote kanshebbers voor de titel zouden zijn.
  De 1e wedstrijd was tegen de Valken thuis die met 7-0 naar huis werden gestuurd,(zij hadden nog niet getraind)De eerst volgende wedstrijd was uit tegen Strandvogels JO 13-1 waar wij onze eerste nederlaag moesten incasseren,ook hier weer een scheidsrechter die invloed had op de wedstrijd door een zuivere penalty te onthouden ,de jongens konden dit niet van zich afzetten ..3-2 verloren..
  Een oefenwedstrijd thuis tegen SEW JO 15-1 werd met 7-0 verloren maar de 1e helft was goed en daar haalde we veel info uit.
  3 dagen daarna was VVW JO 13-1 te gast op ons mooie complex,
  Een mooie pot die gelijk op ging en ook zo eindigde 2-2.
  Op 25 februari was West Frisia JO 13-1 de tegenstander ,deze jongens waren gewaagd aan ons maar zij hebben simpelweg een trefzekere boom van een spits, die weet hoe hij moet scoren .einduitslag 0-4.
  De week erop kregen we vervolg in het bekeravontuur uit bij de Grasshoppers JO 13-1, we hadden aan 1 punt genoeg .
  Op deze dag konden wij geen bal raken en kwamen al snel achter en dat resulteerde in een 5-1 nederlaag... einde beker avontuur.
  De thuis wedstrijd bij Zwaluwen Jo 13-1 werd 1-1 gelijk gespeeld,de uit wedstrijd bij de Valken werd gewonnen met 1-3 en thuis werd de prachtige pot met inhoud tegen Strandvogels gewonnen met 4-3 !
  Er zijn nog veel meer wedstrijden die in het verslag een plekje verdienen maar ik wil de pot tegen VVS'46 niet voorbij laten gaan.
  De KNVB heeft deze wedstrijd vrij plotseling op ons programma gezet omdat VVS,46 ineens kampioen kon worden,Dus op dinsdag avond 23 mei om 19:00 uur was de aanvang van deze pot.
  De tribune was aardig gevuld met jeugd en trommels,Bij de start van de wedstrijd werd er aardig veel vuurwerk afgestoken ter ondersteuning van hun jongens,Echter was SEW niet van plan om als makkelijk doelwit te worden gebruikt, het werd even helemaal stil toen Jorre een vrij trap net over de middellijn in 1 keer in doel schoot! 0-1 voor SEW .. de hele 1e helft moest VVS ,46 JO 13-1 aan de bak om de gelijkmaker te kunnen noteren,In de rust werden de Jongens door Ron toegesproken om er voor te waken dat niet snel die gelijk maker mag vallen zoals de wedstrijd thuis tegen hun. .
  Maar dat de gebeurde helaas wel,weer een aanval over links en de bal werd keurig afgemaakt 1 - 1. verder in de wedstrijd weer een aanval over links die onze rechts achter stopte met lopen omdat de bal over de zijlijn was gegaan maar de vlagger deed niets,dus de aanval ging door en het doelpunt was daar.1-2
  Vrij snel daarna was er een aangeschoten handsbal die door de scheids maar al te vlug naar de stip werd gewezen 1- 3 .
  Het geweld van vuurwerk barste weer los en kwam op het veld terecht waardoor de scheidsrechter de wedstrijd staakte voor 5 minuten.
  VVS '46 dacht dat ze er waren,maar wij kunnen ook voetballen en de 2-3 werd op het scorebord gezet door SEW. Vrij snel daarna was er meer geloof in onze jongens gekomen en door een mooie aanval werd de 3-3 gescoord door Luca. direct na de aftrap sprong het scorebord op 60 minuten en de scheids floot direct af , waar zeker nog 4 minuten blessuretijd te spelen waren.....tja wat doe je daar tegen.
  VVS '46 was Kampioen!!
  De dinsdag hierna konden wij bij Sporting Andijk JO 13-1 nog plek 3 op de ranglijst veilig stellen maar deze wedstrijd werd met 2-3 verloren.

  Woensdag 31 mei was er een mooie wedstrijd" ouders tegen de spelers "die eindigde in 5-5 en daarmee werd de competitie af gesloten.
  Zondag spelen we nog 1 toernooi bij KGB en dan is het Klaar

  Ron en ik willen graag iedereen bedanken voor hun inzet , samenwerking en het plezier wat we samen hebben gemaakt

 • weer veel winnaars
 • Door: minuut van sew (21-05-2017 20:06)
 • De laatste wedstrijd van het seizoen heeft SEW zich veilig gespeeld tegen Kleine Sluis. Een mooie 5-1 overwinning.
  De winnaars van de minuut zijn:
  minuut 9
  Sem op den Kelder
  Sjoerd Bakker

  minuut 16

  Jack Langedijk(gert jan)

  Nel Berkhout (weidelaan)

  Martin Halfweeg

  minuut 42

  Robbert Jan Martin

  Arie Koopman

  Dorien Schilder

  minuut 62

  Gijs Baten

  Fred Hoogland

  Peter Schouten

  minuut 72

  Piet Kok

  Dennis Sjerps

  Marylene Boukens

  Gefeliciteerd... de prijs komt deze week naar u toe..
  Piet

 • Billen knijpen
 • Door: Henry Bot (14-05-2017 20:23)
 • Ondanks al het geneuzel rond vermeende topclubs in eredivisie en Europaleaque was er deze week maar één wedstrijd die er echt toe deed. De vrijdagavond wedstrijd om het kampioenschap tegen WSV. Voorafgaand werd, door een negentien koppig onderzoeksteam in een J onafhankelijke test, naangetoond dat ook zonder alcohol de maaltijden in de Dres prima verteerbaar zijn. Een gelijk spel zou volstaan, maar het in grote getallen toegestroomde publiek verdiende de volle winst. Het aanvalsplan was een op moderne quantummechanica geënt logaritmisch principe waarbij pressie werd gespeeld door de oneven rugnummers in de even minuten en visa versa. Tegen de tijd dat de vermoedelijk door Korsakoff aangetaste grijze WSV massa dit systeem doorhad, was het middels F Konijn en J Aker al 2-0. Gelukkig voor het publiek bracht H Bot vlak voor de rust de spanning in de wedstrijd terug door bij een corner van WSV de bal op listige wijze achter de minst gepasseerde keeper van de competitie te werken. 2-1.Deze spanning werd er na rust al snel weer afgehaald door J Vlaar die middels een geweldige bal onderkant lat de stand op 3-1 bracht.
  Om onverklaarbare redenen sloeg de euforie die er tot dan toe was om in een ernstige defaitistische toestand, dit in de moderne wetenschap genoemde Feyenoordsyndroom, werd bestreden door alles en iedereen te wisselen totdat er zelfs cornervlaggen op de bank zaten en A Schouten in de spits stond. Gevolg was dat we als kippen zonder kop rond gingen rennen, iets wat sponsor technisch gezien nog hout sneed maar ons verder niets bracht dan ellende, 3-2. Dat werd de laatste minuten nog met de musculus glutaeus maximus bij elkaar, zeker toen een afstandsschot richting kruising ging. Dit was het moment voor S Commandeur om het werk van drie maanden hoogtestage in de Andes te laten samenkomen in één gracieuze vlucht, we leefden nog. Het waren echter de vele devote uren op blote knieën naast bed die van boven werden beloond met een spetterend onweer waardoor er één minuut voor tijd werd afgefloten. Het publiek uitzinnig, vuurwerk, campagne, foto's en felicitaties, kortom we waren kampioen. Kleine kanttekening was de wielklem die de RDW op de platte kar plaatste wegens technische mankementen, de afterparty was er niet minder om. Met een hoofdrol voor F Konijn die in plaats van zelf uit de hoge hoed getoverd te worden het één na het andere dankwoord uit de hoge hoed toverde, gewerkt wordt nog aan de articulatie na 15 bier om ook later op de avond verstaanbaar te blijven. Dank is er voor trainer S Knol, coach Rn Bakker, opstellingsspecialist F Knol en sponsor vd Laan, die de hele Dres ieder eetbaar kippenlichaamsdeel voorschotelde.

  Henry Bot

 • Bijna
 • Door: Henry Bot (04-05-2017 22:40)
 • De long and winding Road naar het kampioenschap, waarop wij ons dit seizoen begeven, leidde ons deze week richting het voetbalbolwerk van Woudia. Er restte ons slechts één optie in de met rasse schreden naderende apotheose, winnen. Nu vertrouw je er als verslaggever op, dat een select gezelschap van in de bloei van hun leven zijnde adonissen, probleemloos voor een eindeloze reeks vermeldenswaardige anekdotes zorgen, teneinde niet als de eerste de beste kanunnik het geschreven woord middels een vacuüm aan de Pollux te hoeven onttrekken. De wedstrijd echter, werd er één waarvan de beelden op menig voetbalschool als norm voor de ultieme routineus uitgespeelde partij zullen worden gebruikt. En daar waar in het verleden nogal eens werd teruggegrepen naar fantasie, externe literaire bronnen, citaten van Griekse wijsgeren, leugens, blasfemie en plagiaat, rest nu slechts het vermelden van de twee uitstekende goals van biljartleering J Aker voor de rust en twee dito goals van F Konijn, na de rust. Drie punten scheiden ons nog van een glorieuze tocht door het dorp op de platte kar van A Schouten, iets wat tot voor kort slechts aan stro en hooibalen was voorbehouden.

  Henry Bot

 • SEW -JVC
 • Door: minuut van sew (25-04-2017 14:14)
 • Helaas ging de wedstrijd met 1-2 verloren..
  Toch zijn hier weer een paar gelukkige winnaars.
  90:3= ieder 30 euro
  63e minuut.

  Jose Keizer

  Miles Verbeek

  Jolanda Borger

  De prijs komt weer naar u toe...

 • Verbaal geweld
 • Door: Henry Bot (03-04-2017 22:48)
 • Nog voor het eerste fluitsignaal waren op polyethyleen gazon van de Dres twee records gebroken, J Grippeling viel na dertig meter warming up geblesseerd uit en F Knol had al voor de aftrap ruzie met de tegenstander Alcmaria Victrix. De hierbij gezette toon zou de gehele wedstrijd aan houden, de belangen waren dan ook enorm waardoor er bij het verwerken van cognitieve en emotionele processen in de temporale hersenkwab nogal wat uit het verbale geheugen naar boven kwam, met als gevolg het gebruik van onnodige krachttermen over en weer. We starten furieus en nadat het stof daarvan was neergedaald stond het, dankzij goals van J Vlaar en F Konijn 2-0. Toen we daarna verzuimde uit te lopen naar 8-0 kregen we nog voor de rust een counter om onze oren. Na de rust was de hoofdrol voor de fluitist, voor de gelegenheid uitgerust met een authentiek stukje pop memorabilia zijnde de originele bril van wijlen Roy Orbinson. Waarschijnlijk niet op de hoogte van het feit dat deze Amikaanse hillbilly stekeblind was, en er geen directe noodzaak was door de glazen heen te kunnen kijken, zorgde ervoor dat hij de grensrechter negeerde en een buitenspelgoal goedkeurde. 2-2. Onze verbale reactie hierop verdiende absoluut geen schoonheidsprijs. We hadden een ingestudeerde vrij trap nodig, waarbij J Aker de bal met precisie op de paal schoot, H Bot listig over de bal stapte en J van der Laan binnen tikte, om weer op voorsprong te komen. Vlak voor tijd soleerde Ro Bakker voor de tweede maal alleen op doel af, zijn zijwaartse stift was een stuk succesvoller dan eerdere voorwaartse, waarna F Konijn de 4-2 kon binnen schieten. Weer drie punten dichter bij de schaal.

  Henry Bot

 • sew - kgb 3-1
 • Door: minuut van sew (03-04-2017 15:07)
 • Na weer een klinkende overwinning van 3-1 op KGB zijn er weer 9 winnaars.
  11e minuut

  Hella Verbeek

  Nienke Bos

  Arno Vlaming

  73e minuut

  Mick Bijl (Marco)

  Jan Wenker

  Margret Nan

  76e minuut

  Jetty Spruit

  Jan Grippeling

  June Verbeek

  2 wedstrijden achter elkaar de winnende minuut. Om te onthouden.. minuut 76.
  piet


 • Feniks
 • Door: Henry Bot (27-03-2017 22:46)
 • Na de deceptie van vorig weekend was een groot deel van de selectie op onverklaarbare wijze onvoldoende gerecupereerd van de meest uiteenlopende kwalen, waarvan de afferente neuronen in het perifere zenuwstelsel nog het meeste weg had van een vage smoes. We moesten de weg omhoog terug vinden tegen koploper WSV, waarvoor allereerst de weg naar WSV gevonden diende te worden. Met de navigatie van A Vlaming op de “ontdek je plekje” stand kwamen we via wegen, waar zelfs de omwonenden geen weet van hadden, uiteindelijk toch in de krochten van Wormer aan. Met H op den Kelder als extra kracht in de basis begonnen we zeer voortvarend met de ene fraaie aanval na de ander. De grensrechter echter, welke voorzien was van donkere bril en rood witte stok, wat onze vermoedens over de gesteldheid van diens visuele vermogen licht sceptisch maakte, besloot consequent iedere bal over de middenlijn af te vlaggen. Twee zuivere goals door de neus geboord en met 0-0 de rust in. We roken bloed en het was F Konijn die gebruikmakend van de straffe oostenwind de bal subtiel over de langste keeper van het noordelijk halfrond wist te liften. De tweede goal die hij er vlak na maakte bood ruimte voor een publiekswissel en een verlossing voor pinchhitter A Schouten welke zich eindelijk kon ontdoen van politiek incorrecte rode trainingsjas. Met een 0-2 achterstand begon WSV een serieus tegenoffensief welke echter in de kiem gesmoord werd door H Bot die een fraaie corner van Rb Bakker onberispelijk binnen kopte en vlak voor tijd ook de 0-4 binnen schoot. Dankzij een uitgekiend strooispoor van broodkruimels werd ook de weg terug weer gevonden,zodat we, het zij met een wedstrijd meer gespeeld, de heroverde koppositie konden vieren.

  Henry Bot

 • Vallen
 • Door: Henry Bot (20-03-2017 22:17)
 • Het was, zo zou gaan blijken, op alle fronten een memorabele week. Een week die nog lang zou nadreunen in het collectieve geheugen en waarvoor menigeen intensief en langdurig zou moeten worden behandeld. Een week waarin de groene caravan van A. Schouten met daarop een infantiel anagram van het begin van het alfabet, definitief van straat verdween en alleen nog vanaf het A veld waarneembaar werd. Maar ook het eten van een broodje shoarma veranderde van een lekkernij in een ernstige vorm van landverraad, waarvoor je ernstig rekening moest houden voor de toorn van de premier zelf. De Duitsers het voor ons op namen, de lente kwam en ging maar toch vooral die van een aantal schokkende ontdekkingen. Naarstig werd gezocht naar excuses, smoezen of verzachtende omstandigheden. Griekse filosofen en Chinese wijsgeren werden geraadpleegd, getracht werd middels in zwart latex geklede dames, door recreatief berispen de waarheid uit de verantwoordelijken te krijgen maar tot een bevredigende oplossing kwam het niet. Benadrukt dient te worden dat de brenger van het slechte nieuws slechts voor een elfde deel verantwoordelijk is voor de ellende. Vallen is net vliegen, maar dan met een wat meer permanente bestemming. Want vallen deden we, van een voetstuk, door met 0-3 van Spartanen te verliezen. Weg titel kansen, schrale troost halen we uit de wegwerkzaamheden aan de Oosteinderweg, welke een rondje Wognum op de platte kar toch al onmogelijk maakte.

  Henry Bot

 • nieuwe winnaars.....
 • Door: minuut van SEW 16 maart (20-03-2017 17:57)
 • Gisteren heeft SEW weer een mooie overwinning in de wacht gesleept. Den Helder werd met 3-0 verslagen..
  Hieronder staan de winnaars van deze competitieronde.

  14e minuut

  Melissa Visser

  Piet Buis

  Wies van der Laan

  69e minuut

  Liesbeth Huisman

  Koen Vriend

  Frank de Vries

  76e minuut.


  Jetty Spruit

  Jan Grippeling

  June Verbeek


  gr piet

 • Wax
 • Door: Henry Bot (05-03-2017 21:37)
 • Na vorige week in Alkmaar, door een zich tussen de isobaren aanwakkerende atmosferische luchtverplaatsing gedragen zwabberbal, totaal onnodig tegen een gelijk spel te zijn aangelopen, diende om mee te blijven doen, vandaag van Woudia te worden gewonnen. De selectie was weer van een dusdanige afmeting dat beide dug outs geconfiskeerd dienden te worden teneinde alle wissels een plek op de bank te geven. Gevolg was dat het veld net een bijenkorf was waar wissels in en uit vlogen, het geen het overzicht er niet beter op maakte en de juiste afspeel mogelijkheid niet voor iedereen even makkelijk was te combineren met de oog-voetcoördinatie. We waren aan elkaar gewaagd, totdat F Konijn ontdekte dat zijn directe tegenstander een gewezen marinier was, met welke een doorsnee knaagdier wel raad weet... Om niet met een stok in niet nader te noemen lichaamsopening boven een kampvuur te eindigen werd er uit voorzorg gewisseld met J Aker die vlak voor rust voor 1-0 zorgde. Een volstrekt misplaatste interpretatie van de nieuwe buitenspelregels bracht Woudia na rust terug in de wedstrijd, voor ons het moment om weer eens serieus en verzorgd te gaan voetballen. De 2-1 kwam van A Vlaming, die voor de wedstrijd een door verschuiving van de tektonische aardschollen ontstane kuil in het veld had ontdekt, van waaruit je uit het niets kon opduiken en binnen schieten. Daarna hervond J vd Laan zijn scorend vermogen en maakte J Aker zijn tweede. 4-1 het moge duidelijk zijn dat A Schouten komende week de platte kar nog maar eens in de wax zet.

  Henry Bot

 • minuut van SEW
 • Door: piet (03-03-2017 19:20)
 • De wedstrijd tegen Spartanen ging helaas verloren met 2-4.
  toch zijn er weer 6 mensen winnaar van de minuut geworden. gefeliciteerd.
  De prijs komt naar u toe..

  45e minuut

  Joke Jurriens

  Theo Boots

  Bas van der Laan

  46e minuut

  Vera Wals

  Frits Vriend

  Kees Ooijevaar


 • Day off
 • Door: Henry Bot (07-02-2017 20:24)
 • Uitgerekend met dé wedstrijd van het seizoen op het programma besloot het door ieder op zijn eigen manier geïnterpreteerde opperwezen dat het tijd was voor een collectieve day off. Gevolg daarvan is, dat er zelfs na een extra dag mediteren in totale afzondering of gebruik te maken van een aaneenschakeling van metaforen, eufemismen en andere taalkundige spitsvondigheden, geen ook voor de jongere lezertjes geschikt wedstrijdverslag te publiceren is. Voor de "die hard" lezers onder u circuleert er op het black web wel een ongecensureerde versie. Voor de eventuele daardoor opgelopen emotionele schade, is de verantwoording geheel voor eigen rekening.
  Enige positieve was de dichte mist, waardoor de supportersbussen het parkeeremplacement van de Dres niet konden verlaten en het aantal getuigen tot een minimum beperkt is gebleven. Volgende week WSV op bezoek, als Thialf zich gedeisd houdt.

  Henry Bot

 • minuut van sew
 • Door: piet (30-01-2017 20:40)
 • Afgelopen zondag eindigde de wedstrijd sew texel in een 2-2 gelijk spel.
  weer 6 winnaars die samen de 90 euro mochten verdelen.
  28e minuut
  Theo Huisman

  Jan Ebbing

  Joran Verlaat

  64 minuut

  Myrna Schoenmaker

  Mieke Bregman

  Gerard Buis

  volgende week de topper
  hauwert-sew...

 • Deel twee
 • Door: Henry Bot (30-01-2017 20:27)
 • Met een half kampioenschap op zak begonnen we aan deel twee van expeditie titel. De winnaar van de andere poule, Westfriezen, kwam op bezoek. Omdat een exceptioneel deel van de riante selectie een playbackshow achter de kiezen had en het vermoeden bestond dat het residu van de fermenteerde granen, hop en gist, zich zou ophopen in de benen, begonnen we pas om half twaalf. Deze eerste tactische zet betaalde zich al snel uit in een 0-1 achterstand, dus toch nog te vroeg. Halverwege de eerste helft, deed F Konijn echter de wedstrijd kantelen door de gelijkmaker binnen te schuiven. Dit alles berust op vermoedens, uw correspondent was op survival in naastgelegen schapen Eldorado om ballen te repatriëren. A Schouten werkt ondertussen heimelijk aan genetische kruisbestuiving tussen schaap en ballen apporterende hond teneinde dit pijnpunt van het nieuwe complex te tackelen. We gingen met 1-1 rusten, de wissels zouden het verschil moeten maken.
  We domineerden de tweede helft en door goals van F Konijn, H Bot J Aker en nogmaals F Konijn zou het 5-1 moeten staan. Zou, want ook onze intercontinentale keeper S Commandeur, moest ondanks een drie maanden durende hoogtestage in de Andes incl uitgebalanceerd dieet van cavia’s en mais, twee maal de bal uit het eindstation van een counter vissen. 5-3, de eerste punten weer binnen. Volgende week Spartanen uit, meldt u op tijd aan, de eerste bussen supporters zitten inmiddels vol.

  Henry Bot

 • voetbal en handbal plaatjes
 • Door: Maarten Schouten (27-12-2016 20:00)
 • .
  nr 24, 89, 187, 182, 221, van de handbal
  60, 115, 252, van de voetbal.
  Vriendelijke groet Maarten Schouten

  handbal.

 • Getuigen gezocht
 • Door: Henry Bot (12-12-2016 21:01)
 • Al ruim voor het einde van de competitie mochten we met de kampioensschaal op het bordes. De wedstrijd erna was derhalve ook slechts bezigheidstherapie en diende geen enkel doel. Toch was, tengevolge van fanatisme, gedrevenheid en teamspirit bijna de voltallige selectie aanwezig zodat bijna iedereen een wisselbeurt tegemoet kon zien. Het was een paar dagen na Sinterklaas en terwijl een ieders instinctieve reactie, bij een verdachte pakketjes achterlatende langbaardige kerel in jurk, welke emplooi biedt aan een groot aantal knechten met mediterraans uiterlijk, vluchten is, had A Vlaming het lef zo’n pakketje te openen. De letters A V op het geconfiskeerde trainingspak dat tevoorschijn kwam werden volstrekt verkeerd geïnterrumpeerd zodat de Atletische Vormgeving niet helemaal tot zijn recht kwam. Het reisdoel die morgen was het haveloze tussen braakliggende bloemkoolvelden gedrapeerde poldercomplex van KGB, waar de doelstelling slechts was, het met opgeheven hoofd weer te verlaten. We startten matig maar waren overduidelijk de bovenliggende partij totdat keeper R de Wilde, die eerst nog een paar keer fraai ingreep, bij een corner de temperatuur van de bal met enkel honderden graden overschatte en er boven zijn hoofd mee jongleerde alsof hij net uit het frituurvet kwam. Wat er daarna gebeurde is tengevolge van een collectieve aanval van polderblindheid door niemand waargenomen maar na het laatste fluit signaal stond er 3-0 voor KGB op het scorebord en had F Knol voor het eerst in zijn carrière sediment op de benen. Er wordt nog naarstig gezocht naar getuigen.

  Henry Bot

 • trainingen overige senioren
 • Door: Sander Knol (11-12-2016 20:26)
 • Aanstaande vrijdag 16 december is de laatste training van het jaar 2016.
  De eerst volgende training staat gepland op 13 januari 2017.

 • oogstrelend voetbal SEW JO 13-1
 • Door: Begeleider JO 13-1 (01-12-2016 11:40)
 • Waar in augustus de nieuwe voetbalteams bekend werden,was er voor Ron,Richard en de jongens van O 13-1 even een kleine kink in de kabel. De 2 Rustamkhel jongens(Tawrat en Khettabullah ) waren met de noorderzon vertrokken naar Engeland .
  Een geweldige voorstopper en kwaliteits rechtsachter moesten we daarom missen, Positief gezien krijgt iemand anders dan een kans om zich te laten zien in dit voetbalelftal.
  Jop Bobbeldijk was de gelukkige in dit verhaal.
  Het seizoen ging van start met de 1e bekerwedstrijd uit bij SVW JO 13-2 in Heerhugowaard uitkomend in de 2e klasse.
  Onze jongens speelde daar een fantastische 1e helft met als ruststand 0-4 ,de 2e helft was een stuk minder maar toch zeer knap de nul gehouden eindstand 0-4 winst.De 1e competitiewedstrijd was uit bij Victoria O JO 13-2 dit was de wedstrijd van de gemiste kansen, 2-0 voor met de rust 2-4 achter kwartier na rust ,toch uiteindelijk met veel wilskracht de 4-4 als eindstand genoteerd,maar daar hadden we moeten winnen gezien de gemiste kansen.
  Zwaluwen JO 13-1 was de volgende tegenstander de uitwedstrijd werd terecht met 1-1 gelijk gespeeld.
  Vervolgens kwam west Frisia JO 13-3 bij ons op bezoek op het nieuwe complex en werd 14-0 volledig van de mat gespeeld. Eigenlijk wil ik van alle wedstrijden wel een verslag doen maar dat wordt even teveel,kijk maar even op voetbal.nl en vergeet niet bovenin op de zwarte balk te klikken voor de bekercompetitie !! Wat ik wel graag naar voren wil brengen is de inzet van dit team,deze jongens geven alles wat ze hebben per wedstrijd en dat is te zien ook, ze trainen 2 x per week 75 minuten keihard met veel plezier.
  Ze krijgen training van de fanatieke Ron Bakker en de begeleiding is in handen van de net zo fanatieke Richard Schavemaker.
  Toch wil ik in het wedstrijdverslag ingaan op de bekerwedstrijd tegen Spartanen JO 13-1 die in de 2e klasse bovenaan staat en altijd wat extra's in ons naar boven brengt.Zij spelen een klasse hoger als ons maar toch was het SEW die voorkwam door een vrije trap van Joran die met zijn geweldige linker het net vond.1-0 vervolgens was het Luca die met een mooi schot onder de keeper door de 2-0 liet noteren,Spartanen kwam nog wel terug in de 2e helft tot 1-2 maar de winst was voor ons ....Klasse gespeeld !!
  In het verdere verloop van onze competitie was de wedstrijd van 29 november tegen KSV JO 13-2 even een mooi compliment tot ons gekomen.
  Een lid van de technische staf SEW 1 heeft ons de 1e helft zien voetballen was onder de indruk van ons spel en vond reden genoeg om zijn vrouw alleen de boodschappen te laten doen zodat hij ook de 2e helft kon zien....
  Het is mooi als trainer/coach te zien als de manier van spelen uit komt in mooi verzorgd voetbal met veel plezier en prachtige aanvallen die leiden tot doelpunten,
  Ik kan er lang over schrijven maar kom eens kijken op de Dress

  Dus aan allen die dit leest ...zaterdag 3 december spelen we weer thuis.
  SEW JO 13-1 - Spirit JO 13-2 om 12:00 uur ..u bent van harte welkom !!

  De sportieve Groeten Team SEW JO 13-1
  Ron Bakker en Richard Schavemaker


 • minuut van sew
 • Door: piet (30-11-2016 18:05)
 • De wedstrijd sew- westfriezen die in een 1-1 gelijk spel is geëindigd heeft de volgende winnaars opgeleverd:

  Jack Langedijk(gert jan)

  Nel Berkhout (weidelaan)

  Martin Halfweeg

  Deze week wordt er 90 gedeeld door 3 winnaars aan iedere winnaar €30 euro uitbetaald.
  piet

 • Gefeliciteerd veteranen!
 • Door: TD in ruste Reuser (29-11-2016 16:03)
 • De resultaten spreken voor zich, de zomerse versterkingen hebben hun waarde bewezen, de wisseling van TD heeft voor nieuwe impulsen gezorgd. Gefeliciteerd daarom veteranen met deze eerste prijs en nu op naar het algehele kampioenschap!

 • Eerste winst MO15-1!!
 • Door: Krista van Nuland (16-11-2016 21:12)
 • ALC MO15-1 - S.E.W. MO15-1

  Voor de wedstrijd dachten we, misschien gaan we dit wel winnen want hun hadden nog 0 punten.
  Maar dat dacht de tegen partij ook.
  De eerste helft ging het niet zo goed omdat wij niet op onze plekken bleven staan en het een chaos was in het veld.
  en kwamen wij daarom op 1-0 achterstand.
  In de rust kregen wij daarom goede aanwijzingen en hadden veel goede moed voor de tweede helft.
  Daarom ging het in de tweede helft heel erg goed omdat wij goed over speelde, praatte, bij onze man bleven en het veld breed hielde.
  Eerst scoorde Irsa Ooijevaar de 1 - 1 daarna Marit Ritsma de 1 - 2 en als laatste Krista van Nuland de 1 - 3.
  Uiteraard waren wij heel erg blij en trots natuurlijk.
  Vanwege onze overwinning gingen wij met kleren aan onder de douche!

 • minuut van sew
 • Door: piet (09-11-2016 15:33)
 • na de prima overwinning van SEW op VVW met 4-1 zijn er weer een aantal winnaars bekend.
  4e minuut:
  Ton Laan
  Barry Kok
  Andre Kok

  49e minuut
  Ilona Bobeldijk
  Marina van Eijk

  54e minuut
  Robin Doodeman
  Saar Ooijevaar
  Ab Moras

  68e minuut
  Koen Vriend
  Yoeri Visser

  allen van harte gefeliciteerd.

 • SEW5
 • Door: Michiel Luchies (03-11-2016 16:10)
 • Sportieve revanche

  De derby tussen SEW 1 en Hauwert 1 stond nog vers in het geheugen van ons SEW-ers. Het resultaat van de 1e thuis wedstrijd van SEW 1op het nog blinkende kunstgras van het A-veld was helaas niet bevredigend. Desalniettemin kreeg het magische 5 de eer om sportief revanche te nemen op de Hauwertianen. Zondag 30 oktober 1300u moesten SEW5 en Hauwert 3 het zwaard naar elkaar heffen en de veldslag aangaan. SEW5, hierna vermeld als het 5e, begon de wedstrijd vol goede moed. Na wat aftasten en eigenlijk enigszins verbazing ging de wedstrijd niet zo soepel als verwacht. Hauwert voetbalde redelijk en het 5e zocht naar een openingstreffer. Deze treffer viel gelukkig redelijk snel in de wedstrijd en gaf het 5e hoop op een monsterscore. Hauwert ging niet verschrokken verder met heel degelijk voetbal te spelen en kwam zelfs een paar keer gevaarlijk uit de hoek, maar de teruggekomen en routiner keeper van het 5e hielp deze kansen om zeep, tot dat ene moment. Wederop 1 op 1 met de keeper, dit keer geen hengst op doel maar een stift. Een hele linke stift. het 5e keek tegen een bloedeloos gelijk spel aan en de arbiter vloot voor de rust. Harde worden, ongeloof en vooral rationalisme gonsde door de kleedkamer van het 5e. Waar waren de mooie combinaties, de snelle uitbraken en vooral de vele doelpunten die normaal wel vielen? Opgepept en scherper dan een slagersmes gingen de strijders van het 5e het veld op, klaar om te vlammen en de fel begeerde punten in Nibbik te houden. Het duurde niet lang of de 2-1 viel, opluchting en motivatie alom. De 1e helft was volledig overschaduwd door hetgeen wat het 5e liet zien in de begin fase van de 2e helft. de 2-1 werd al snel 3-1, 4-1, 5-1 en als slot offensief nog eens 6-1. Het 5e heeft de zwarte schaduw op het A-veld, veroorzaakt door Hauwert, volledig doen verdwijnen. 6-1 was het antwoord van SEW, laat het een begin zijn voor beide teams om in Hauwert ook de 3 punten mee te nemen naar Nibbixwoud.

  Goals:
  Thomas Rood
  Joram Verlaat
  Michiel Luchies
  Per Stoffer

 • belevenis
 • Door: Patrick Kok (30-10-2016 12:10)
 • Voor de competitie dacht ik aan een plek in de subtop voor de mannen van O.13.2 . Maar na 6 wedstrijden en 18 punten moest de doelstelling al snel worden bij gesteld. Spirit, de tegenstander die alles met gemiddeld 8 doelpunten verschil had gewonnen, vertelde doodleuk dat ze kwamen voor 1 punt. Leest u die laatste zin nog eens. Mooi toch....
  Kort na rust kwamen we op 2-0. Dat bleef het tot 8 minuten voor tijd. Eindstand 2-3. We hebben alles gezien:. Passie, strijdlust, doelpunten, fouten, eigenlijk alles wat je in een voetbalwedstrijd wilt zien. Zelfs na het fluitsignaal bleef het mooi. Er was boosheid, verdriet, tranen, scheldpartijen, relativerende woorden en doodse stilte.

  Wat kan het coachen toch mooi zijn..........

 • minuut van sew
 • Door: piet (17-10-2016 13:45)
 • SEW st George... 3-3
  weer 9 winnaars..
  11e minuut.
  Rene Berkhout

  Joop Kortekaas

  Loek Commandeur

  57e minuut

  57

  Piet Kok

  Dennis Sjerps

  Marylene Boukens

  84e minuut

  84

  Robbert Jan Martin

  Arie Koopman

  Dorien Schilder

 • SEW JO 13-1 op bezoek bij Jong Oranje
 • Door: Richard Schavemaker (08-10-2016 20:04)
 • Het begon bij de aantrekkelijke uitnodiging die we ontvingen van onze jeugd voorzitter Maaikel Meijners.
  Donderdagavond 6 oktober zijn we met de jongens van SEW JO 13-1 naar de thuiswedstrijd van Jong Oranje geweest. Al vroeg van te voren zijn de kaarten met speciale korting (via de KNVB) geregeld door de altijd bezige begeleider van dit team. Turkije was de tegenstander deze avond en Jong Oranje moest winnen om nog kans te maken op plaatsing! De afspraak was verzamelen bij de Dres om half zes .Dresscode oranje!!
  Keurig op tijd aanwezig en hup in de auto naar het AFAS Stadion te Alkmaar.Daar aangekomen was het zorg om samen de auto's te parkeren en een plekje te zoeken in vak T rij 17 en 18 (gereserveerd met mooi uitzicht).
  De 1e helft verliep spannend met heel veel kansen voor jong oranje...echter nog geen doelpunten. Wel was hier te zien dat veel jongens een tas met wat lekkers mee hadden gekregen en er werd samen gedeeld (punt 1 team building geslaagd). Net voor het rust signaal gaf Joran het sein snacken maar! Dus gingen de meesten van ons naar beneden wat lekkers halen. Perry, onze linksachter, bleef keurig bij de begeleider zitten en zei: "ik heb drinken meegekregen van mijn moeder en maakte trots zijn flesje open! (wat een topper!!). Het fluitje was daar..rust. In het begin van de 2e helft was Turkije feller uit de kleedkamer gekomen en het werd nog behoorlijk spannend. Kans na kans kreeg Jong Oranje, maar hij ging er maar niet in. Het hele stadion (op 25 Turkse supporters na) ging achter Jong Oranje staan maar het hielp jammer genoeg niet.
  Na het eindsignaal zijn we weer met een tevreden gevoel naar Nibbixwoud terug gereden. Graag wil ik Dennis, Peter en Bas bedanken voor het rijden.

  Groeten Begeleider SEW JO 13-1,
  Richard Schavemaker


 • minuut van sew
 • Door: Piet (02-10-2016 19:59)
 • Na de klinkende overwinning op spirit met 4-1 hebben we weer een aantal deelnemers die we blij kunnen maken met hun prijs van €10,-

  17

  Celine Loos

  Arie Koopman

  Piet Laan

  49

  Ilona Bobeldijk

  Marina van Eijk

  64

  Gijs Baten

  Fred Hoogland

  Peter Schouten

  90

  Jan Immen

  Kees Verbeek

  Carina Danenberg

  De prijzen komen deze week weer naar u toe.
  gr piet

 • Jaarvergadering sew
 • Door: Koos Wenker (20-09-2016 19:04)
 • In de wandelgangen heb ik vernomen dat er à.s vrijdag een algemene ledenvergadering is . Helaas kan ik op de website daar niets over vinden of mogen vrijwiligers daar niet bij zijn.

 • Minuut van SEW
 • Door: Piet (20-09-2016 18:27)
 • De minuut van SEW is weer gestart.
  Na de wedstrijd tegen DWOW 10-3 zijn de volgende winnaars bekend
  13 e minuut: Kees Kroon, Cor Koomen,Ruud Spruit
  18e minuut:Joke Jurriens Theo Boots Bas van der Laan
  21e minuut:Jose Kok Dirk Spruit Hans Hulst
  43e minuut:Senna Berkhout Anja Jol Tom Bot
  44e minuut:Tineke Broersen Arie Doodeman Ton Knol
  45e minuut:Siem Kok (klaverweide) Piet Bos Arno Vlaming
  47e minuut:Vera Wals Frits Vriend Kees Ooijevaar
  61e minuut:Bianca Knol Lenie Hoogland Dex Vet
  79e minuut:Alex Knol Dirk Lakeman Piet Laan
  84e minuut:Robbert Jan Martin Arie Koopman Dorien Schilder

  bij elkaar 30 winnaars... gefeliciteerd
  piet

 • Snuiven
 • Door: Henry Bot (19-09-2016 20:07)
 • Het was “the day after” de grootse opening van de Dres, waarvan een groot deel van de selectie, een toernooi en aansluitend bacchanaal in de benen had.
  Een deels vernieuwd Woudia kwam op bezoek en we mochten het nog maagdelijke B veld gaan proberen. De schok was groot toen werd ontdekt dat er voor de doorgesnoven Volendammers geen enkel lijntje in Noord Holland veilig is en de complete belijning van het B veld verdwenen was. De met spoed opgetrommelde Koos W maakte het vervolgens in de eerste minuten het middenveld van Woudia nog knap lastig door enkele lange ballen met de lijnentrekkerskar te onderscheppen. De leiding was in handen van G Menick die in zijn nimmer aflatende bescheidenheid had gezorgd voor een verwarring zaaiend arbo vriendelijk fluitje van 3 db. We waren veel beter en de ene mooie aanval na de ander golfde richting Woudia goal. Wat hun keeper echter gesnoven had zal altijd wel een raadsel blijven, maar de beste man plukte ballen uit de kruising alsof het appels waren en leek onverslaanbaar.
  Het moest dus van subtiliteit komen, niet echt een specialiteit van H Bot, maar een onstuitbare drang om tegen zijn oude ploeg te scoren, deed een voorzet met een stilistisch knikje van het hoofd, achter de doelman belanden. We gingen met 1-0 rusten, bespraken wat wereld problemen, schoven wat met wissels en posities en voordat dat iedereen duidelijk was stonden we 2-1 achter. Wat er daarna gebeurde berust op vermoedens, omdat de wedstrijd recensent zich wat zat aan te stellen met ijs op zijn voet inplaats van een tijdens een eventuele hoorzitting standhoudend ooggetuige verslag op het netvlies vast te leggen. S Knol krulde een vrije trap richting kruising, daar waar de thee de dopamineconcentratie bij eerder genoemde keeper had geëlimineerd. Vervolgens schudde F Konijn met een laatste krachtsinspanning de pap uit de benen en joeg de bal diagonaal de goal in.
  3-2, rustschade hersteld. In het kader van de openingsfestiviteiten deelde interim keeper S Commandeur daarna nog een klein cadeautje uit aan Woudia zodat we met een puntendeling eindigde, zij één teveel, wij twee tekort.

  Henry Bot

 • Leve de columnist!
 • Door: Gepensioneerd TD Reuser (14-09-2016 09:50)
 • De columnist van de veteranenselectie heeft gelukkig de pen weer in de hand genomen om ons mee te nemen in het wel en wee van het schaduw-vlaggenschip. Leve de columnist!

 • Kater
 • Door: Henry Bot (13-09-2016 22:07)
 • Na een lange trieste zomer, waarin ik en mijn kinderen veel steun en medeleven kregen vanuit de gemeenschap en club, waarvoor dank, voel ik mij toch genoodzaakt u regelmatig lastig te vallen met eufemistische verhandelingen aangaande het het wel en wee van het vlaggenschip van SEW. Noodgedwongen zonder de steun van mijn geliefde eindredactrice, wat mij noopt, tot het mezelf op voorhand verontschuldigen voor grammaticale onvolkomenheden.
  Hoofdrolspelers van eerdere seizoenen gingen helaas met pensioen, anderen maakten de lastige stap omhoog van senioren naar veteranen of debuteerden, wat ons een selectie van 20 man opleverde. Er wordt daarom ook naarstig gezocht naar sponsoren om iedere week minimaal 6 man een weekend weg te sturen.
  De kampioen van de afgelopen paar seizoenen, Zwaagdijk was de te kloppen ploeg, iets wat met de huidige selectie niet onmogelijk zou moeten zijn. Zwaagdijk was echter ook met de stofkam door de gelederen gegaan en behoorlijk versterkt. We bogen nog voor de rust twee maal een achterstand om naar een gelijke stand met goals van F Konijn en A Vlaming. Deze laatste, ontkrachte in de de oefenfase nog een aantal wetten uit de klassieke mechanica, door tijdens een sprint dusdanig veel kinetische energie via een niet realistisch referentiekader rechtevenredig om te zetten in voorwaartse energie en sprints won, Usain Bolt, u bent gewaarschuwd. We hadden veld overwicht en het zou na rust wel goed komen. Er waren kansen over en weer tot een der Zwaagdijkers teruggreep naar het RK verleden van zijn club, en meende de aloude hand van god van stal te moeten halen en daarmee de bal het doel in te werken. De daarvoor, de schijn van onpartijdigheid aardig ophoudende scheidsrechter, keurde de goal zowaar goed en werd terstond bevangen door een ernstige vorm van presbyacusis, wat ons hevige protest totaal overbodig maakte. Tel daarbij op de vergeten keepers handschoenen met verlengde vingertoppen, waardoor een vrij trap slechts de nagels van keeper S Commandeur knipte en in doel belande en je komt op een 4-2 nederlaag. Zo kon het, dat we nog voor het eerste biertje, met een kater terugkeerde naar de Dres.

  Henry Bot

 • WEEFF tv bij de opening van De Dres
 • Door: Tom Henriët (31-08-2016 19:30)
 • http://www.westfrieslandactueel.nl/ronald-de-boer-de-dres-prachtig-complex-voor-nibbixwoud/

 • Tawrat en Khetabullah Rustamkhel
 • Door: Richard Schavemaker (30-08-2016 19:01)
 • Gekomen,opgegroeid,geschitterd en weer gegaan.

  Beste Tawrat & Khetabullah

  Als 2 broers van een gezin zijn jullie in Nibbixwoud komen wonen. Naar school en daarbij zijn jullie ook lid geworden van onze voetbalvereniging SEW.
  Gestart in de F-jes en apart doorgegroeid in verschillende teams met diverse coaches en begeleiders.
  Khetabullah : vorig seizoen bij coach Ron Bakker in de E1 spelend in de 1e klasse hebben we genoten van jouw scherpe blik ,juiste keuze van moment en een voortreffelijke inzicht.
  De communicatie met jouw ouders was soms erg lastig maar toch zijn we er prima samen uitgekomen.
  Een prachtige speler ....Klasse.

  Tawrat : Vorig seizoen bij coach Richard Schavemaker in de SEW D2 was jij de geroemde stofzuiger van dit team met veel vrienden en goede voetballers om je heen was dit een perfect combinatie.
  De techniek was soms wat minder maar de werklust en inzet maakte dat meer als goed !
  De SEW D2 heeft jou één kampioenschap mee kunnen geven en ik hoop dat jij daar nog lang fijne herinneringen aan heb.

  In het Seizoen 2016 /2017 zouden jullie dan eindelijk weer samen spelen bij de SEW JO 13-1 op ons prachtige nieuwe complex,maar door een plotselinge verhuizing naar Engeland moeten wij afscheid nemen van deze 2 geweldige SEW kanjers.

  Wij hopen dat jullie daar ook zo veel plezier hebben.
  Groetjes team SEW O13-1
  Coach : Ron Bakker
  Begeleider :Richard Schavemaker


 • hr.
 • Door: Johan Visser (29-08-2016 08:49)
 • Geweldige prestatie en gefeliciteerd met de opening van het nieuwe sportcomplex De Dres. Doet mijn SEW hart goed. Nu op naar de hoofdklasse! Johan Visser

 • Ontvangen felicitaties
 • Door: Zouaven D5 (17-05-2016 20:35)
 • Geachte SEW D2 en leden

  Wij van de Zouaven D5 willen het elftal SEW D2 bedanken voor het ontvangen van de felicitaties voor het behaalde kampioenschap welk door een paar doelpunten verschil in ons voordeel is beslist.

  met vriendelijke groet en tot het volgend seizoen

  Patrick Verkouteren
  Trainer / Coach Zouaven D5.

 • stratenvoetbal
 • Door: Margreth Schouten (10-05-2016 13:05)
 • Ik las net dat er gisteren straten voetbal was, maar maarten was er niet, maar ik had het wel gelezen in de kern maar er stond geen datum bij, dus het was voor ons niet duidelijk vermeld.Maar ik las wel dat er woensdag weer een wedstrijd is om 19.00 uur.Ik zal zorgen dat maarten aanwezig is. Vriendelijke groet Margreth Schouten

 • SEW E3 KAMPIOEN
 • Door: Coördinator SEW E- pupillen (07-05-2016 20:32)
 • Eindelijk is het zover!!!
  Afgelopen zaterdag half 11 stonden de jongens van de SEW E3 tegenover Zaandijk E5.
  De wedstrijd begon onder perfecte weersomstandigheden en had alles wat een finale verdiend In het begin waren de kansen over en weer maar na de 1-0 viel de 2-0 en de 3-0 zeer snel,toch heeft Zaandijk E5 veel goede kansen gehad maar hij mocht er simpelweg niet in,Dit was de verdienste van de man van de wedstrijd en tevens keeper:Joost ten Broek !
  rust.
  2e helft:De limonade was heerlijk en het team werd toegesproken door coach Nico en trainer Marcel,niets veranderen !
  De aanvallers (Nick Deken,Nick Braas en Mika Tromp wisten elkaar prima te vinden waardoor het publiek zichtbaar genoot,Het middenveld gevormd door Roan Gerritsen , Nick Schouten en Casper de Boer hebben heel hard gewerkt en kunnen zeer trots op zichzelf zijn,De verdediging stond prima met hhet koppel Swen Ooijevaar en Dione de vos ernaast.
  De score werd tot 6-0 opgevoerd en toen floot de scheidsrechter voor het eindsignaal ...KAMPIOEN
  Dit team heeft nog 1 wedstrijd te spelen, maar kan niet meer worden ingehaald.
  27 punten uit 9 wedstrijden, 55 doelpunten voor en 19 tegen.
  Ongeslagen dus....
  De trainer/coach Nico Schouten en trainer /coach Marcel Gerritsen zijn gefeliciteerd met het kampioenschap.
  Daarna door het dorp op de platte kar met toeters en muziek! gevolgd door taart en limonade in de kantine waar ze door de vervangend jeugdvoorzitter werden toegesproken en gefeliciteerd met dit mooie resultaat
  Dik verdiend en Klasse gespeeld !!

 • Twijfels
 • Door: Henry Bot (04-05-2016 20:08)
 • Alhoewel alles er de afgelopen weken op wees dat de apocalypse was begonnen en er een hogere macht al onwerend, sneeuwend, hagelend en waaiend een eindoordeel over ons leek te gaan vellen scheen zondag zowaar de zon weer eens. We mochten op bezoek bij regerend kampioen Zwaagdijk, wat het verwachtingspatroon wel enigszins temperde maar niets werd voor onmogelijk gehouden. De kennelijke staat van het trainingsveld had ons vrijdag de training onmogelijk gemaakt, waarbij het voorstel van A Schouten om het kunstgras op het nieuwe complex alvast in te weiden net zo slecht wortel schoot als het gras van het nieuwe B veld dat op het ontbreken van Bedoeïen en kamelen na veel overeenkomsten met de Sinaï woestijn vertoont. Met zo’n matige voorbereiding sta je in feite al met 2-0 achter, iets wat ook weldra op het scorebord stond. Bij één van onze schaarse aanvallen wist H Bot de bal de goal in te koppen welke er gelijk weer uitgewerkt werd. De optische en akoestische signalen van de doellijntechnologie werden opzichtig genegeerd waarop H Bot met een subtiele omhaal de bal andermaal over de doellijn trachtte te werken waarbij J van der Laan ondanks verwoede pogingen de bal niet meer kon ontwijken en er een streepje achter zijn naam bij kreeg 2-1. Tijdens de thee kwam de aan het eind van ieder seizoen onvermijdelijke tantaluskwelling tijdens het therapeutische kringgesprek ter sprake: wie stopt er en wie gaat er door. Het dilemma om de lokroep van het nieuwe complex te negeren en definitief de kicksen te verruilen voor klaverjassen, sjoelbakken en bejaardengym veroorzaakte een dusdanig collectief concentratieprobleem dat Zwaagdijk ons moeiteloos met 5-1 klop gaf. Het kan dus zomaar zijn dat u aanstaande zondag op ‘t Woud de laatste mogelijkheid heeft enkele clubiconen te zien schitteren eer zij weer terugzakken in de vergetelheid.

  Henry Bot

 • minuut van sew
 • Door: Kassa!!! (04-05-2016 12:04)
 • Afgelopen zondag heeft SEW 1 in de 45e minuut een doelpunt gemaakt. De onderstaande gelukkigen zijn de winnaars van de minuut.
  90euro: 3= €30,- per winnaar.

  Carina Danenberg, Nico op den Kelder en Mandy Koeman.

  De prijzen komen deze week naar u toe..
  piet

 • Trainingsveld onbespeelbaar
 • Door: Sander Knol (29-04-2016 14:15)
 • Het is niet te geloven maar eind april is het trainingsveld onbespeelbaar. Dus geen training

 • Voetbalquiz
 • Door: Quizmasters (29-04-2016 11:43)

 • Goedemorgen voetbaldieren,

  Waar jullie je natuurlijk al aan het voorbereiden waren op het vuurwerk van vanavond, zijn we door omstandigheden genoodzaakt de quiz te verplaatsten naar 13 mei aanstaande. Onze oprechte excuses. Het zal de pret zeker niet drukken!
  Probeer dit bericht alsjeblieft te delen. Zo ontstaan er vanavond niet onnodig files in Nibbixwoud.
  ...

 • F2 kampioen!!!
 • Door: vaste volger (25-04-2016 14:36)
 • Afgelopen zaterdag is SEW F2 kampioen geworden. Waar een kleine nederlaag volstond voor de titel werden de vele toeschouwers getrakteerd op een eclatante overwinning: 1-10.

  Voor rust waren de zenuwen nog niet uit de lichaampjes verdwenen. Maar een flitsende combinatie tussen Semma Deken en Daan Deen (0-1) en een verwoestend schot van Gijs Schouten zorgden voor een 0-2 voorsprong bij rust. Na rust kwam de ontspanning en een heuse galavoorstelling werd gepresenteerd.

  De basis van het kampioenschap werd echter gelegd in de wedstrijden tegen Grashoppers. Thuis was Grashoppers duidelijk beter, maar op inzet werd een punt gepakt, 2-2. Uit kwamen de mannen van Ronald o/d Kelder met 2-0 achter, maar alleen kampioenen tonen veerkracht, 2-3 winst.

  Een team met verschillende kwaliteiten.
  Een keepersprobleem heeft SEW niet meer: Robbin Gouwerok. Hij leidde (samen met een beetje hulp van Marco Vet) de verdedigers. De spijkerharde Dex ”tackle” Vet, krachtpatser Harm o/d Kelder en de niet te passeren leider Jesse Mol vormden deze verdediging.

  Op het middenveld werden de lijnen verzorgd door de sierlijke Semma Deken en de man die aan alle onzekerheid een einde maakte Gijs Schouten. Daan Deen was met zijn snelheid altijd aanwezig op de juiste plekken. Al had hij wel de hete adem van zijn broertje nodig om tot wasdom te komen.

  Voorin scoorde Jordy Mol er lustig op los met zijn fijne traptechniek. De zoon van de voorzitter en zeer gedreven Sem o/d Kelder mocht zich dit seizoen zelfs even Cruyff wanen na zijn 14 doelpunten in de wedstrijd tegen West-Frisia.

  Maar ook complimenten aan de ouders, waar er altijd iedere wedstrijd minimaal 1 van vertegenwoordigd was. Mooi om te zien dat bij het naderende kampioenschap de ouders letterlijk over elkaar heen vielen van enthousiasme om iets te regelen. Voor de spelers een dag om niet snel meer te vergeten.

 • Kampioenschapskoers SEW E3
 • Door: Coördinator SEW E pupillen (16-04-2016 16:51)
 • SEW E3.
  In de vroege morgen vertrokken naar Zaandijk om daar de altijd lastige uitwedstrijd tegen Zaandijk E5 te spelen.
  De 2 teams waren aardig aan elkaar gewaagd in de 1e helft en er werd aardig gevoetbald door beide teams .Het was toch SEW E3 die met een voorsprong van 2 - 3 zeer verdiend de kleedkamer mocht opzoeken.
  De 2e helft ging prima van start met mooie kansen over en weer.
  Mooie acties langs de lijn en keurige driehoekjes met mooi samenspel.
  Beide teams scoorden nog 2 keer na de rust wat de eindstand op 4 - 5 zette.
  Omdat hun directe concurrent ZCFC E4 verloor met 5 - 1 bij Kwiek 78 E4
  Komt de SEW E3 op kampioenskoers........
  Op zaterdag 7 mei thuis tegen zaandijk E5 om half 11 kan dit team kampioen worden...Ze zullen dan minimaal gelijk moeten spelen ( winnen is nog mooier )
  Ik hoop op veel support en geweldig mooi weer om deze titel zeer verdiend binnen te halen.
  Tot zover klasse mannen en succes !!

 • Schoolvoetbal
 • Door: Roy Wenker (15-04-2016 20:25)
 • Hallo Jona,

  Ik heb net even met mijn coördinatoren gezeten om het erover te hebben.

  We gaan het niet doen..

  Tijdens de regen/onweer zijn we met de coaches van de scholen bij elkaar gaan zitten in de coordinatie-ruimte. Hier hebben we duidelijk uitgelegd aan iedereen dat we tot de beslissing zijn gekomen om de ploegen met de meeste punten, in evenveel wedstrijden, tot winnaar uit te kronen. Dit was de beste en meest logische oplossing. Anders kun je namelijk ieder team, inclusief 6 meidenteams, opnieuw uitnodigen en speel je het hele toernooi over. Ook een aantal teams nog uitnodigen was niet logisch, want iedereen kon nog winnen, ook bij de meisjes. Daarnaast had Nicolaas 1 meer punten in evenveel wedstrijden als Hieronymus, en wonnen ze het onderling resultaat met 1-0.
  Wij hebben geen verweer of wanklank gehoord van een van de aanspreekpunten van de scholen tijdens de uitleg. We waren het er allen over eens en was dus niet alleen onze beslissing. Met calamiteiten zul je een andere logische beslissing moeten nemen. Dat deze dat is valt niet te ontkennen. • school voetbal
 • Door: boaz (15-04-2016 12:59)
 • wij weten dat het te slecht weer was en dat het niet door mocht gaan maar het staat in de regels dat je een finale moet spelen als nog goedkeuring van het team van de hieronymus groetjes dhr boaz

 • school voetbal aard van het verhaal
 • Door: boaz (15-04-2016 12:54)
 • wij willen een finale spelen tegen het team van het sint nicolaas wij vinden het oneerlijk dat hun doormogen terwijl we een finale gingen spelen als jullie hiermee instemmen dan heb je alvast goedkeuring van het team van de hieronymus groetjes dhr boaz

 • Schoolvoetbal 2016
 • Door: Jona (15-04-2016 12:36)
 • Beste Roy, jij als fervent voetballer moet begrijpen dat echte voetbalfanaten op de eerlijke manier een toernooi willen winnen of ten onder gaan... Een toernooi niet kunnen afmaken vanwege weersomstandigheden is al heel vervelend, maar het toernooi niet laten afmaken is nog zuurder. Al zouden er 2 scholen moeten terugkomen, dan denken wij dat die scholen dat alleen maar leuk vinden en geen enkel probleem. Deze jongens doen niets liever dan voetballen. Om het team van de school/SEW er zonder moeite en een echt goede reden met de winst vandoor te laten gaan, komt niet fair over. Vandaar Boaz z'n term 'vriendjespolitiek'. Zou een heel mooi gebaar zijn om de finale alsnog te laten spelen, zodat beide partijen er vrede mee kunnen hebben.

  Moeder van Boaz, namens de voetbalfanaten van de Hieronymus

 • Schoolvoetbal 2016
 • Door: Roy Wenker (15-04-2016 09:46)
 • Helaas voor jouw team Boaz.. Normaal gesproken hadden we inderdaad een finale gespeeld. Zoals je weet was het weer zo slecht dat we het wel moesten aflassen. We moesten evengoed een winnaar kiezen, en dat was degene met de tot dan toe meeste punten.
  Een finale op een later tijdstip zit er niet in.. want dan moeten we naast jullie nog 2 ploegen uitnodigen. • Beker D1
 • Door: Wedstrijdsecretaris (14-04-2016 19:13)
 • Klopt Monique, typefoutje !!

 • beker D1
 • Door: monique (14-04-2016 17:37)
 • Volgens mij komt na de 1/8 de 1/4 finale dan de 1/2 en uiteindelijk de finale.

 • Schoolvoetbal
 • Door: Bestuur SEW (14-04-2016 12:20)
 • Beste Boaz,

  Zou je wat specifieker kunnen zijn als het gaat om de aard van het probleem? Wat is er precies gebeurd?

  Als we kunnen achterhalen wat er zich heeft voorgevallen kunnen we wellicht gepaste maatregelen nemen.

  Met zeer vriendelijke groet,

  Bestuur vv. SEW

 • School voetbal oneerlijk verlopen
 • Door: Boaz de buyzer (13-04-2016 20:53)
 • Ik boaz van de Hieronymus school,wil een klacht indienen dat het school voetbal niet eerlijk is verlopen omdat het was afgelast toen zijden jullie dat sew had gewonnen logisch jullie willen gewoon de winst pakken dat noemen wij vriendjes politiek want jullie zijden in het begin dat er een finale Zou komen dus wij vragen hier om een finale te spelen groetjes dhr. Boaz

 • kampioen
 • Door: Ton Laan (06-04-2016 19:30)
 • Cupido B1 is afgelopen maandagavond 4 april kampioen geworden.In een bloedstollende wedstrijd werd de nog enigste concerent Hovocubo op gelijk spel gehouden 3-3,maar was dat ene punt voldoende voor de titel.Jongens,van harte gefeliciteerd en natuurlijk mag ook coach Henk Appelman apetrots wezen op zijn jongens

 • Plastic
 • Door: Henry Bot (05-04-2016 20:53)
 • In colonne op pad naar Always Forward waarbij TD Reuser, vermoedelijk nog wat verward door de nieuwe loot aan de familie stamboom, een willekeurige passant volgde, tot in de diepste krochten van de Kersenboogaard als ware het een teamgenoot. Met de ramen dicht en deuren op slot werd na een enerverende race langs de onderkant van de samenleving, waarbij vergeleken de Ilias slechts een plezierreisje was, toch nog op tijd het sportcomplex gevonden. We waren aan elkaar gewaagd tot een terugspeelbal richting V Baten rolde. Op het moment dat de keeper de bal weg zou werken herkende hij vermoedelijk in de Forward speler voor hem een grootverbruiker van magazijnstellingen en schoof de bal, bij wijze van relatiegeschenk, voor open doel in de voeten van mogelijke omzet. Deze voorlopige werkhypothese is nog niet op waarheid getoetst en is derhalve ook onder voorbehoud. Tel hierbij nog een wellis nietes buitenspelgoal bij op en we gingen met een 2-0 achterstand rusten. Hoewel we na de thee de betere waren en F Knol al snel de 2-1 binnen schoot konden we niet echt doordrukken en eindigde met een 3-1 nederlaag. Forward was duidelijk meer vertrouwd met het plastic veld, terwijl bij ons spelers ondanks hun 64 jaar ervaring de bal snelheid verkeerd inschatten en er voorzichtig de conclusie getrokken werd dat we toch echt op gras thuis horen. De angst dat het nieuwe B veld uit praktische overweging ook gestoffeerd wordt met dit inferieure product is zo groot dat alle inwoners van Nibbixwoud wordt verzocht een paar vierkante meter plaggen uit eigen gazon te steken en deze aanstaande vrijdag naast het oude papier aan te bieden.

  Henry Bot

 • Punten
 • Door: Henry Bot (20-03-2016 20:03)
 • Het wintersport seizoen achter de rug, de meeste bacteriën, bacillen en ziektekiemen de atmosfeer in gehoest en het grootste deel van alle pezen, botten en spieren hersteld, we zaten met een overvloedige selectie en de daarbij behorende problemen. Met slechts 15 verse kip.nl tenues in de tas ontstond er een bestorming van de kledingtas waarbij de dol dwaze dagen van de Bijenkorf in het niet vielen en na het optrekken van de kruitdampen was het F Schenk die met lege handen stond. Tegenstander VVW, op de hoogte van onze teleurstellende resultaten, dacht het met tien man af te kunnen vandaag maar had buiten ons nijpende kledingtekort gerekend want waar hij eerder achter het net viste had F Schenk als een van de eerste een VVW tenue aan, zodat we toch 11 tegen 11 starten. Al snel bleek dat er hier voor ons mogelijkheden lagen en een in de voetbalwereld nog vrij onbekende aanvalsmethode waarbij A Vlaming voor in de zestien werd vastgezet met scheerlijnen en tentharingen en wij vanuit elke mogelijke hoek via zijn hoofd de goal probeerden te bereiken werd uitgeprobeerd. Het hoofd werd veelvuldig geraakt maar een vermoedelijk geringe anatomische afwijking deed de bal overal belanden behalve in doel. Gelukkig liet J vd Laan daar waar zijn voeten het af lieten weten wel zijn hoofd spreken door tweemaal binnen te koppen. F Schenk, die eindelijk eens ongestraft de bal in de voeten van de tegenstander mocht schuiven was nog dicht bij een tegentreffer maar deze vernedering bleef ons bespaard. Het prachtige schot onderkant lat van R de Wilde deed de wedstrijd op slot en de eerste punten van 2016 waren eindelijk binnen. Waar enkele weken terug nog naarstig werd gezocht naar spelers is er nu een overschot en gelijk het overschot aan damherten in het duingebied worden de juridische mogelijkheden onderzocht voor het uitdunnen van de populatie.

  Henry Bot

 • Te vroeg
 • Door: Henry Bot (13-03-2016 17:33)
 • Terwijl het overgrote deel van Nibbixwoud nog op één en een enkele extreem lenige op twee oren lag dienden wij om half negen te vertrekken naar Fortuna Wormerveer. Voor sommigen onder ons voor het eerst dat ze buiten de Omringdijk kwamen, er hing dus een schoolreisjesachtige sfeer. De volledige technische staf zag om vermoedelijk sociaal emotionele redenen af van een terugkeer op de velden waar het allemaal begon en schoven alle verantwoording omtrent wissels, tactiek en opstelling naar aanvoerder Commandeur. De reis door het historische Zaanse landschap, langs molens en ander industrieel erfgoed eindigde aan de voet van hèt fallussymbool van Wormerveer, de schoorsteen van Forbo, welke vermoedelijk verantwoordelijk was voor de bedekking van de velden waarop geen enkel in de vrije natuur voorkomend element te vinden was. Dat zou ons modderkruipers en grasvreters nog gaan opbreken. Het afstandsschot van J Grippeling onderkant kruising was prachtig, het eerbetoon van J vd Laan aan de ons ontvallen Wormerveerder met SEW hart was indrukwekkend, de 7 toevalstreffers die Fortuna daar tegenover zette, deden ons toch afdruipen met het rudimentaire uiteinde van de wervelkolom tussen de benen.

  Henry Bot

 • Abbes
 • Door: Wimpie (10-03-2016 15:12)
 • zag dit bij RKEDO op de site http://rkedo.nl/zite/wedstrijden/diverse/verslagen-en-nieuws/722-herinneringen-aan-een-prettig-mens.html

 • weer 9 winnaars van de minuut
 • Door: minuut van SEW (04-03-2016 14:54)
 • Afgelopen zondag heeft SEW 1 de periodetitel behaald. DWOW werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd... richting de Wieringermeer... oude rekeningen zijn even vereffend....
  De volgende mensen hebben gewonnen.
  69e minuut: jan Grippeling,Peter Schouten, Hans de Wit
  83e minuut: Moniek Mels,Ank Knol, George van der Laan.
  89e minuut: Piet Goudsblom,Koen Vriend,Elly Laan.
  allen gefeliciteerd..

 • training overige senioren afgelast
 • Door: sander knol (04-03-2016 13:57)
 • De training van vanavond gaat niet door

 • Konijnen
 • Door: Henry Bot (28-02-2016 18:16)
 • Een nog niet door de wetenschap erkend fenomeen holt langzaam maar zeker de selectie van TD reuser uit. Mysterieuze virussen, serieuze medische problemen en spelers die vaker op vakantie zijn dan thuis of liever anderen zien voetballen dan zichzelf, zorgden ervoor dat de TD niet één maar een heel kwartet aan konijnen uit zijn hoge hoed moest toveren, waarbij F Konijn nog vergeten werd. De voorzitter zag al zijn trainingsarbeid van het afgelopen jaar beloond met een basisplaats, oud gediende H knol moest er aan geloven en onder het mom van beter een goede buur dan een verre vriend had de TD buurman Hs Bot bereid gevonden de komende week met spierpijn rond te lopen. Zelfs N Mol had voor de gelegenheid de kicksen van zolder gehaald om ons bij te staan in de nood. We starten om 11.45 uur, het tijdstip waarop normaliter de eerste literkan op tafel komt met A Schouten, al gewoontegetrouw vanaf 9.15 aanwezig, aan de vlag. We begonnen el Classico tegen Spartanen voortvarend en na wat plaagstootjes over en weer lag J Karsten al zijn gevoel en finesse in een als voorzet vermomd afstandsschot welke feilloos de kruising in zeilde, we keken eindelijk weer eens tegen een voorsprong aan. We speelden eigenlijk best aardig, de beide Hansen draaiden probleemloos mee, de voorzitter verdedigde meedogenloos en N Mol demonstreerde zijn roemruchte voetbalverleden met een voorwaarts schot dat middels de middelpuntvliedende kracht zijn aanvangsenergie comprimeerde en omgekeerd evenredig zijn beweging herhaalde en, rekening houdend met de wrijvingscoëfficiënt van de lucht in de handen van de achter hem staande keepende S Commandeur belandde. Dat was nog eens een tikkie terug. Hoe het kon gebeuren dat we vlak na rust toch 1-3 achter stonden wordt nog onderzocht, de vermoedelijke daders komen waarschijnlijk uit Wognum. De goal van J Vlaar die dankzij een uitgekiend dieet van tabaksbladeren in staat is anderhalve wedstrijd te spelen maakte het nog spannend, maar ondanks dat we de betere ploeg waren verloren we weer, maar met iets meer vertrouwen in de komende wedstrijden. Desnoods met herintreders van voor de oorlog; er wordt komende week geselecteerd in de Hoge Weide.

  Henry Bot

 • seconden
 • Door: Henry Bot (21-02-2016 21:55)
 • Vrijdagavond komt gewoonlijk de eerste mail van de TD met de melding dat we 17 man hebben en er maar 16 op het wedstrijd formulier passen. Hierna volgt dan het verhaaltje van de tien kleine etnische minderheidjes waarbij er steeds iemand afvalt en het zondagochtend toch weer spannend is of er genoeg zijn. Westfriezen was onze gastheer en boden ons een spijkerhard kunstgrasveld aan waarop wij ons uit de negatieve spiraal mochten proberen te werken waarin we ons bevonden. S Commandeur mocht op doel de vuurvastheid van zijn handen testen met een verdediging van erekrielen voor zich. De wedstrijd golfde wat op en neer waarbij er niet echt een bovenliggende partij was en de 1-0 voor Westfriezen kwam uit de lucht vallen, nog niets aan de hand. Uitgerekend op het moment dat H Bot zijn noppen stevig in de polyethyleen grasmat plantte deed zich een natuurkundig verschijnsel voor waarbij de rotatie van de aarde, welke zich als een precederende gyroscoop gedraagt, middels precessie door de naderende equinox, schoksgewijs versneld om seconden voor het schrikkeljaar te sprokkelen. Gevolg was dat het lichaam en schoen meedraaiden en de schoenzool door behoud van het impulsmoment in het gras achter bleef. Onze teamlawyer bereidt inmiddels een schadeclaim aan zowel schoen- als grasproducent voor, terwijl de rest van het team middels crowdfunding nieuwe schoenen financiert, waarvoor dank. Het waren echter deze extra seconden die ons de das om deden. De tegenstander welke vermoedelijk door de plaatselijke Steve Hawkins op de hoogte was gesteld van dit fenomeen was ons vanaf dat moment namelijk steeds een paar tellen voor, met een teleurstellende 6-0 nederlaag als gevolg. Het wordt nu zo langzaam aan toch echt tijd om weer eens te winnen, want het vat met geloofwaardige excuses was al leeg, inmiddels raken ook de vage smoezen op.
  Henry Bot

 • F2 koploper
 • Door: vaste volger (20-02-2016 11:43)
 • SEW F2 heeft de koppositie gepakt in de competitie. De thuiswedstrijd tegen Spartanen werd met 7-0 gewonnen. Sem "topscoorder" o/d Kelder (4), Jordy "traptechniek" Mol (2) en Daan "snelheid" Deen (1) waren de doelpuntenmakers. Maar de verdediging stond ook als een huis. Keeperstalent Robbin "geen angst" Gouwerok hield zijn doel schoon, met als adjudanten Jesse "aanjager" Mol, Dex "tackle" Vet en Harm "krachtpatser" o/d Kelder. Samen met verbindingsspeler en cornerspecialist Semma Deken en de man met het zuiverste schot Gijs "penalty" Schouten vormen ze een prachtig elftal. Op naar het kampioenschap?????

 • aflassing training
 • Door: Nico Huisman (15-02-2016 18:53)
 • Aangezien ik nog niet geheel hersteld ben van een warschijlijke griep las ik de trainingen van morgen 16 februari 2016 voor zowel de D2 als de C2 af.

 • SEW E3 draait om en gaat aan kop!
 • Door: Coördinator E pupillen (08-02-2016 17:04)
 • De eerste seizoenshelft was voor onze jongens van de SEW E3 niet om naar huis te schrijven,10 wedstrijden gespeeld 9 verloren en 1 gelijk.
  En wat nog erger was de laatste inhaal wedstrijd nummer 11 bij West Frisia werd met een 0 - 3 stand in het voordeel van onze jongens gestopt vanwege het slechte weer,Deze kwam later als afgelast in de boeken terecht !(een slordige fout van de KNVB )
  Na de winterstop van welgeteld 1 week! ging de competitie voor deze jongens weer van start,Waar op 30 januari bijna alles werd afgelast waren de mannen van SEW E3 onderweg naar ZOB E7M uit!
  tijd:heel erg vroeg!!
  Altijd lastig zou je denken met dat weer en die locatie!!
  Maar dat was dus niet zo,ze speelden goed met elkaar en de driehoekjes werden serieus knap afgemaakt op een goed bespeelbaar veld.uitslag 2 - 6 winst
  Coach Nico Schouten wordt goed ondersteund door een trouwe groep supporters van vaders en moeders,opa's en oma's ...
  Het voetbal komt er steeds beter en beter uit te zien,mooie combinaties en splijtende steekpassen zijn van de orde!
  De 2e wedstrijd was op 6 februari waar koploper Kwiek E4 de volgende tegenstander was.
  Het spel ging op en neer deze ochtend ,waar SEW E3 verdiend met een mooie voorsprong de kleedkamer mocht opzoeken...
  De 2e helft heb ikzelf niet gezien maar was wel erg spannend wat ik heb gehoord ,,,,,met een zwaar bevochten pot toch de winst in de tas.
  uitslag 4 - 3 !!!
  Nu staan deze jongens aan kop in hun competitie!
  Wat ik zo bijzonder vind aan deze jongens is de enorme inzet en grote mate van plezier wat continu tijdens het hele seizoen gebleven is.....

  Complimenten en grote klasse !!
  Ga zo door.
  Coördinator S.E.W. E pupillen
  Richard Schavemaker • Minuut van SEW
 • Door: Piet (08-02-2016 11:37)
 • Gisteren heeft SEW 1 weer een klinkende overwinning behaald. 3 -0 tegen Texel.
  Dat leverde weer 9 nieuwe winnaars op.
  40e minuut Anneke Kok (Kl. Weide) Kay en Sam Meijners Sjaak Berkhout (Dreef)
  77e minuut Nanda Knol Klaas Verlaat Bas van der Laan
  81e minuut Jan Commandeur Erwin Blokker Wies van der Laan.
  Wie kent Erwin Blokker???
  De prijs €10,- komt naar u toe.
  piet

 • carnavals dip
 • Door: Henry Bot (07-02-2016 16:55)
 • Na de verloren wedstrijd tegen Hollandia, waar zelfs de aller grootste optimisten geen opbeurende ooggetuigenverklaring van wisten te geven, laat staan een literaire verhandeling van enig niveau, moesten we er weer aan geloven. Dit jammerlijk achterwege blijven van het geschreven woord zorgde in huize Menick voor heftige obstipatie waarbij door ondergetekende de laxerende fecaliën afdrijvende werking van diens stukjes proza als compliment moet worden opgevat. Na de wedstrijd tegen koploper Zwaagdijk bleek echter dat de lat nog hoger kon worden gelegd. Het weekend waarin half Nibbik zich voor drie dagen een zachte G aanmeet en zich solidair toont met emotionele, rationele en geestelijke tekortkomingen van de onderste helft van het land en daarmee “en passant” de papier-maché industrie in leven houdt, werden de knollenvelden van SEW bespeelbaar bevonden. Iedere verwijzing, naar een bepaalde voetbalfamilie berusten hierbij op louter toeval. Het grote aantal veteranen dat deze chauvinistische daad dusdanig serieus nam dat ze drie dagen in de greep van Bacchus waren noopte TD Reuser tot de draconische maatregel van de inzet van zichzelf en flex-speler E Roozendaal. A Schouten, die op de heen weg naar ‘t Woud gewoonlijk zijn schaapjes telt in plaats van ze op het droge te helpen, was daarbij voor de verandering eens niet in slaap gevallen en ook op tijd. Het geploeter in de vette klei van het B veld was er vooral één om aan terug te denken als volgend seizoen de wedstrijden op plastic worden afgewerkt en er na een sleiding slechts brandwonden achter blijven in plaats van sediment. De rest dient namelijk snel te verdwijnen in de vergetelheid, want veel meer dan een beetje tegenspartelen zat er voor ons vandaag niet in. Voor geïnteresseerden naar de einduitslag verwijs ik naar elders op de site. Om de toch al niet bijster positieve insteek niet verder uit te vergroten teneinde het zo genoemde “Feyenoord-effect” te voorkomen. Volgende week Spartanen, waarbij onze doelman gaat keepen met ovenhandschoenen om ook de heetste ballen vast te kunnen blijven houden.

  Henry Bot

 • Sterke spelersgroep SEW D2
 • Door: Richard Schavemaker & Ali Klaver (23-01-2016 16:57)
 • Bij de start van het 2e deel van het seizoen werd de spelersgroep van SEW D2 getroffen door de griepgolf.
  Bij aanvang van de 1e wedstrijd had de coach al 3 afmeldingen,de linkshalf,de keeper en de rechts achter !
  Deze jongens zijn belangrijke pionnen in het team en kunnen eigenlijk niet gemist worden.
  Toch met positieve inzet richting Hoorn vertrokken,Daar aan gekomen werd onze achterste man onwel en plaatste zijn ontbijt in vloeibare vorm in de auto van zijn vader neer.afbericht 4.
  Daarmee kwam het wisselschema en de opstelling weer in de creatieve handen van Richard en Ali terecht.
  De wedstrijd ging van start en alles stond prima op zijn plek.
  De 1e helft werd met 0-0 afgesloten en ondertussen had de coach telefonisch supersnel een wissel geregeld in de naam van een bekende oud speler van deze jongens.
  In de rust werd iedereen even positief benaderd over een prima 1e helft.
  Bij aanvang van de 2e helft was de aanvalstactiek iets gewijzigd en met een serieus strijdplan van snel 2 goals maken.Precies zoals besproken viel de 1e goal en de 2e goal heel snel,zo snel dat de toeschouwers van Always Forward geschrokken op het veld kwamen kijken.daarna werd de verdediging door Fabian en Tawrat keuring dicht gehouden!
  De reserve doelman Kaya Bot mag zeer trots op zichzelf zijn....Klasse
  Als coach en begeleider zijn we zeer blij met deze mooie prestatie door deze jongens..
  Complimenten!!
  einduitslag 1-3 winst

 • GEEN TRAINING OVERGE SENIOREN
 • Door: Sander Knol (22-01-2016 12:16)
 • De training van vanavond gaat niet door vanwege hard en ongelijk veld.

 • training
 • Door: Niico Huisman (21-01-2016 12:46)
 • In verband met de veiligheid en na overleg met de consul is er vanmiddag 21 januari 2016 geen training voor de D2 en C2. Geef het door.

 • GEEN TRAINING OVERIGE SENIOREN!
 • Door: Sander Knol (15-01-2016 07:44)

 • De training van vrijdag 15 januari gaat niet door.

 • aflassing training
 • Door: Nico Huisman (14-01-2016 13:02)
 • Ben net op trainingsveld geweest.. Lijkt op een klein meertje. Deze kan in de loop van de middag nog voller worden.
  Daarom las ik de training voor de D2 en C2 af voor donderdag 14 januari 2016

 • Minuut van SEW
 • Door: piet (20-12-2015 21:24)
 • De winterstop is nu begonnen en in januari gaan we weer met nieuwe minuten door.. Deze komen weer op de site en in de Kern..
  Het blijkt dat de 1e minuut absoluut niet kansloos is... Ook hier waren winnaars...
  Piet

 • Minuut van SEW
 • Door: Piet (20-12-2015 21:21)
 • vandaag is de wedstrijd sew - grasshoppers in 2-2 geëindigd.
  in de 32e minuut werd er gescoord.
  winnaars- vincent Baten, Loek Commandeur en Jasmine Schoenmaker.
  de 2e goal werd in blessuretijd gescoord, dus geen winnaar..
  bovenstaande winnaars krijgen binnenkort huis prijs thuis.
  Piet

 • legendarische 7 minuten
 • Door: Henry Bot (20-12-2015 20:12)
 • In het laatste weekend voor wat in een duister verleden winterstop werd genoemd diende Woudia, onze naaste concurrent voor de voorlopige derde plaats, te bezwijken onder onze dadendrang. Met een avond Oôs Joôs in de benen en een selectie waarvan het merendeel om onduidelijke redenen elders was moesten we het 11 basisspelers doen. Memorabel was de terugkeer in het SEW tenue van de TD welke als pinchhitter de hele wedstrijd uitvlagde zonder daarbij noemenswaardig letsel op te lopen en daarmee een volledige terugkeer steeds waarschijnlijker maakt. Ook flexspeler J de Caluwe had Nibbixwoud weer in zijn navigatiesysteem weten te typen om loten te verkopen voor het goede doel, waarbij in estafette naar Parijs wordt gerend en hij vermoedelijk het stuk pad in zijn voortuin voor zijn rekening neemt. (ff serieus, succes Jeffrey) De eerste helft bestond vooral uit het aftasten van elkaar waarbij geen ruimte is voor dubbelzinnige gedachten en er niemand uit wat voor meubelstuk dan ook kwam, maar wij wel voldoende data verzamelden omtrent de verdediging van Woudia. Tijdens de rust werd die data middels de voor het eerst tijdens het beleg van Oeteldonk gebruikte techniek van collectieve autodidactische geheugens meditatie in ons brein geprent. Vrij snel na rust leverde ons dat de 1-0 op door een getergde R de Wilde die zijn vorige goal in de vergetelheid had zien belanden. H Bot wreef er bij Woudia nog maar eens in dat het transfervrij laten vertrekken van hem een aantal jaar geleden, een kapitale blunder was door kort daarop de 2-0 binnen te schieten. De genade klap kwam van F Knol middels een wonderschone boogbal 3-0. In slechts enkele minuten was Woudia gesloopt en was het onze nestor die zijn tegenstander, die de hele wedstrijd probleemloos in zijn zak gebivakkeerd had, uit piëteit even uit het eerder genoemde textiel liet om de ere treffer binnen te koppen, 3-1. We gaan met een derde plek en een wedstrijd minder het kerstreces in en zijn na een valse start bezig aan een zeer goede reeks. U kunt inmiddels intekenen op de seizoenskaarten van volgend jaar.
  Henry Bot

 • Training overige senioren
 • Door: Sander Knol (15-12-2015 09:58)
 • De eerst volgende training zal worden gehouden in het nieuwe jaar.
  Op vrijdag 8 januari zullen we weer gaan starten. Ik wens iedereen fijne dagen en we zien elkaar op de nieuwjaarsreceptie op 3 januari.

 • E2 weer Kampioen
 • Door: Bert Besseling (09-12-2015 17:28)
 • 2015 is het jaar van de E2.
  Na in het voorjaar kampioen te zijn geworden begonnen we dit najaar met een flink gewijzigd team aan de najaarscompetitie.
  De bekerwedstrijden werden goed gebruikt om te oefenen en om aan elkaar te wennen.
  De eerste wedstrijd in de competitie werd gewonnen met 5-3. Dat was een mooie start.
  Daarna bleven de jongens lekker voetballen, het overspelen en elkaar vinden op het veld ging steeds beter.
  Elke wedstrijd werd gewonnen. We hebben in deze competitie één keer een verlieswedstrijd moeten incasseren.
  Hierdoor bleef het wel tot de laatste wedstrijd spannend in de competitie. Deze laatste wedstrijd moesten we gelijk spelen of winnen om op punten kampioen te worden. Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen (12-3).
  Dus feest. Eerst met kleren aan onder de douche, daarna taart en limo in de kantine. Als afsluiting op de wagen door Nibbik om iedereen te laten weten dat we kampioen zijn.
  Goed gedaan jongens, ga zo door. Ook onze trainer Jorn Groote bedankt.

  Groet,
  Een trotse coach

 • Revanche
 • Door: Henry Bot (07-12-2015 21:00)
 • Wit beschimmelde voetbalschoenen kwamen te voorschijn na een gedwongen verblijf van bijna een maand in sporttassen, tenminste, bij degene die het inmiddels zonder de vrijdagtraining denken af te kunnen. Pluvius liet het af weten, het zicht was mistloos, dit keer was het Aeolus die met een stormachtige wind de aandacht opeiste. Middels de kaasschaafmethode was de selectie gedecimeerd tot een acceptabele 14 man waarbij de opofferingsgezinden een extra streepje achter de naam over hielden. Berkhout, thuis nog te sterk voor ons, was aanstaand slachtoffer. De één heeft banden met Al-Qaida de ander met Berkhout, wat uit juridisch oogpunt niet voor elkaar onder doet. Ons persoonlijk wettelijk geweten G Menick heeft, vermoedelijk gedrogeerd, een voetbal verleden in het eerder genoemde gehucht en werd derhalve tot spits getransformeerd om gebruikmakend van inside information onrust te stoken in de vijandige defensie. De verdediging van Berkhout meende hierdoor met een ongevaarlijke opponent van doen te hebben maar hadden de goede leerschool die SEW is onderschat. Het was namelijk de excellerende Menick die inzag dat de hoogbejaarde man in het zwart, slechts even ontsnapt aan zijn verzorgende in nabij gelegen geriatrische kliniek, niet ging fluiten voor een duidelijke handsbal in de zestien en alsnog binnen schoot. Het juichen op ingetogen wijze was uiterst professioneel, het opeisen van de aanvoerders band over de top. Het hierop volgende offensief van Berkhout was geheel in overeenstemming met de klimatologische omstandigheden: stormachtig. Het was onze herintredende Rb Bakker die als een soort door geëvolueerde Terriër het zestien metergebied als zijn territorium beschouwde en alles en iedereen die daar binnen er kwam resoluut weer uit werkte en daardoor ons doel onbereikbaar maakte. De genadeklap liet echter nog lang op zich wachten want met G Menick, die zichzelf met uitputtingsverschijnselen een publiekswissel gunde, op de bank, leek er wel niemand anders de trekker over te willen halen. Nadat zo ongeveer iedereen een niet te missen kans toch had weten te missen werd vlak voor tijd toch de verlossende 0-2 gescoord. Het objectief opslaan van optische waarnemingen zorgt er bij overmatige concentratie soms voor dat er bij de symbiose tussen beide hersenhelften tijdshiaten vallen waarbij relevante gegevens gecomprimeerd worden tot op later tijdstip onherroepbare gegevens. Ofwel, ik weet niet meer wie er scoorde. Weer drie punten, waarmee we de top drie naderen.

  Henry Bot

 • Zouaven D5 felicteerd SEW D2.
 • Door: Zouaven D5 (07-12-2015 14:32)
 • Beste SEW D2

  Hierbij willen wij de Zouaven D5, de SEW D2 feliciteren met de behaalde kampioenschap.

  Groeten
  Zouaven D5.

 • Minuut van SEW
 • Door: Piet (07-12-2015 13:03)
 • SEW - Spartanen 4-1
  SEW 1 heeft er weer flink op los gescoord..
  6e minuut Jan Commandeur - Caroline Polderman
  46e minuut geen winnaar
  55e minuut Joram Verlaat Sabine Keizer
  70e minuut Koos Wenker Pe Mol jr. George van der Laan.
  De prijzen komen naar u toe...

 • Minuut van SEW 6-12-2015
 • Door: bestuur SEW (07-12-2015 12:59)
 • SEW 1 heeft er weer flink op los gescoord.
  Uitslag SEW -Spartanen 4-1
  6e minuut

 • SEW D2 Kampioen
 • Door: Richard Schavemaker (06-12-2015 14:12)
 • Op papier een team samenstellen met je volle verstand is op zich al een goede prestatie. het bestuur van S.E.W. krijgt daar dan ook alle credits voor!!.Bij aanvang van het seizoen heb ik 15 jongens aangesteld gekregen met de naam S.E.W. D2.
  Mijn doelstelling was bij de eerste 3 te eindigen.Gelukkig snel een oefenwedstrijd tegen MOC D3 geregeld om het voetbalspel op het hele veld vorm te geven en te wennen aan die grote ruimte.al snel kwam de 1e bekerwedstrijd tegen Zwaagdijk D1,mijn jongens schrokken van de tegenstander want zij waren een stuk groter zeker 1 tot 2 jaar ouder.
  Hier was al de eerste les van belang.......geloven in jezelf en ruimte benutten met mooie strakke ballen,Het hoge gras van R K v v Zwaagdijk en de warmte speelde een rol in de aanpassing. Na 10 minuten wist ik het al ..hier gaan we winnen(1 - 7 geweldig gespeeld .
  Ik kan wel alle wedstrijden gaan op noemen maar dat doe ik niet.
  Kijk maar op voetbal.nl of de site van onze club voor de uitslagen.
  Wel ga ik even in op de wedstrijd tegen DESS D1. Hier kwamen we al snel op 2 - 0 achterstand die in de 2e helft fenomenaal werd omgedraaid naar 2 - 4 winst.Hier zag de coach de wilskracht die in de naam van onze club wordt genoemd.
  Ook de wedstrijd tegen Westfriezen D5 wil ik even ophalen,na in de 1e helft al met 0 - 4 voor te staan heb ik de opstelling veranderd om wat te proberen. De 2e helft werd Westfriezen weggespeeld zelfs complimenten van de toeschouwers uit Zwaag einduitslag 1 - 9
  Natuurlijk kan de derby tegen Spartanen niet ontbreken,Spartanen had geen compleet team vanwege de vakantie dus zij waren versterkt door 5 spelers van de hogere elftallen en een keeper uit de c3.Het was een draak van een wedstrijd die wel gewonnen werd 1-0.Kosten : Jesse huisman gebroken pols!
  De op een na laatste wedstrijd was tegen de Zouaven D5 uit.deze tegenstander was in mijn ogen het beste.De 1e helft hadden wij het moeten beslissen door 3 100 % kansen te benutten,Maar er zijn nou eenmaal voetbalwetten de bal wilde er maar niet in(ook weer een keeper uit de c3)
  Toch door een ragfijne tegen aanval in de 50 e minuut kwamen zij voor met 1 - 0 bij ons was de emmer zo goed als leeg,we probeerde het nog wel maar het mocht niet helpen**.Als coach heb ik dingen gezien die belangrijk zijn voor de ontwikkeling wat als positief gezien mag worden!!.
  De laatste wedstrijd was thuis tegen de Blokkers D5,deze jongens stonden onderaan in de competitie en mochten niet onderschat worden.Toen de wedstrijd startte werd de tactiek al snel zichtbaar wat leidde tot een snelle 1e goal van Jesse huisman die nu van de linkerkant af kwam als rechtspoot ,naar binnendraaien en afmaken..Al snel kwam de 2e goal
  van Jorre die als wonderschoon afstandsschot de boeken in gaat.
  Nu de jongens van de spanning verlost waren kwam de voetmachine op gang en stopte bij 13-0
  Nu waren ze kampioen

  Klasse gedaan!! coach Richard en Begeleider Ali Klaver

  Karakteristieken SEW D2
  Benjamin Boukens: Doel
  Onbetwist heer en meester in zijn doelgebied en absoluut onmisbaar.
  Silvan Ooijevaar: Rechtsachter achter solide en sterk, prima gast.
  Kaya Bot: Zeer snel, mooie acties en zowel voor als achter inzetbaar.
  Jimmy Paardekooper: Centraal achter, sterk als een rots in de branding.
  Tawrat Rustamkhel: Voorstopper/Stofzuiger en aanjager met wel 2000 watt aan vermogen!
  Niels Pronk: Links achter,zeer goede verdediger die enorm gegroeid is, heel blij mee!
  Daniël Walda: Nieuwkomer in het team, zeer verrassend uit de verf gekomen, inzetbaar.
  Middenveld rechts en sinds kort ook links voor!
  Thijs Immen: Maker van belangrijke doelpunten, zorgt voor aansluiting (middenveld links) en staat altijd op de goede plaats.
  Jorre Schavemaker: Spelverdeler/creatief zeer belangrijk op de as, ondersteunt voor en achter bij snelle balbehandeling, levensgevaarlijk.
  Joran Rood: Middenveld links en vervangend spelverdeler, zeer sterk, geeft niet op, mooie acties en voorbeeld voor anderen als aanvoerder!
  Mel van der Laan: middenveld rechts. De jongste en de kleinste van het team, je komt er niet langs, zul je zien! Overal inzetbaar en een neusje voor goals die belangrijk zijn.
  Jesse Huisman: Rechts voor, een echte buitenspeler met heerlijk acties, de wedstrijd kapsels veranderen van tijd tot tijd, heel leuk.
  Luca Draaijer: Onze spits die het vertrouwen van de coach heeft, weergaloos in de combinatie met de spelverdeler, hij praat met zijn voeten, heb ik gehoord! (dit is op het veld afgesproken)
  Jayden Kok: Heeft veel weg van zijn vader, echter meer een verdediger. Verrassend inzetbaar op drie linies, heerlijk voor de coach.
  Fabian Schoenmaker: Niet in de verdediging, maar in de opbouw met de punt naar voren, de oudste in het tea, speelt graag in de buurt van de spits, prima gozer die overal in de aanval kan staan!

  Ali Klaver
  per 27 oktober 2015 erbij om de jongens te begeleiden.
  Was vroeger in de E3 de trainer van deze jongens, dus bekend.
  Vult de coach goed aan! Prima combinatie!

  Richard Schavemaker: Coach&vader van de spelverdeler, man met een SEW-hart en kan de jongens bereiken als geen ander!

  Nico Huisman: Trainer/kampioenenkweker, onmisbare schakel in ons SEW proces.

 • D2 en E2 kampioen
 • Door: Maaikel (06-12-2015 11:09)
 • SEW kon gister niet een maar wel wel twee jeugdteams feliciteren met hun kampioenschap.
  Om half 11 was het eerst de beurt aan de E2. De mannen van coach Bert Besseling gingen met een duidelijke boodschap het veld in: 3 punten en je bent kampioen! Deze opdracht was duidelijk niet aan dovemansoren gericht want vol passie speelde de E2 zich naar een 12-3 overwinning. Samen met trainer Jorn Groote, bezig aan zijn eerste jaar (en dan direct kampioen) werd de taart, die hoort bij het kampioenschap, in ontvangst genomen. Daarna de ere-ronde door Nibbik op de platte kar om het feest compleet te maken.
  Toen de mannen van de E2 op de platte kar stapten was er al afgetrapt in de volgende kampioenswedstrijd. De D2 nam het thuis op tegen de Blokkers en ook zij zouden bij winst kampioen zijn. Maar dat was ook in de vorige speelronde het geval en toen lukte het net niet. Zou het dan toch door de vingers glippen?
  Coach Richard Schavemaker was echter vol vertrouwen en terecht.
  De mannen, die training krijgen van kampioenenkweker Nico Huisman, waren een klasse beter dan de geel zwarte tegenstander. De uitslag van maar liefst 13-0 laat niets aan de verbeelding over. Direct na de wedstrijd barstte de spelers in vreugde uit en werd er gezongen en gefeest. Ook voor de D2 was er natuurlijk taart en een ere-ronde door het dorp.
  Namens het bestuur van SEW, beide elftallen, de trainers Nico en Jorn, de begeleiders Bert, Ali en Richard en alle fans van harte gefeliciteerd.

 • SEW 3 - Kwiek '78 2
 • Door: SEW 3 (03-12-2015 10:07)
 • VAN SCHLEMIEL TOT SUPERSTER
  NIBBIXWOUD – ‘Check,’ galmt er hard door de lange oceaanblauw geverfde gang van het hypermoderne wellnesscentrum aan de Dorpsstraat in Nibbixwoud. Achter één van de talloze witte deuren ligt hij met een pijnlijke grimas naar het met Oosterse schilderwerken versierde plafond te staren. Op het moment dat wij de kamer betreden verbijt hij juist de pijn van een kokend hete basaltsteen, welke op een van zijn stresspunten is gelegd.
  Tom Commandeur, van een onbehouwen stuurse raddraaier naar een modelburger, begenadigd musicus en uitblinkende linksback. Hoe verliep deze hobbelige weg? We spreken af met Tom in het nieuwe sport- en wellnesscentrum in Nibbixwoud. ‘Bon giorno, come stai?’, begroet hij ons in verbluffend vloeiend Italiaans. ‘Sorry dat we niet eerder af konden spreken, ik ben net terug uit Milaan, interviewtje. Waar blijft de tijd, hè?’.
  Begin 2015 besloot Tom zijn leven over hoop te halen en het over een volledig andere boeg te gooien. ‘Het was lang leve de lol’, beweert hij. ‘Over de toekomst nadenken deed ik niet en ik had geen enkel idee wat ik met de rest van mijn leven zou gaan doen.’ Nu, bijna drie jaar verder, staat zijn leven op de kop. Hij heeft de koning de hand geschud, mocht op verjaardag komen bij Doutzen Kroes (‘Puur professionele relatie’), stond op het hoofdpodium op Lowlands en zong op de bruiloft van glamourkoppel Jeffrey Halfweeg en Kate Upton. Hoe heeft dit excentrieke figuur zich in dergelijk tempo opgewerkt van zonneweringreparateur naar hét gezicht van RTL?
  Tom, hoe gaat het met je?
  ‘Lekker ouwe’, antwoordt hij, alsof hij nog met zijn minder succesvolle vrienden bij de muziektempel samen een van zijn moeder gestolen sigaretje oprookt. Wanneer wij hem daarmee confronteren lacht hij honderduit. ‘Ja man, ik ben gewoon nog steeds Tom hoor, ja toch? Nou ja, niet helemaal, zie ik er anders uit dan?’
  Ik kan me voorstellen dat je het erg druk hebt…
  ‘Check, het is druk. Daarom heb ik ook wat projectjes op een lager pitje moeten zetten om nog genoeg tijd voor familie en vrienden over te houden. Ik kom nog wekelijks terug in Nibbik en probeer dan zoveel mogelijk mensen te spreken. Ook trap ik graag nog even een balletje op het Cruyff-court dat ik heb mogen aanleggen en op zondag probeer ik op sportcomplex ’t Woud aanwezig te zijn om de jongens van SEW 3 het één en ander bij te brengen, haha. En natuurlijk mijn wekelijkse bezoekje aan mijn wonderdokter.’
  Ondanks de drukte lijkt het erop dat je alles onder controle hebt. Heeft dat iets te maken met die tatoeage op je onderarm?
  ‘Check, dat heeft het zeker meegespeeld.’ Terwijl hij zijn handpalmen naar boven draait verschijnt er een ingewikkeld inktpatroon tussen zijn pols en ellenboog. TOM, staat er met grote sierletters tussen een compositie van rozenstruiken, duiven en iets wat op een kleine gele auto lijkt. ‘Narcistisch? Mwah, ik vind dat wel meevallen. Ik wilde mijn zoon de mooiste naam geven en toen kwam ik toch weer uit op Tom. Stom toeval’.
  Meegespeeld? Wat beschouw je dan als belangrijkste reden voor jouw succes?
  ‘Daar hoef ik niet lang over na te denken. Kort voor een wedstrijd, ergens eind november 2015, was ik er met mijn hoofd niet helemaal bij. Ik had het druk met mijn studie, mijn trouwe gele vierwieler liet plots het leven en de resultaten van SEW 3 vielen ontzettend tegen. We werden bespuugd op straat, moesten dubbel betalen bij de visboer en mochten geen stap meer zetten in de Albert Heijn voordat er 3 punten waren gepakt. Ik sprak er na de 1-2 thuisnederlaag tegen titelkandidaat Spartanen al eens over met een ploeggenoot en na de smadelijke 10-2 nederlaag tegen HSV Sport 3 besloot ik dat er iets moest gebeuren, mijn spel was niet om over naar huis te schrijven. Op aanraden van onze keeper Huseyin (Mavru red.) ben ik met hem naar een Turkse hamam geweest. De manier van behandelen aldaar deed mijn fysieke en mentale gesteldheid dusdanig goed, dat de effecten binnen een week merkbaar waren. Die zondag speelde ik de wedstrijd van mijn leven en ik denk dat dat de ommekeer is geweest.
  Neem ons een mee naar die bewuste dag…
  ‘Het was donker, koud en het regende pijpenstelen toen ik ’s morgen mijn kamerverduistering open deed. Mijn toenmalige vriendin, nu mijn wettige echtgenote en moeder van mijn grote trots Tom, sommeerde me nog om terug in bed te komen, maar ik was er klaar voor, had een nieuwe bron van energie aangeboord. We speelden belachelijk vroeg, 10 uur, dus om 9 uur was iedereen, behalve Lars Kieftenburg, aanwezig.
  Coach Van den Hof had mij niet opgenomen in de basisopstelling, wat ik wel begreep na de vorige wedstrijden. Ik was mijn vorm al even kwijt. We begonnen met Mavru; Martin, Rens Kieftenburg, Hinke en Brink; Bos, Van Eijk en Jochem Kieftenburg; Maik Hoogland, Wit en L. Verbeek. De tegenstander was geloof ik Kwiek ’78. Toeval, precies het percentage balbezit wat we hadden.’
  ‘Kwiek stond op dat moment op de derde plaats, wij stonden vrijwel onderaan. Daarvan was echter weinig merkbaar. SEW had al snel het overwicht te pakken en voetbalde voornamelijk aangevoerd door een ijzersterke uitblinker Roland van Eijk op de helft van de tegenstander. Ik denk dat we nauwelijks 10 minuten bezig waren, toen Jochem Kieftenburg werd diep gestuurd door de subtiel opererende Bas Bos. Jochem faalde niet, oog in oog met de lachwekkend geklede doelman van Kwiek. Kort hierna kwam Lars Kieftenburg in het veld voor de geblesseerd geraakte Michel wit en niet veel later verving ik Lars Verbeek. Paul Brink schoof door naar linksbuiten en ik werd vertrouwd linksachter geposteerd.’
  ‘Het ging lekker. Paul bracht veel diepgang en Lars Kieftenburg was zoals gewoonlijk erg balvast. Niet veel later kwam daar mijn gloriemoment. Dezelfde ruimte als een paar weken terug, maar nu wist ik de bal al dribbelend binnen de buitenste lijntjes van de veldmarkering te houden. Ik zag Bas vertrekken en besloot de bal met een hoge steekpass achter de defensie van Kwiek te leggen. Voor Bas was het hierna een koud kunstje om op het spiegelgladde veld zijn tegenstander uit te kappen en de bal in de verre hoek te schuiven.’
  Tom staart mijmerend voor zich uit en denk duidelijk met weemoed terug aan het doorbreken van zijn vormimpasse. ‘Het was lekker, het was heerlijk! Voor het eerst dat seizoen voelde ik hoe het was om belangrijk te zijn voor het elftal.’
  ‘We kregen nog een paar goed uitgespeelde kansen, omdat Maik en Paul hun tegenstander meermaals te snel af waren. Met 2-0 gingen we rusten.’
  Hij glimt van trots, alsof hij zojuist die splijtende pass heeft gegeven. Emotie overvalt hem en hij kijkt even weg. Een door de lichtinval fonkelende traan glijdt langs zijn opvallend scherp geaccentueerde jukbeenderen. Hier zit een man in de bloei van zijn leven. Hij is topfit, hij straalt en hij is zielsgelukkig.
  Achter de bar verschijnt een volle bos zwart glanzend haar. Zijn gezicht is niet zichtbaar. De bar meet 1,50 hoog, zelf meet de man hooguit 1,60. ‘Huussie!’, schreeuwt Tom. ‘Gappieeee’, dreunt Huseyin Mavru met een te zware stem voor zijn lengte. Zelfverzekerd dribbelt de doelman van SEW 3 achter de toonbank vandaan, zichtbaar trots op het bedrijf dat hij heeft opgebouwd. ‘Hier is het allemaal mee begonnen, hè pik? Twee jaar terug alweer?’, zegt Huseyin met een onvervalst West-Fries accent waar geen greintje Turks meer in is terug te horen. Hij draagt een weinig verhullend wit handdoekje rond de erogene zones, waarboven een afgetraind licht behaard bovenlichaam prijkt. ‘Als hij niet zoveel weg had van een hobbit had het best een knappe man geweest’, grapt Tom.
  ‘Maar check’, beaamt Tom. ‘Huus heeft mij op die donkere dag in November meegenomen naar de Hamam en sinds die dag heb ik alleen voor de geboorte van mijn zoon Tom (‘Die naam is toch dik?’) een weekje overgeslagen. ‘Huus is er een beetje in doorgeslagen, maar runt nu wel samen met Jan Schouten de Nibbikse dorpsaccommodatie.’ Mavru vervolgt: ‘Klopt, Jan kwam niet helemaal uit, dus heb ik een bedrijfsplan geschreven en ben ik een hamam gestart in het complex. Lekker toch, pik? Tom komt hier elke week en ik behandel hem alsof hij van porselein is. Nu hij RTL Late Night presenteert moet hij toch een beetje voor de dag kunnen komen. Ja toch, gap?’
  ‘Heb je trouwens die doodzieke redding van mij in de eerste helft al vermeld?’, vraag Mavru. ‘Ah, kom op, hij schoot toevallig tegen je aan’, repliceert Tom.
  ‘Oké, Huus pakte een aardige bal, maar de echte uitblinkers stonden voornamelijk buiten zijn 16. De tweede helft pakten we snel de draad weer op. Het was tweemaal Lars Kieftenburg die de score uitbreidde naar 4-0. Bij de 3-0 anticipeerde hij het beste op een lange bal van Boy Hinke en bij de 4-0 rondde hij een goede actie van Paul Brink op knappe wijze doeltreffend af. Dit bracht zijn seizoenstotaal alweer op negen goals. We zaten op rozen en waren niet van plan ons in te houden.
  ‘Na een minuut of 70 gebeurde er iets magisch. Een hoekschop van Maik Hoogland bleef hangen en kwam voor de voeten van Paul Brink. Brink legde de bal af op Bas Bos. Wat hij daarna deed was inspirerend en vernuftig. Met een subtiele voetbeweging schilderde Bas de bal vanaf randje zestien volmaakt in de verre winkelhaak. Hij was als een kind zo blij dat zijn moeder het had gezien. Ik droom nog vaak over deze goal en ik weet dat toevallig dat Huseyin en Lars Kieftenburg dat ook doen. Dit huzarenstuk heeft mij mede gemotiveerd om iets met mijn leven te gaan doen. Wat een plaatje! Heel dik!’
  ‘Even verslapte de aandacht en scoorde Kwiek plots de 5-1, maar in gevaar kwamen we niet meer. De verdediging zat nagenoeg potdicht, Roland van Eijk liet Bas en Jochem eindelijk goed spelen en voorin was eindelijk de diepgang die nodig is om mee te kunnen komen in de 5e klasse reserve. De goede organisatie betekende ook ruimte voor creatieve vrijheid. Zo kon ik de geboden ruimte bijna gebruiken om een goal toe te voegen aan mijn toch al zo indrukwekkende doelpuntentotaal van 0. Helaas werd na een goede lange rush mijn doelpoging ter ternauwernood geblokt door de kapot gespeelde defensie van Kwiek. Dit resulteerde echter na goed voorbereidend werk van Boy Hinke nog wel in de 6-1 van Maik Hoogland. Een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen.’
  En dat was nog maar het begin, daarna is het snel gegaan..
  ‘Check, check, het ging heel snel. Ik nam een video op voor mijn studie en werd daarin ontdekt door BNN. Ik bezocht voor 'BNN op reis' Hollywood, waar de aan lager wal geraakte Niels Brink al jaren hopeloos probeert als filmmaker aan de bak te komen en ik mocht een week meelopen bij weeshuis ‘The Gratitude Is Ours’ in het Thaise Pai. Ik heb tijdens deze reizen een gitaar meegenomen en heb mezelf daar verschillende stijlen eigen gemaakt. Daar is de basis gelegd voor mijn eerste album ‘D.TO.M.’, ‘Dedicated to Mankind’. ‘Hopeless Dreams’ schreef ik naar aanleiding van de verhalen van Joey en Chris in Thailand. Ik besef heel goed dat mijn succes niet voor iedereen is weggelegd. Daarom ben ik er erg trots op dat ik met 'Hopeless Dreams' op plaats 31 sta in de TOP2000. Als 40.000 man meezingt op Lowlands is dat geweldig, maar de TOP2000 halen is wel heel dik.’
  Daarna won je ‘Sterren dansen op het ijs’ en nu presenteer je RTL Late Night, waar eindigt dit succesverhaal?
  Geen idee. Zolang je in je eigen kunnen geloofd, kun je een heel eind komen. Maar uiteindelijk eindig ik in hamam ‘Bir Ekmek Istiyorum’ in Nibbixwoud, waar ik Huus heb beloofd als masseur te komen werken. Daar zal ik ook wel goed in zijn…
  Volgende week spelen we uit tegen VVW 3 om 12:00. Dat is ver weg en het wordt rot weer, maar kom gerust!

 • Piet Nan
 • Door: bestuur SEW (23-11-2015 17:15)
 • Allen,
  we zijn op zoek naar foto's van Piet Nan i.v.m. een artikel in de Cromme Leeck ... Wie heeft er nog wat in zijn fotoalbum zitten??
  Als iemand nog een mooie foto heeft... graag even contact met Piet Bos opnemen.

 • training overige senioren afgelast
 • Door: Sander (20-11-2015 18:16)
 • Door het slechte veld gaat de training vanavond niet door.

 • Snel vergeten
 • Door: Henry Bot (08-11-2015 21:52)
 • Nadat deze week de Global warming zorgwekkende vormen aan nam en de daar bij behorende moessonachtige regen de velden vet en zwaar bespeelbaar maakte, kwam Always Forward op bezoek. Eerst het goede nieuws, het herstel van het oudste lid van de blessure gevoeligste familie van Nibbixwoud is aanstaande, hij had zijn voetbaltas mee. Het slechte nieuws is, dat onze in blakende vorm verkerende spits A Vlaming, tijdens een door hemzelf ontwikkelde training, welke we door het hoge trap-op gehalte, gerust een hoogte stage kunnen noemen, behalve een versleten trap ook een peesontsteking had opgelopen. Het meubelboulevardverlof werd dan ook gelijk na aankondiging weer ingetrokken om toch nog met een aanvaardbaar aantal over te blijven. De eerste helft eindigde zoals hij was begonnen 0-0. De in de dug-out residerende TD had de beste eerste helft van dit seizoen gezien wat doet vermoeden dat er geruime tijd was ingedommeld in plaats van waargenomen. Over de tweede helft valt niet veel meer de zeggen dan dat we eenvoudigweg niet goed genoeg waren, en daarvoor geldt zoals Julius Ceasar al zei “simplex sigillum veri”. Degene die om celibataire of andere reden geen onderwijs op het seminarie hebben genoten en derhalve het latijn niet machtig zijn, volstaat de wetenschap dat het ware in deze kwestie een 0-2 nederlaag was. Beste man van het veld de tweede helft was de foutloos vlaggende G Menick. Deze collectieve day-off, welke gepaard ging met het over en weer uitwisselen van elkaars onvolkomenheden, was in de kleedkamer en kantine snel verwerkt, zodat weer met vertrouwen naar volgende week wordt uitgekeken, Woudia thuis.

  Henry Bot

 • Spelerspassen van sew 3 gezocht
 • Door: Rens van den Hof (08-11-2015 20:11)
 • Heeft iemand vorige week zondag de spelerspassen van sew 3 gevonden of meegenomen vanuit de kantine? als iemand hier meer van weet graag een reactie!

 • Genie
 • Door: M.U. (06-11-2015 10:30)
 • Bas Bos, wat geniet ik van jouw prachtige lulverhalen. Hahahahahahahahahahahahah...en dat x 100000

 • ZOUAVEN 4 SEW 3
 • Door: SEW 3 (04-11-2015 21:02)
 • Gratitude
  PAI – Het is twee uur ’s middags als we achterop een veetransport de Memorial Bridge over de rivier Pai passeren. Langs de weg proberen talloze slecht gevoede kinderen aangelengde Coca Cola te verkopen aan toeristen die zich ten onrechte nog steeds backpacker noemen. Ongegeneerd worden de arme sloebers vastgelegd met camera’s waar de plaatselijke bevolking tien jaar voor zou moeten werken. De geforceerde glimlach die wordt opgezet als weer een bezoeker een foto maakt, verhult niet de honger en het harde werk voor een bakje droge rijst.
  Op de afgesproken plaats, aan de overkant van de brug, worden we opgewacht door een jonge vrouw. ‘Aangenaam, Chris,’ zegt ze. ‘Maar noem me maar Sumalee, de dorpsbewoners hebben moeite met mijn naam. Het betekent bloemkool, omdat mijn dreadlocks daar schijnbaar op lijken, mooi he?’. In een oude pick-uptruck, gevuld met tientallen zakken rijst, vervolgen we onze weg naar de hoofdstad van het district Pai, het gelijknamige dorp Pai. Nederig zwaait onze chauffeuse naar voorbijtrekkende oude mannen met handkarren, vrouwen met manden op het hoofd en naar de angstvallig magere kindjes die eten zoeken in de prullenbakken vol westers afval. De bevolking knikt beleefd en buigt lichtjes, een teken van grote waardering.
  Een kleine 5 kilometer verder stoppen we langs een aftakking van de hoofdrivier en steken we via een gammele bamboebrug het water over. Chris, vandaag getooid in goudkleurige traditionele jurk, zwiert terug over de brug om de zakken rijst naar de geïmproviseerde opslag te brengen. ‘Hij heeft de brug zelf gemaakt. Bijna net zo handig als zijn vader’. We treffen hem, zittend op een kleine steiger aan het water, voorzichtig lurkend aan een enorme waterpijp. Op zijn schoot ligt een prentenboek van Rupsje Nooitgenoeg, vertaald naar het Thais en aan zijn lippen hangen drie kindertjes van een jaar of 6. Als hij na tien minuten het boekje dichtslaat staat hij op en begroet hij ons met een ferme handdruk en een zeker tien seconden durend ‘yoooooooo gasten’. Hij aait de jonge kinderen vaderlijk over het hoofd en gebied ons vervolgens mee te komen naar hun kleine woning.
  De woning is klein, maar zoals Joey laat weten; ‘We hebben niet meer nodig. Ons leven is buiten. Het is heerlijk!’ De stap van de hevig gematerialiseerde wereld naar de hobbelige zandwegen van noord Thailand lijkt enorm, maar valt volgens Hoogland best mee. ‘Mijn vader kon van 6 planken een huis bouwen en in Chris haar thuisdorp De Weere leeft men nog steeds als jagers-verzamelaars. We hebben ons daarom vrij snel aan kunnen passen.’ Terwijl Chris voor ons allen een bamboebeker met papayasap vult, rolt Joey zijn zelf geteelde tabak in een bananenblad. Hij geniet er zichtbaar van.
  Na de gebruikelijke wederzijdse beleefdheden zegt hij plots: ‘Ik mis het wel hoor. De familie en vrienden die enkel sporadisch langs komen. Ik zit hier tenslotte ook al weer ruim een jaar.’ Met twinkelende oogjes kijkt hij uit het venster, waar sinds de bouw van het huisje waarschijnlijk nooit een raam in heeft gezeten. ‘Het is soms moeilijk, maar de dankbaarheid en liefde die de kinderen in het weeshuis ons geven is zo hartverwarmend, dat wij ook de moeilijkste momenten goed door komen. We hebben het weeshuis niet voor niets recentelijk veranderd van 'De Bunzing' naar ‘The gratitude is ours’.’. De kosten van het weeshuis waren aanvankelijk erg hoog, maar naarmate de band met de plaatselijke bevolking verbeterde, bleken de prijzen voor tofu, vlees en rijst plots veel lager te liggen. Natuurlijk was de bevolking in het begin wat afwachtend. Dat begrijpen wij als West-Friezen maar al te goed. Gelukkig konden we wat bijverdienen door andere klusjes te aanvaarden. Zo geeft Chris lezingen over het maken van 35+-kaas en heb ik inmiddels 42 Nederlandse prentenboeken vertaald naar het Thais en hier op de markt gebracht. Leuk om te doen en om de verhalen ietwat aan te passen naar de Thaise cultuur. Rupsje Nooitgenoeg eet zich hier bijvoorbeeld niet door een appel en een peer heen, maar door paksoi en een zak basmatirijst. Zo houd je het tastbaar voor de kinderen.’
  Op de achtergrond speelt een deel van het 143 inwoners tellende weeshuis met een opgeblazen varkensblaas en op het door Joey gemaakte bamboeklimrek. Wat opvalt is dat de dresscode in het weeshuis blauw is. Alle kinderen zijn netjes gestoken in een outfit bestaand uit een korte broek, Crocs en een blauw sportshirt. ‘Een prachtige deal met de sponsoren Albert Heijn en Marskramer. Ahold probeert aan populariteit te winnen in Thailand. Dit is waarom ‘onze’ kinderen allemaal in mooie SEW-shirtjes lopen. De kinderen mochten zelf aangeven wie hun favoriete speler was. Het meest in trek waren, zoals je wel kunt zien, Commandeur en Brink. En dan bedoel ik Niels, niet Paul. De kinderen met P. Brink op hun shirt worden helaas significant vaker gepest dan andere kinderen. Dat zal wel iets met die gemiste penalty te maken hebben. De kinderen identificeren zich graag met Niels, aangezien hij 1/128 Aziatisch is.’
  Het is inmiddels anderhalf jaar terug dat Hoogland zijn laatste wedstrijd voor SEW 3 heeft gespeeld. Op de vraag of hij het mist antwoord Joey: ‘Natuurlijk! Ik mis het contact, het elkaar inzepen onder de douche, het voetbal en de nazit’. Hij wijst ons op een vaal blauw Chasin shirt aan de muur, waar flinterdun nog de namen van zijn voormalig teamgenoten op staan. Zijn stralende ogen maken in de ooghoekjes kleine druppels vol herinneringen. ‘Ooit komen we terug, maar voorlopig is ons werk hier nog niet af,’ zegt Chris terwijl ze Joey een knuffel geeft. ‘Klopt, maar wat mis ik die mannen.’
  We nemen Joey aan de hand van wat foto’s mee terug naar zijn laatste wedstrijd. Het blijkt hem nog helder voor de geest te staan. ‘Ik weet nog dat coach Rens van de Hof ’s nachts voor de wedstrijd belde. Hij kon niet slapen, omdat hij niet de juiste 11 namen op papier kon krijgen. Het was een belangrijke pot. Er moest gewonnen worden om aansluiting met het linker rijtje te houden. Hij had een soort writersblock. Uiteindelijk heeft Boy (Hinke red.) hem uit de brand geholpen en heeft hij een functionele symfonie van namen gecomponeerd.’
  ‘Als ik het me goed herinner begonnen we zo: Mavru – Brink, Martin, Kieftenburg, Commandeur - Van Eijk, Kieftenburg, Verbeek - Hoogland, Hoogland en Hulst.’
  ‘Volgens mij begonnen we niet slecht. Zouaven had 6 spelers van boven de 2 meter opgesteld en daar hadden we wat moeite mee, maar voetballend waren we een stuk beter. Het enige puntje waarop we echt niet mee konden was idioterie. Er liepen gerust aardige jongens in dat team, maar die werden zwaar overschaduwt door een aan compleet gestoorde gasten. Er is bij mij nog nooit een moment in de wedstrijd geweest waarop ik dacht; oké, en nu ga ik met twee benen gestrekt vooruit een halve meter boven het gras scheren. Bij hen dus wel. Ik herinner me dat we na 15 minuten het eerste slachtoffer zagen vallen. Na een absoluut veel te harde tackle moest seizoensverrassing Niels Brink met een dikke enkel het veld verlaten. Geen overtreding, volgens de scheidsrechter. Ondertussen kreeg Lars Verbeek twee mooie kansen, maar wist hij deze niet te verzilveren en schoot Barry Hulst van afstand rakelings naast. ‘
  ‘En toen gebeurde weer wat er al zo vaak was voorgevallen. Een klein moment van onoplettendheid zorgde ervoor dat Zouaven uit een vrije trap op 1-0 kwam. Absoluut geen man overboord, maar wel weer typerend en jammer. Na een half uur brachten Hinke en Van den Hof (Reuser was weer eens niet op komen dagen) Bos en Lars Kieftenburg binnen de lijnen. Ben Verbeek had reeds Niels Brink moeten aflossen. We kregen weer wat meer grip, maar dit zorgde voor rust nog niet voor de gelijkmaker.’
  ‘Vlak na rust kwam gelukkig Lars Kieftenburg op gang. Hij verschalkte de doelman van Zouaven van een meter of 25 met een strakke lage schuiver. Ondertussen was ook Roland van Eijk flink getrapt en moest hij tijdelijk op de reservebank plaatsnemen. Helaas kregen we snel weer de 2-1 om de oren. Ik geloof uit een hoekschop. De bullebakken van Zouaven waren stuk voor stuk groter dan onze langste mannen. Elke redelijk genomen hoekschop zorgde daarom voor veel gevaar. Nadat Maik Hoogland op de rechterflank genadeloos was neergesabeld werd de frustratie aan SEW-zijde steeds groter. Het tacklebeleid van de Zouaven was buitenproportioneel hard.
  Gelukkig kwam SEW op gelijke hoogte door een slim uitgelokte penalty. Maik Hoogland draaide weg in de 16, waarna een lomperik van Zouaven hem tegen de grond werkte. Het klus werd dit keer, tot ieders opluchting, niet door Paul Brink geklaard maar door Lars Kieftenburg. 2-2. We declasseerden Zouaven en niets leek een voorsprong in de weg te staan. Die kwam ook toen Maik Hoogland op rechts door kwam en een strakke voorzet gaf. De fraaie aanval werd afgemaakt door Lars Verbeek. Ook alweer zijn derde goal van het seizoen! 2-3! Zou het dan, dachten we?’
  Ondertussen heeft Chris zich op de achtergrond voor hygiëne (‘Daar druppelt vaak wat neusvocht vanaf’) van haar neuspiercing ontdaan en is ze begonnen met het koken van twee enorme pannen rijst. Het loopt tegen 7 uur en de kinderen zijn moegespeeld, etenstijd. Af en toe druppelt er een van de jongens binnen met een wondje op de knie, een splinter of een pijnlijke insectenbeet. Tussen het vertellen door behandelt Joey de wondjes met zorg, om de kinderen vervolgens met een kus op het voorhoofd terug te sturen naar daar waar zij vandaan kwamen. ‘Gelukkig lopen die gasten van Zouaven hier niet, anders was ik de hele dag met verband en ijs in de weer geweest.’
  ‘Waar was ik ook al weer?’, vraagt Joey, even afgeleid geweest door alle consternatie.
  ‘Oja, de 2-3. Tja, jammer, ik had mijn laatste pot graag aan het langste eind getrokken maar Zouaven maakte al weer snel gelijk. Een voorzet bleef liggen in de 5-meter van Huus (Mavru red.) en werd hard tegen de touwen gewerkt. 3-3. Niet veel later maakte ze uit en corner ook de 3-4. Daar konden we weinig aan doen. Ze waren gewoon erg kopsterk. Ik kon daarna gelukkig zelf nog wat betekenen voor de ploeg. Een lichte overtreding op mijn persoon verschafte ons een vrije trap. Het was denk ik een goedmakertje voor het slechte optreden van de scheids in de voorgaande 88 minuten. Lars Kieftenburg kon daardoor zijn derde goal aantekenen. 4-4. Voetballend gezien hadden de Zouaven weinig in te brengen tegen de superieure techniek van onze jongens. Helaas waren we niet opgewassen tegen hun té fysieke geweld.’
  Tegen de tijd dat we zijn uitgekeuveld is het middennacht. De kalender geeft 25 april aan, Joey is net 27 geworden. Wie hem niet goed zou kennen ziet weinig gelijkenis meer met de potige blonde knul die op 1 november 2015 in het vliegtuig naar Bangkok stapte. Het gespierde lichaam is een iel geworden, de armen zijn bedrukt met boeddhistische teksten, zijn blonde lokken vallen tot navelhoogte over zijn rug. ‘Ik ga te bed’, zegt Joey in nog steeds vloeiend West-Fries. ‘Morgenvroeg brengt Chris de jongere kinderen naar de basisschool. Ik breng de oudere jeugd naar de middelbare school.’
  Niet veel later liggen we op een dun matrasje in één van de leegstaande verblijven. Als Joey de deur voorzichtig dicht doet zegt hij: ‘Ik ben blij dat ik ben opgegroeid in Nibbixwoud, blij met de contacten die ik daar op heb gebouwd en ik zal er gerust later terugkeren. Mijn ouderlijk huis staat daar, mijn ouders wonen daar nog, maar hier, hier ben ik eindelijk thuis. Hier kan ik mijn liefde kwijt.’
  Zachtjes sluit hij de deur en vallen wij in diepe slaap, wetende dat Joey daar is waar hij het gelukkist is. Samen met de vrouw die hem na zijn wilde jaren heeft getemd, tussen de kinderen die hij lief heeft.

 • Minuut van SEW
 • Door: Piet (02-11-2015 12:10)
 • Zondag is er bij SEW 1 weer 2 keer gescoord.
  48e minuut : Nick Henriet, Koen Berkhout, Floor van der Laan.
  87e minuut; Tineke Broersen, Antoon Knol
  Deze week dus weer 5 winnaars, voor ieder 18 euro. gefeliciteerd.
  bestuur sew

 • Oogsten
 • Door: Henry Bot (01-11-2015 22:25)
 • Na de oogstmaand oktober, waarin 8 punten werden geoogst, was het aan ons deze reeks in november door te trekken. Een groot aantal van ons had zaterdagavond in de gildehal de portemonnee geleegd en de maag gevuld met spiritualiën, hetgeen tot gevolg had dat klimatologische omstandigheden volledig werden gewijd aan de eigen beneveldheid, terwijl het toch zo mistig was dat zelfs het vinden van het VVW complex al een uitdaging was. Grote onduidelijkheid over het wel of niet doorgaan van de wedstrijd werd door de scheids weggenomen met de later in de praktijk uitgevoerde tekortkoming: “Ik zie zo wie zo toch niks”. Het begin was rommelig met kansen over en weer totdat onze ballerina A Vlaming bij een vrije trap in de 16 een klassieker uitprobeerde waarbij voorover gebukt aan de veter wordt geprutst en hij daardoor ongevaarlijk werd geacht. Bij een juiste timing van weer omhoog komen belandde de bal via het hoofd achter de kansloze doelman. Of het echt zo gegaan is door het beperkte zicht twijfelachtig, de voorsprong echter niet. Een latere ruglanding van grote hoogte door eerder genoemd scorend vermogen ontkrachte de gaswinningsproblematiek in Groningen, ook zonder kunnen seismografen uitslaan. P Kok bevestigde niet veel later dat vlaggen langs de lijn lastiger is dan met koningsdag, door een buitenspel goal over het hoofd te zien waardoor het weer gelijk was. In de rust werd door de TD wat geschoven en gewisseld, want er diende wel gewonnen te worden. TD Reuser bleef echter zelf aan de kant met een vervelende kwetsuur met zorgwekkende oorzaak. De terroristische tentakels van IS reiken inmiddels namelijk tot in Nibbixwoud en wisten hem middels een vermoedelijk van jongs af aan geestelijk geïndoctrineerd Oosters tapijt op schandalige wijze onderuit te halen en te blesseren in eigen woonkamer. De met kaasblokjes en worst opererende cateraar G Menick nam de vlag ter hand teneinde daarmee de hele tweede helft zijn swing te oefenen. De druk op VVW werd opgevoerd en waar de keeper eerst nog met enig geluk een kopstoot van F Knol wist te keren had hij op de doorkopbal van J vd Laan geen antwoord, 1-2. Het aandringen van VVW was aandoenlijk, de 1-3 van de s’morgens nog als vermist opgegeven H Bot maakte het echter eenvoudig de wedstrijd rustig uit te spelen.
  Vier uur later hadden we Nibbixwoud weer teruggevonden.

  Henry Bot • Coach SEW D2 zoekt hulp in vorm van begeleider
 • Door: R Schavemaker (27-10-2015 21:28)
 • Ik als coach van SEW D2 ben op zoek naar iemand die mij wil helpen als begeleider!
  Ik zoek iemand die helpt bij het vlaggen,wissels voorbereiden en ons team verder in de ontwikkeling kan brengen.
  Leeftijd: onbelangrijk
  SEW Hart
  Beloning: heel veel gezellige jongens en veel voldoening.

  Coach SEW D2
  Richard Schavemaker

 • voor vaste lezer frank knol
 • Door: SEW 3 (26-10-2015 16:24)
 • Paul Brink verpest uitzwaaiwedstrijd Jeffrey Halfweeg

  NIBBIXWOUD - ‘Paul Brink? Ja, die ken ik wel’, luidt het antwoord van Spartanen 2-trainer Lex Marcus als we hem op bellen. ‘Een penalty gemist? Tja…’

  Al ver voor de transferdeadline van 1 juni kreeg SEW-vicevoorzitter Piet Bos een bijzonder bericht. ‘Ik had hem wel eens gesproken op een verjaardag van gemeenschappelijke vrienden. Ik wist zijn naam niet meer, maar zijn voetbalkennis was ergens bij me blijven hangen. Hij stelde zich voor als trainer/coach van Spartanen 2 en zei een leuke speler voor ons te hebben. Een verlegen jongen met een vlammend linkerbeen en enorme potentie. Helaas paste hij, zo vertelde meneer Marcus, niet in het systeem dat Spartanen wilde spelen. Achteraf kun je zeggen dat het een slinkse Wognumse truc is, maarja, achteraf… Ik voel me ontzettend in de maling genomen’, laat Bos optekenen in AD Sportwereld.

  Enkele dagen later tekende Brink een lucratief contract bij SEW, dat in de veronderstelling was de opvolger van de blessuregevoelige Travis Reuser binnen was. ‘We zijn uitgegaan van het goede in de mens, een leermoment. Het blijkt helaas toch weer dat een Wognummer intrinsiek niet te vertrouwen valt.’ Inmiddels is Brink voor SEW 1 te licht bevonden en heeft ook het in personeelsnood verkerende SEW 2 Paul vriendelijk doch volhardend verzocht zich bij SEW 3 te gaan melden. Zo het geschiedde.

  Zondag 18 oktober komt Paul als een van de eersten de kantine van SEW inlopen; aan zijn motivatie heeft het nooit gelegen. Waar de wedstrijd om 12 uur begint, bestelt Paul om 9:30 al zijn eerste drankje, een Fristi, light. Deze jongen leeft voor de sport waarvoor hij, naar later blijkt, een paar meter náást de wieg is gelegd. Helaas voor Paul zijn zijn ploeggenoten vandaag wat later. Een sektefuif en verscheidene feestjes met elektronische beatmuziek op zaterdagavond hadden ervoor gezorgd dat sommige spelers iets verdwaasder en iets later binnen druppelden.

  Mede omdat het de uitzwaaiwedstrijd van sterkhouder Jeffrey Halfweeg betrof, stonden er ook deze zondag ruim 20 mensen langs de lijn. Opgewarmd door het daarbij horende kletterende applaus bij opkomst besloot coach Van den Hof daarom de warming up te verkorten naar 10 minuten. Reuser en Van den Hof besloot daarnaast heel wijs niet vast te houden aan de ongeschreven voetbalwet ‘never change a winning team’ en startte daarom in de volgende 4-3-3 opstelling: Mavru; N. Brink, Martin, B. Verbeek, Commandeur; Hinke, P. Brink, Halfweeg; Hoogland, L. Kieftenburg, Wit.

  Berkhout bezette voorafgaand aan de wedstrijd stevig de laatste plaats en leek gezien het meegebrachte spelersmateriaal geenszins van plan daar verandering in te brengen. Helaas voor Berkhout 2 wilde SEW daar niet aan meewerken en moest Berkhout tegen alle verwachtingen in het heft in handen nemen. SEW begon slap en moest het initiatief aan de tegenstander laten. Gelukkig wist de opponent daar nog geen gebruik van te maken en bleef de 0 – 0 met hangen en wurgen op het scorebord staan. Na 20 minuten achtte het technisch hart de tijd rijp op in te grijpen. Commandeur werd geslachtofferd, daar hij erg ongelukkig speelde. Loopwonder Bos werd voor hem gebracht en Hinke werd een linie teruggeschoven, om zo het evenwicht te herstellen. Echter, nog zoekende naar de juiste werkwijze moest het publiek met lede ogen toezien dat de uit spelende ploeg op voorsprong kwam. Een aanval over links werd niet goed verdedigd en vanaf de rand van de 16-meter kon een geblokte Berkhout speler aanleggen. 0-1. Nadat SEW op achterstand kwam kreeg het toch meer en meer grip op de wedstrijd en verplaatste de bal zich voornamelijk op de helft van Berkhout, helaas zonder effect op de score.
  Na wat omzettingen in de rust en een inspirerende en ontroerende toespraak van de uitzwaaiende Jeffrey Halfweeg begon ‘drie’ vol goede moed aan de tweede helft. Berkhout had weinig meer te vertellen, maar veel gevaar stichtten de blauwbroeken niet. Na een kwartier in de tweede helft was daar dan toch waar SEW op hoopte. Een ingenieus steekpassje van Boy Hinke kwam voor de voeten van de naar binnen snijdende Michel Wit. Wit bleef oog in oog met de behoorlijke doelman van Berkhout en schoof de bal ijzig koel in de benedenhoek. 1-1. Alles leek erop dat SEW zou gaan doordrukken, maar door een ongewoon gebrekkige precisie in de passing werd maar sporadisch het doelgebied van Berkhout bereikt. Als het bij 1-1 was gebleven zou niemand daar raar van op hebben gekeken. Tegen de verhoudingen in kwam Berkhout toch op 1-2, door een vrijetrap die door alles en iedereen werd gemist. SEW zou opnieuw moeten beginnen.

  Gelukkig was er aan SEW zijde één iemand die zich aan de malaise onttrok, Lars Kieftenburg. Constant aanspeelbaar, maar helaas vaak te ver van de 16 van Berkhout, sleepte hij SEW hoogstpersoonlijk over het dode punt. Eerst kwam Paul Brink goed door op links, speelde Lars Verbeek aan die de doelman op zijn weg trof, maar gelukkig was daar de alerte aanwezige Kieftenburg om de 2-2 aan te tekenen. SEW voerde daarna de druk op en kwam zelfs op voorsprong! Kieftenburg werd in de diepte gevonden door Bas Bos, waarna hij het leder onder de doelman door schoof. 3-2! Kieftenburg leek Berkhout op de knieën te hebben gebracht.

  Helaas, zoals al vaker deze competitie, bleek SEW door alle euforie de scherpte te zijn verloren. De 3-4-3 opstelling werd teruggedraaid naar 4-3-3 om de stand te consolideren, maar nauwelijks 15 seconden na de 3-2 lag de bal al weer achter Mavru in de goal. 3-3, alweer de derde gelukkige treffer van de verder anoniem meehobbelende Kevin Veldhuisen. Het ongeloof was af te lezen van de gezichten van de SEW-ers en het gevloek was overal hoorbaar. De klok gaf aan dat er nog enkel 5 minuten waren te spelen, dus zette het sterkere SEW alles wederom op de aanval. De vergeefse pogingen tot voetbal werden over boord gezet en de bal werd op vakkundige wijze blind naar voren gerost in de hoop de drie punten toch op ’t Woud te houden.

  Waar de scheidsrechter de fluit al langzaam naar de lippen bracht, poogde SEW nog één laatste keer door te komen. Het geluk was deze keer aan de zijde van SEW. Michel Wit probeerde een lage voorzet te verlengen waarbij hij ligt werd getoucheerd. Scheidsrechter Verbeek kon niet anders dan een strafschop geven, tot ontsteltenis van alles 300 inwoners van Berkhout. De vraag rees echter direct: Wie neemt de strafschoppen?

  Kieftenburg? Nee, te vermoeid. Commandeur? Nee, niet in vorm. Hoogland? Nee, gewisseld. Bos? Nee, zeker mis. Nog voor de coaches iemand aan konden wijzen stond hij er echter al; Paul Brink. Van de hand gedaan door Spartanen. Weggestuurd bij de SEW selectie. Moest hij het dan gaan doen? Als we op google zoeken naar ‘betekenis+Paul’ vinden we dat de naam Paulus staat voor ‘klein en bescheiden’. Nou, bescheiden was dit zeker niet.

  Met een air die we alleen terugzien bij spelers als Cristiano Ronaldo, Diego Costa of Travis Reuser neemt Paul plaats achter de bal. Eerlijkheid gebied te zeggen, de rest van de getalenteerde selectie durfde op dit cruciale moment de bal niet te pakken. 3-3, Laatste minuut, degradatie op de loer. Doe het Paul! Doe het! Maak je onsterfelijk! Bevrijd ons van het degradatiespook! Laat Jeffrey met een heerlijk gevoel naar Milaan afreizen, maar bovenal: maak ons trots en zorg dat wij je eindelijk in de armen zouden nemen en je zouden accepteren!

  Lex Marcus glimlacht als ik hem vertel wat er daarna gebeurde. ‘Aardige jongen die Paul, maar god wat ben ik blij dat hij nu bij SEW speelt.’ Bij het afscheid nemen zegt hij quasi grappig: ‘Weet je dat Paul eigenlijk rechts is?’ Dan verdwijnt hij vlug, wetende met wat voor probleem hij SEW heeft opgezadeld.

  Gisteren waren we vrij, dus u kunt lekker een dagje thuis blijven. Op 1 november speelt SEW 3 wederom tegen de Zouaven, nu het 4e team. Ook hier zal weer volle bak gestreden worden voor 3 punten. Zondag is het Ladies Day, dus alle vrouwen mogen gratis naar binnen!

  Ik voorspel 3 punten.

 • Ballet
 • Door: Henry Bot (18-10-2015 20:02)
 • Een druilerige zondagmorgen ergens in oktober, de bijna voltallige selectie veteranen beschouwden de wedstrijd voor en losten en-passant nog een paar wereldproblemen op in de kantine waar we, gezien de huidige problematiek, nog wel even mee toe moeten. Het tempo waarin ons landsbestuur sportaccomodaties confiskeert gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat er eerder veldbedjes voor de naar westerse welvaart hunkerende landsverhuizers staan dan dat het kunstgras is ingezaaid. Vandaag diende Fortuna Wormerveer over de knie gelegd te worden waarvoor de TD weer een geraffineerde opstelling uit de hoed, waar normaliter zijn konijnen bivakkeren, toverde. Wormerveer, waar G Menick en J vd Laan hun eerste zindelijkheidstrainingen volgden kwam verrassend sterk uit de startblokken en kwam al snel op een 0-1 voorsprong. We hadden het moeilijk en wachten eigenlijk op een wonder of enig anderszins onverklaarbaar verschijnsel. Ons wachten werd beloond toen R de Wilde een vrije trap uiterst kundig in een baan om de aarde bracht waarbij ook het 16 meter gebied van Fortuna werd aangedaan. Plots zeefde, of is het zwoof, daar een blauwe nimf in tutu en op spitzen op onmenselijk hoogte al pirouetten draaiend door de lucht waarbij uiterst subtiel de bal werd geraakt en in de kruising belandde. Pas toen we bij de landing de aarde voelde trillen zagen we dat het A Vlaming was die even zijn tweede identiteit openbaarde. We gingen met 1-1 rusten en na de nodige wisselingen stonden we veel beter dan in de eerste helft en drongen Fortuna ver terug de eigen loopgraven in. Het overhalen van de trekker bleek echter een brug te ver en het derde gelijke spel hing in de lucht. Toen echter rechtte J Mol zijn rug, wat in zijn geval op zich al een een prestatie van formaat is, en schuifelde als Fred Astaire in zijn beste dagen de zestien op zoek naar een uitgestoken voetje. Uitgerekend de grootste man van het veld kruiste zijn pad en een voor de onoplettende kijker nauwelijks waarneembaar tikje op diens kniepees veroorzaakte de alom bekende kniereflex. Hierna was het een koud kunstje over dat been gestrekt te gaan, de bal ging op de stip. P Kok, waarschijnlijk bekend met de persoonlijke hygiëne van diverse diersoorten, waste dit varkentje uiterst koelbloedig en sleepte drie punten voor ons binnen.

  Henry Bot

 • Zouaven 3 - SEW 3
 • Door: SEW 3 (13-10-2015 11:49)
 • WITTE ROOK ROND SPITSPOSITIE SEW 3, MARINE MACHINE OP STOOM
  NIBBIXWOUD - De lijn met sleutelhangers van coach Rens van den Hof staat nog ongeroerd op de toonbank. Er loopt nog geen kind in de SEW 3-shirtjes van Conijn, Van Eijk of Martin. ‘Het water staat ons bijna tot aan de lippen,’ liet Marskramer eigenaar Hans Kieftenburg in een ontwapenend interview met Het Westfries Weekblad optekenen. ‘We hebben een flinke investering gedaan door geld te pompen in SEW 3, maar met deze resultaten blijven zelfs vaste klanten weg uit de winkel. Als dit zo door gaat zijn we binnenkort genoodzaakt de stekker eruit te trekken. Er moet iets gebeuren,’ aldus de geëmotioneerde Kieftenburg afgelopen woensdag.
  Met in het achterhoofd het welzijn van de plaatselijke middenstand, vertrok SEW 3 op nagenoeg volle oorlogssterkte naar De Zouaven in Hoogkarspel/Bovenkarspel/ Groote- of Lutjebroek. Met alleen Ramon Conijn in de ziekenboeg moest het mogelijk zijn om drie punten af te snoepen van de club met mogelijk het lelijkste tenue boven het Noorzeekanaal. Gehuld in kledij waar menig model in Milaan jaloers op zou zijn, besloten Reuser en Van den Hof deze cruciale wedstrijd te beginnen met:
  Mavru; N. Brink, Martin, Hinke, Commandeur; Bos, J. Kieftenburg, Koning; Hulst, M. Hoogland, Brink.
  M. Hoogland? Jazeker. Personele problemen werden door Van den Hof als reden aangegeven voor het vervroegd terughalen van aanvaller Maik Hoogland. SEW 3-clubwatcher Frank Hoogland liet echter vrijdag in Voetbal Inside weten dat niet personele problemen de reden waren achter de vervroegde beëindiging van de verhuurperiode aan NAGICO Bombers op Sint-Maarten, maar dat Albert Heijn-directeur en suikeroom Jan Hulst uit eigen zak de ticket van Hoogland heeft betaald. Hoogland, die op het zonnige Sint-Maarten meer dan eens werd gespot op decadente feestjes met schaars geklede dames uit alle windstreken en vaker in salsaclub La Bamba kwam dan op het trainingscomplex, begon met de druk van het mogelijke faillissement van Marskramer en Albert Heijn op zijn schouders direct in de basis.
  Zouaven 3 stond ruim boven SEW 3 op de ranglijst, maar daarvan was in de beginfase weinig te merken. SEW nam snel het heft in handen en kwam al na 5 minuten gevaarlijk door via Barry Hulst. Zijn voorzet vanaf de rechterkant miste echter precisie. Wat Hulst ook miste waren de laatste 80 minuten van de wedstrijd. Na 10 minuten moest de flegmatieke aanvaller met een ongelukkige kwetsuur aan zijn knie het veld ruimen voor Lars Kieftenburg. Als middelste zoon van het noodlijdende familie-imperium was hem er alles aan gelegen om het ongelijk van de coaches te bewijzen. Met elegante bewegingen omspeelde hij meermaals zijn directe tegenstander en was hij enkele keren dicht bij de openingsgoal. Het was echter Maik Hooland die met zijn harde werken voor het meeste gevaar zorgde.
  Op het moment dat Zouaven 3 wat meer richting de goal van Mavru trok, zette Boy Hinke met een heupzwaai zijn tegenstander op het verkeerde been en bediende hij met een splijtende pass Hoogland, die alleen op de doelwachter van Zouaven af kon. De gestaag groeiende club WAGs langs de kant sloeg de handen voor de ogen. Dit was het moment waar Hoogland op loerde. Wat in feite hooguit 5 seconden duurde, voelde voor de aanwezige fans als een etmaal. In rechte lijn stormde Maik op de doelman af. De zelfverzekerde blik op het gezicht van de spits boezemde bij de doelman duidelijk angst in. Op de rand van het strafschopgebied veinsde Maik een beweging naar rechts, waarna hij vliegensvlug de linkerzijde koos. Als een zak Streekse bloemkool plofte de doelman hulpeloos op de grond. Het doel was leeg, Maik kreeg de bal voor zijn chocoladebeen, even leek de wereld van trotse vader en investeerder Carlos stil te staan. Wat volgde was een Pompeï-gelijkende uitbarsting van euforie. Maik Hoogland had SEW 3 zojuist voor het eerst dit seizoen op een voorsprong gezet. De Messias, El Salvador, een godsgeschenk.
  Met nog een minuut of tien te spelen tot de rust bracht de technische staf vlug Verbeek, Verbeek en Van Eijk waarmee SEW de eerste helft vol vertrouwen tot een goed einde bracht. Reuser en Van den Hof bleken oog te hebben voor de juiste wissels op het juiste moment.
  Door het unieke toeval dat deze zonder SEW 3 volledig compleet was werd er tijdens de rust spontaan besloten een teamfoto te maken. Deze overbelichte foto valt te bestellen in zwartwit, kleur en sepia bij www.boyhinke-fotografie.nl/…/teamfoto-sewdrie-loutervedette….
  In de rust werd afgesproken dat het team bij winst na de wedstrijd lekker ging zwemmen in De Kloet en dat Lars Kieftenburg voor de versnaperingen zou zorgen. Blakend van het zelfvertrouwen poseerde de trots equipe in de rust voor bovenstaande teamfoto. Deze afleiding bleek geen goede besteding van de het korte kwartiertje rust.
  Nauwelijks 30 seconden na de hervatting tastte doelman Mavru ongelukkig mis bij een lange bal, waardoor de spits van De Zouaven de bal in het lege doel kon schuiven. 1-1. Terug bij af. Gelukkig bleek SEW over een nog onbekende bron met veerkracht te beschikken. Zelf het uitvallen van doelman Huseyin Mavru bleek moeiteloos op te vangen door de veelzijdigheid van Robert-Jan Martin. Met de in de rust gebrachte verse krachten Rens Kieftenburg, Joey Hoogland, Michel Wit en Jeffrey Halfweeg trok SEW stilaan naar voren. Het was één van deze wissels, Michel Wit, die van zich deed spreken. Volgens generatiegenoot Jochem Kieftenburg was Wit in zijn jeugd nooit verder dan 10 meter op zijn eigen helft geweest. Des te knapper was het daarom dat hij de bal ter hoogte van zijn eigen zestien oppikte, enkele tientallen meters maakte met de bal aan de voet om vervolgens de machinaal functionerende marinier Maik Hoogland te bedienen. Hoogland liet vervolgens zien dat zijn vele uren staren naar zijn Salsa dansende maîtresses in club La Bamba, toch zijn vruchten af heeft geworpen. Als een volleerd danser, baande Maik zijn weg langs vier hopeloos falende Zouaven om vervolgens ijzig koel af te ronden. Het gejuich moet hoorbaar zijn geweest tot ver voorbij Arnemuiden. 2-1.
  Het duurde vervolgens niet lang voordat SEW de wedstrijd definitief in het slot leek te gooien. Waar Zouaven dacht aan de gelijkmaker was het een messcherpe counter over meerder schijven die Michel Wit in staat stelde zijn eerste seizoenstreffer te maken. De vlotte combinatie tussen Lars ‘de schaar’ Verbeek en Joey Hoogland, die aan deze goal vooraf ging, was oogstrelend. De blijdschap zorgde echter wederom voor onoplettendheid bij SEW. Amper twintig seconden na de 3-1 maakte Zouaven al weer de aansluitingstreffer. Een mooie combinatie werd een knappe wijze afgerond. Om verdere instorting van het systeem te voorkomen werd er slim en gericht gewisseld. Zelfs de thuisploeg stak haar enthousiasme over deze wissels niet onder stoelen of banken. De gezondheid van de spelers gaat tenslotte voor het resultaat. Loerend op de counter en gebruik makend van de naïviteit van De Zouaven, vervolgden de mannen van Van den Hof hun strijd. Het was dan ook Bas Bos die de bal op het middenveld veroverde, de bal in de loop van Joey Hoogland achter de defensie legde, waarna Hoogland de bal zakelijk in de benedenhoek deponeerde. De 4-2 kwam Zouaven niet meer te boven en SEW trok daarmee volledig terecht aan het langste eind. Zoals op een van de bijgevoegde foto's te zien is, trekt de vraag naar SEW 3-merchandising sinds het laatste fluitsignaal gestaag aan. Vooral Tom Commandeur bleek in trek bij de jeugdige fans, waarschijnlijk mede omdat hij een 'supermens' is. Hans Kieftenburg heeft al aangegeven dat er een Action Man versie van Tom wordt ontworpen, waardoor de kinderen van Hans en Margret eindelijk weer beleg op hun boterham kunnen smeren.
  Resumerend kan gezegd worden dat Maik Hoogland de ‘missing link’ was in de haperende machine van SEW 3. Feit is echter ook dat iedereen deze week iedereen een ruime voldoende scoorde. Dit werd in de kleedkamer dan ook feestelijk, op Caribische wijze gevierd. Er waren helaas te veel jongens bang voor zwemmerseczeem, dus zijn we niet naar De Kloet gegaan.
  Rest mij niets anders dan het massaal toegestroomde publiek te bedanken en u er op te wijzen dat SEW 3 het volgende week zondag om 12:00 opneemt tegen degradatieconcurrent Berkhout 2, dat met 0 punten de lijst ondersteboven aanvoert. Komt u ons helpen de tweede driepunter te realiseren? Er is ruimte voor spandoeken achter het doel.
  OPSTELLING SEW:
  Mavru (Martin 50.); N. Brink(Halfweeg 45.)Martin(R. Kieftenburg 45.) Hinke (c) (Bos 73.), Commandeur (B. Verbeek 30. (Commandeur 76.) ) ; J. Kieftenburg (J. Hoogland 45.), Bos ( Van Eijk 30.), Koning (L. Verbeek 35.); Hulst (L. Kieftenburg 10. (J. Kieftenburg 80.)), M. Hoogland, B. Brink (Wit 45. (B. Brink 78.)

 • Minuut van SEW
 • Door: piet (12-10-2015 11:44)
 • 11 oktober SEW - Kleine Sluis 2-4
  Deze wedstrijd heeft weer een aantal gelukkige winnaars opgeleverd.
  1e minuut Gerard Berkhout, Lenie Hoogland.
  73e minuut. Noel Groote, Piet Knol sr. en Gerrit Appelman.
  allen hebben 90:5=18 euro ontvangen.
  Piet Bos

 • SEW 3 - WEST FRISIA 4
 • Door: SEW 3 (06-10-2015 11:09)
 • Horrortackle ontsiert sterke wedstrijd SEW 3
  Wie herinnert zich niet de kiezelharde tackle van Spartaan Rachid Bouaouzan, waarbij hij de carrière van Go Ahead-speler Niels Kokmeijer vroegtijdig beëindigde? Of meer recent, de ongekend harde charge van Nigel de Jong in de WK-finale in 2010, waar Xabi Alonso nog regelmatig badend in het zweet van wakker wordt? Velen van u dachten waarschijnlijk dat deze aanslagen alleen worden opgeëist door straatschoffies, verdedigers van clubs als DESS en Oudesluis of labiele broodvoetballers als Bouaouzan, De Jong, Pepe of Materazzi. Niets blijkt minder waar.
  We schrijven 4 oktober 2015, 11:45. Het is zo’n dag waar iedere amateurvoetballer van droomt. Over het veld hangen flarden mist. Dauw heeft het veld gemaakt tot een laken waar iedere profclub jaloers op zou zijn. Het is niet warm, maar de omstandigheden zijn aangenaam. De vlaggen van sponsoren Albert Heijn en Marskramer hangen slapjes langs de stok. Het is nagenoeg windstil. Op het moment dat de spelers van SEW 3 en West Frisia 4 het veld betreden prikt het zonnetje voorzichtig door de mist. Kinderlijk enthousiasme maakte zich meester van de jonge honden van interim-manager Reuser. Het vet op de nieuwe schoenen van Lars Verbeek deed zijn muiltjes glimmen in de morgenzon. De lange blonde lokken van Jeffrey Halfweeg leken van 24-karaats goud. Het beloofde een prachtige voetbaldag te worden.
  Manager Reuser had na de smadelijke 7-2 nederlaag van vorige week een verrassende opstelling in petto: Mavru – Halfweeg, R. Kieftenburg, Van Eijk, B. Verbeek – H. Kieftenburg, H. Kieftenburg, L. Verbeek – Wit, Bos, J. Hoogland.
  SEW begon ijzersterk aan de wedstrijd. Het goede voorgevoel bleek terecht te zijn geweest. Op elke positie bleek SEW over een betere en completere voetballer te beschikken. Dit uitte zich dan ook in ruim 75% van het balbezit en een wedstrijd volledig op de helft van West Frisia. Al na 3 minuten had Bas Bos de thuisploeg op voorsprong kunnen zetten, maar hij kwam een teenlengte tekort op een voorzet van Joey Hoogland. Hoogland bleek een constante plaag voor zijn directe tegenstander en kwam meerdere malen goed door op de linker flank. Ook dit resulteerde helaas niet in het gewenste resultaat, een doelpunt. Na twintig minuten spelen gaf Jochem Kieftenburg een puntgave steekbal op de naar binnen gekomen Michel Wit. Wit Passeerde de doelman, maar kwam iets te ver naar de buitenkant uit en kon daardoor niet meer afronden. Toch waren de voetbalkenners langs de kant het er over eens dat de (her)ontwikkeling van Michel bewonderenswaardig is te noemen. Het gewezen toptalent van Hollandia, die na slepend mentaal blessureleed zijn carrière moest stilzetten, is duidelijk op de weg terug. Na 30 minuten werd Wit gewisseld voor Hulst. Commandeur werd gebracht voor Lars Kieftenburg, die zijn rust had verdiend na een sterk eerste halfuur. Ben Verbeek verhuisde naar het centrum, wat hij naar behoren invulde, en Van Eijk versterkte het middenveld.
  Ook nu werd er kans op kans gecreëerd, maar helaas ook gemist of afgefloten voor vermeend buitenspel. Met 0 – 0 op het scorebord zochten beide ploegen de kleedkamers op voor een kop thee.
  Voor de tweede helft bracht Reuser de neven Brink en Thijs Koning. Brink en Brink speelden naar behoren, maar het was vooral Koning die van zich deed spreken. Met Koning in de spits ging SEW verder waar het was gebleven: het missen creëren en missen van kansen.
  Volgend voorval verdient eigenlijk geen plaats in dit schrijven, maar soms, heel soms, is het nodig om iemand te helpen op het rechte pad te blijven.
  Tien minuten na rust krijgt Koning de bal aangespeeld op de rechterflank. Sierlijk, bijna sexy (no homo) passeert Thijs zijn directe tegenstander, waarbij deze hem licht aan zijn shirt vast houdt. Wat daarna gebeurt houdt niemand voor mogelijk. Thijson vergeet de bal, draait zich om en vergeet even zijn voorbeeldfunctie als speler van SEW 3. Voor de ogen van zijn vriendin, de talloze supporters en zijn verbijsterde teamgenoten verbrijzeld Koning met één enkele trap het scheen- en kuitbeen van zijn weerloze opponent. Even is totale razernij af te lezen van zijn ooit zo onschuldige gezichtje. Als door satan bezeten briest hij zijn adem in het gezicht van de tranende West Frisia speler. Gelukkig is daar Barry Hulst die zijn verbijstering te boven is en Thijs vlug weg haalt bij de arme linksback uit Enkhuizen. Scheidsrechter Schilder staat met ongeloof te kijken. Na de wedstrijd laat hij optekenen: ‘Ik heb harde tackles gezien. Luken, Peereboom, Admiraal, maar dit? Ik ben pardoes vergeten te fluiten’. Koning kwam zogezegd tot ieders verbazing weg met de aanslag. Hiermee legde Thijs een inktzwarte waas over de zo sprookjesachtig mooie ochtend.
  Na het incident was SEW begrijpelijkerwijs even van slag. Gelukkig was daar de Rotterdammer dokwerker Roland van Eijk met zijn onuitputtelijke bron van energie die SEW bij de hand nam. Hij strooide met passes en veroverde ballen bij de vleet. Er was dan ook niemand die het meer verdiende de bevrijdende goal te maken dan Van Eijk. Helaas plaatste hij de bal, na slim werk van Hoogland, op de buitenkant van de paal. Ook Bos, Hulst en Thijson Koning waren nog dicht bij een treffer, maar de doelwachter van West Frisia stond keer op keer op de juiste plek. De ongeschreven voetbalwet luidt dan, dat als je hem zelf niet maakt, de tegenstander het wel voor je doet. Gelukkig heeft SEW 3 Huseyin Mavru tussen de palen staan. Mavru is klein van stuk, maar zijn daden zijn groot. Gestrekt naar de hoek redde hij voor SEW nog een punt, bij de eerste beste kans voor West Frisia.
  Teleurstelling maakte zich in de kleedkamer meester over de spelers van SEW, maar na een opbeurende speech van Reuser was er ook plaats voor enige tevredenheid. Vijftien opgelegde kansen creëren is goed. De doelpunten komen vanzelf. Volgende week speelt SEW 3 om 11:30 uit bij Zouaven 3. Het is maar 45 minuten rijden, dus ook nu verwachten we een volle tribune.
  Natuurlijk brak Thijs niet echt het been van zijn tegenstander, maar zijn tackle was dusdanig vuil dat het niet onbenoemd mocht blijven. Waar de scheidsrechter het afdeed met een vrije trap, doen wij het even zo...

 • Puntje
 • Door: Henry Bot (04-10-2015 19:50)
 • Diffuus pastelkleurig licht, gebroken door de ochtendmist, wierp een kwikzilveren schittering over de maagdelijk bedauwde vegetatie van ons secundaire speelgazon waarbij de bijna tastbare stilte slechts werd doorbroken door zacht geritsel van het omzomende lover. Zo, na dit wekelijkse stukje literatuur konden we ons opmaken voor de confrontatie met Westfriezen. Uit de ruim twintig man tellende selectie was een zestal een weekend in retraite gestuurd om geestelijk uitgebalanceerd de rest van het seizoen aan te kunnen, zodat we volgens onze cijferkunstenaar en TD met 14 man stonden. A Schouten had de hele vrijdag training langs de lijn gespeeld en was slechts aanwezig om te vlaggen, diens afbericht op de achterkant van een CDA flyer was, zoals gebruikelijk ongelezen bij het oud papier beland en de TD was nadat zijn vingers op waren de tel kwijt geraakt bij tien zodat we uiteindelijk met elf man de strijd moesten starten. De eerste helft eindigde zoals hij begon, er waren over en weer wat plaagstootje uitgedeeld, maar om echt het verschil te maken hadden we een gouden wissel nodig en besloten werd de eerste de beste passerende rechtsgeleerde in korte broek van straat te plukken en in het blauw te hijsen. P Mol verstapte zich en na het opnoemen van alle spieren die het menselijk lichaam rijk is, concludeerden we dat hij een gecompliceerde combinatieblessure van lies, hamstring en quadriceps had met uitstralende pijn naar de laterale banden, wisselen dus. Maar ondanks diens tomeloze inzet kon ook wisselspeler G Menick het verschil niet maken en een bloedeloze 0-0 was, zoals Napoleon ooit zei: “Les jeux sont faits”.
  Interim keeper S Commandeur had hierbij wel bewezen dat je zelfs met knikkende knieën de nul kunt houden en ieder punt is er één.
  Volgende week KGB, zonder uw vaste verslaggever, maar de wedstrijd is live te volgen op www.veteranensew.com of op sportcomplex de Rozenboom te Bovenkarspel.

  Henry Bot

 • Minuut van SEW
 • Door: Piet Bos (28-09-2015 12:57)
 • Afgelopen zondag heeft SEW met 5 - 2 gewonnen van VIOS.
  onderstaande gelukkigen hadden de juiste minuut voorspeld
  14e Sander de Wit,Hella Verbeek,Jeroen Visser
  22e min. Nel Martin, Ab Moras
  38e min. Annekke Kok, Kay/Sam Meijners,Sjaak Berkhout
  61e min. Gerda Schoenmaker,Co Berkhout
  77e min. Steef Schouten,Jos op den Kelder,Margret Nan.

  gefeliciteerd,
  Piet

 • Derby
 • Door: Henry Bot (27-09-2015 20:20)
 • De spanning was al de hele week bijna tastbaar in beide dorpen, met als gevolg dat bijna de gehele selectie op scherp stond voor de derby tegen Spartanen. Het maken van een sluitende opstelling op zich is al hogere wiskunde maar als daar 18 spelers ingepast moeten worden komt zelfs de TD rekenkundig te kort. Een ieder met een sleets bankstel of ander afgeschreven huisraad werd op expeditie naar de meubelboulevard gestuurd teneinde 14 spelers over te houden. Omdat de internetverbinding van A Schouten nog hout gestookt is was diens afbericht ergens in cyberspace blijven hangen, tel daar een misverstand bij op en we stonden uiteindelijk met slechts één wissel in Wognum. De eerste helft diende van onze kant voornamelijk om aan het plastic grasveld te wennen en F Knol de grondbeginselen van het vlaggersvak bij te brengen. Omdat Spartanen daar nauwelijks iets tegenover stelde gingen we met 0-0 rusten. Enkele positiewisselingen volgden om ons loopwonder J Karsten wat meer ruimte te geven als opkomende middenvelder met als direct gevolg dat we kansen creëerden en druk zetten, terwijl Spartanen loerde op de counter. Dit leverde ons vorige week 4 tegen goals op maar dit eerder genoemd déjà vu leverde het paradoxale verschijnsel op wat we in de jaren tachtig een negatieve realiteit inversie zouden noemen waarbij in een parallel universum de gebeurtenissen omgekeerd evenredig terug komen naar het nu. Toch hadden we een blunder van Spartanen nodig om J vd Laan vrije doortocht te geven voor de 0-1. De onrust onder de Wognummers nam toe wat hun spel niet ten goede kwam en J Karsten de mogelijkheid gaf zichzelf en ons te belonen met een wonderschone parabolische lob welke uit respect voor diens schoonheid door de Spartanen keeper werd gemist, 0-2 de buit leek binnen. Toch moesten de billen in de laatste minuten nog bij elkaar nadat Spartanen 1-2 had gemaakt. C Commandeur, bij wie de orthopeed in de knieën een volledige afwezigheid van kraakbeen had geconstateerd, hield onder het mom van ‘wat er niet in zit krijg je ook geen last van’, samen met de rest van zijn verdediging het hoofd koel en onze eerste winst was binnen.

  Henry Bot

 • SEW 3 Monnickendam 2
 • Door: SEW 3 (23-09-2015 16:28)
 • RECTIFICATIE VAN VOORGAAND BERICHT!
  Coach Van den Hof blij met slechts twee Brinken in SEW 3
  ‘We hadden veel meer balbezit’ en ‘We speelden veel beter’ waren de meest gehoorde klanken in de kleedkamer na de wedstrijd tegen Monnickendam 2. Begrijpelijke woorden, maar dit werd helaas niet teruggevonden op het notitieblokje van de prima fluitende scheidsrechter Gerard Schilder.
  Door de festiviteiten van zaterdagavond bij wederom een telg van de familie Brink werd de verzameltijd veranderd in een inloopuurtje van 10:30 tot 11:30. De selectie werd deze zondag aangevuld met twee getalenteerde spelers. Robbin Zuiker moest RJ Martin tijdelijk doen vergeten en als kwaliteitsimpuls werd Yordi van Sauers toegevoegd aan de lijst aanvallers, waarvoor nogmaals onze dank.
  Voor aanvang werd afgesproken de Jägerbeitsies, spelletjes beerpong en Jack Daniels even te vergeten en ons met volle overgave vast te bijten in de in afgrijselijke shirts van de vissers uit Monnickendam, in plaats van in de heerlijke hapjes van Irene Brink. De wedstrijd begon hoopvol en SEW had een duidelijk veldoverwicht, maar kon dit niet in grote kansen uitdrukken. De bal werd veelvuldig breed gespeeld en de voorhoedespelers konden maar niet gevonden worden. Verder dan een paar hopeloze afstandsschoten van schrijver dezes kwam ‘3’ niet. Toch leek er in de eerste 15 minuten geen vuiltje aan de lucht en liet Monnickendam heel weinig zien. Een klein onoplettendheidje aan de linkerzijde leverde Monnickendam balbezit op en na een wilde roei naar voren verscheen plotseling een van de aanvallers van Monnickendam voor doelman Mavru. De spits schoof de bal simpel langs de uitgekomen doelman en plots stond SEW met 0-1 achter. Het spel van SEW werd iets boeiender onder leiding van een frisse Lars Kieftenburg en een goed invallende Van Sauers. Waar SEW meer en meer recht kreeg op een doelpunt, dook plotseling de spits van M’dam weer op voor Mavru. De goal had dit keer echter knap antwoord op de schuiver en hield SEW zodoende op de been. Niet veel later mocht M’dam helaas weer simpel doorlopen nadat er op het middenveld simpel balverlies werd geleden. 0-2. Gelukkig was dit voor SEW nog meer reden om druk te zetten en op zoek te gaan naar de aansluiting. Van Sauers bracht meer diepgang vanuit het middenveld en met Joey Hoogland weer actief op de linkerflank werd het spel een stuk minder statisch. Het was dan ook Van Sauers die de bal via de hak van Michel Wit achter de doelman werkte. 1-2 Was ook de ruststand.
  SEW zette de aanvalsdrang in het begin van de tweede helft door met Barry Hulst in de spits. Michel Wit heeft het 45 minuten volgehouden en had zijn douche wel verdiend. Lars Kieftenburg mocht al vroeg aanleggen en had de 2-2 duidelijk op de schoen. Het rollertje dat hij produceerde was echter illustratief voor de kracht die SEW miste bij de eindpass of de afronding. Aan de andere kant liepen een aantal spelers van SEW elkaar in de weg bij een hoekschop en plotseling krabbelde de scheidsrechter een derde streepje achter de naam M’dam. Deze nekslag wist SEW nooit meer echt te boven te komen. De kopjes gingen niet hangen, maar de pijp raakte door deze mentale klap een stuk sneller leeg dan de achtertuin van de familie Brink een kleine 12 uur eerder. Het begon er op te lijken dat de extravagante feestjes van de eerder genoemde familie, net als tegen Winkel, wederom zijn tol zouden gaan eisen. Een opleving in de laatste 10 minuten leverde nog wel een hele lepe goal van Lars Verbeek op. Hij wipte de bal over de doelman van M’dam heen, alsof hij nooit van sportcomplex ’t Woud is weggeweest.
  Voor de laatste 10 minuten werd er nog wat gewisseld om de laatste restjes om nog wat te forceren. De defensief ingestelde Thijs Koning werd vervanger voor de verkapte linksbuiten Tom Commandeur.
  Dit leek vrijwel direct het gewenste effect te hebben. Commandeur kreeg de bal op de linksachterpositie aangespeeld en keek waar de ruimte lag. Simpel passeerde hij zijn directe tegenstander en dook hij de ruimte in die voor hem lag. Een middenvelder doemde op in Toms vizier, niet wetende dat Tom beschik over iets waar alleen de groten der aarde beschikking over hebben: de versnelling in de versnelling. Kinderlijk eenvoudig spurtte Tom langs de inglijdende middenvelder en passeerde vervolgens ter loops nog twee man, nadat Joey Hoogland goed ruimte voor hem maakte. Toen Tom in een noodvaart bijna de achterlijn bereikte hadden zijn medespelers al stelling genomen voor het vijandelijke doel. Van Sauers stond te wuiven bij de tweede paal, Beckhamfrey Halfweeg stond slim op de rand van de zestien, Barry Hulst op het punt om naar de eerste paal te versnellen en de onvermoeibare Lars Kieftenburg rekende al op een strakke voorzet richting de penaltystip. Tom bereikte de achterlijn en zette strak voor, waarna de afvallende bal terecht kwam bij de aangesloten Huseyin Mavru die de bal genadeloos hard in de winkelhaak schoot.
  Bovenstaande had gebeurd kunnen zijn, waar het niet dat Tom na het passeren van exact 0 tegenstanders de bal in volle sprint ter hoogte van het bord van onze sponsor Albert Heijn hopeloos, maar door totale overmacht over de zijlijn rende.
  Helaas kwam SEW in het vervolg niet verder dat twee afstandsschoten van Barry Hulst en bleef de 2-3 staan.
  Coach Van den Hof sprak uit dat er gestreden is voor de drie punten, maar dat het geluk niet aan de zijde van SEW was. Volgende week kan de selectie onmogelijk minder fit aan de aftrap staan en zullen de dappere blauwe ridders proberen drie punten mee te nemen vanuit Blokker, waar Blokkers 3 om 14:00 wacht. Het zou mooi zijn als de kinderlijke spelvreugde nu eens wordt omgezet in klinkende cijfers. Ik heb er vertrouwen in, u ook? Tot zondag. Entree is gratis en plaatsen op de eerste rij zijn voor SEW-supporters gegarandeerd.
  PS
  We zijn heel erg blij dat we een professionele wasvrouw hebben gevonden in José Knol. Huseyin heeft de taak op zich genomen de was elke zondag langs te brengen. Duizend maal dank.

 • Forward 3 SEW 3
 • Door: SEW 3 (23-09-2015 16:27)
 • Always Forward 3 - SEW 3
  Mavru en Hulst slepen punt uit het vuur
  Op nagenoeg volle oorlogssterkte vertrokken de manschappen van coach Rens van den Hof bijzonder vroeg richting de enige club in Hoorn waar enige vorm van sfeer heerst. Van den Hof was zelf afwezig door sponsorverplichtingen. Hij wordt het nieuwe gezicht van de volgende lijn sleutelhangers bij de Marskramer. Om 9:45 (!) trad de Marskramer/Albert Heijn-formatie aan op een verschrikkelijk kunstgrasveld tegen 11 geslepen vedettes van Voorwaarts 3.
  Opvallend veel frisser dan een week eerder, bij de smadelijke nederlaag tegen Winkel 2, verschenen maar liefst 18 spelers in de spiksplinternieuwe Adidastenues nipt op tijd op veld B van het Wilhelminapark. De basis werd gevormd door Mavru; B. Verbeek, B. Brink, R. Kieftenburg, Commandeur; Hinke, Bos, J, Kieftenburg; J. Hoogland, L. Kieftenburg, L. Verbeek. Op de bank namen gewillig plaats: N. Brink, Halfweeg, Wit, Conijn, Hulst, Koning en Martin.
  Interim-coach Reuser besloot voor deze wedstrijd geen toespraak te houden in de kleedkamer, wetende dat zijn mannen tot op het bot gemotiveerd waren voor hun eerste competitiewedstrijd.
  Onder aanvoering van een gretige en energieke Joey Hoogland zocht SEW in de beginfase de aanval. Dit resulteerde in twee kleine en een grote 1 op 1 kans voor Lars Kieftenburg. Het rollertje dat Kieftenburg produceerde kon de doelman van Forward echter gemakkelijk van het artificiële gras rapen. Positief punt is echter wel dat Lars tot drie maal toe in de 16 van de tegenstander kwam en zich pas na 30 minuten liet wisselen. Hierna kwam Forward beter in haar spel en tikte de geslepen machine de bal rustig rond. SEW liet de oude rotten hun gang gaan en loerde geduldig op de counter. Na een half uur leverde dit echter niet het gewenste resultaat op. Waar forward in het eerste half uur veelvuldig de bal had maar geen gevaar wist te stichten, kwam het toch op 1-0 na een slecht verwerkte inworp. ‘Drie’ bleef echter het bestaande strijdplan uitvoeren en met enkele frisse krachten, waaronder een messcherp loerende Hulst, speelde SEW de eerste helft uit met in het achterhoofd dat de mannen van Forward langzaam vermoeid raakten.
  In de rust had interim-coach Reuser geen speech. Hij wist dat de mannen deze wedstrijd nog zeker niet verloren hadden. SEW begon met onder andere assistenkoning Niels Brink op de flank en kilometervreter Michel Wit aan de aftrap. Ook Jeffrey Halfweeg liet zien niet onder te doen voor grote namen als Bos, Verbeek en Hinke. Dit resulteerde direct in gevaar. Brinks schot werd ter nauwer nood gered en een kopbal van Rens Kieftenburg plofte gortdroog op de deklat. Aan de andere kant liet doelwachter Huseyin Mavrü?tü zich tweemaal zien. Eerst pakte hij katachtig een keihard schot van een geblokte Forward spits. Even later keek hij op miraculeuze wijze een ongelukkig gegeven strafschop over de kruising. Na een kwartier in de tweede helft kwam de bal op linksvoor bij Niels Brink. Vlug legde Brink de bal voor zijn sterke rechterbeen, om vervolgens met een soepele voetbeweging de bal bij de tweede paal neer te leggen. Achterin stond ‘Das Fantom’ Barry Hulst gewillig te lonken naar de perfecte voorzet, om hem met zijn rechtervoet prachtig in de linker bovenhoek te schilderen. Het eerste doelpunt voor SEW 3 in competitieverband kwam dus niet op naam van gevestigde namen als Kieftenburg en Hoogland, maar kwam van de voet van Barry Hulst. Het doelpunt was direct ook het moment voor Michel Wit om weer gewisseld te worden, zijn werk zat erop. Vader en Moeder Wit zagen trots hoe Michel zich maar liefst 15 minuten lang uit de naad heeft gewerkt. Chapeau! Helaas begon hierna ook bij de rest van SEW de vermoeidheid toe te slaan en moest er gedwongen iets geschoven worden in de opstelling. Dit betekende echter niet dat SEW het overwicht verloor. In de slotfase kreeg SEW nog twee goede kansen om toch de 3 punten mee naar Nibbixwoud te nemen. Verbeek en Hinke kwamen echter niet tot scoren, waardoor aan het eind van de 90 minuten de 1-1 bleef staan.
  Tevredenheid was het gevoel dat overheerste. Forward wordt door haar geslepenheid gezien als een van de sterkere tegenstanders uit de competitie. Ook de fitheid van Thijs Koning wordt beter en beter en valt Ramon Conijn op door zijn zakelijke maar tot nu toe foutloze spel. Aangezien de prestaties van SEW 3 alleen nog maar kunnen verbeteren ligt een thuisoverwinning in de lijn der verwachting. Eenmaal in de kleedkamer besloot coach Reuser zijn woorden zorgvuldig te kiezen. Hij koos er geen.
  Volgende week speelt SEW 3 om 12:00 thuis tegen Monnickendam 2. Deze beladen pot kan zomaar de eerste drie punten van het seizoen opleveren. Komt u ook?

 • Minuut van SEW
 • Door: piet (14-09-2015 16:06)
 • Er zijn nu 2 lijsten vol. Bij de volgende thuiswedstrijd van sew 1 wordt ook de derde lijst onthuld. De voorlopige lijst staat onder het kopje SEW 1.
  Na opening van de 3e lijst komt hier de definitieve minutenlijst te staan.
  De winnaar van de 2e SEW paraplu was Git Berkhout.
  De eerste thuiswedstrijd van SEW werd met 2-1 gewonnen dus de eerste winnaars zijn ook bekend:
  31 e minuut Piet Goudbloem en Koen Vriend
  47e minuut Ria Ooijevaar en Paul Feld

  De prijzen worden na opening van de 3e lijst berekend en zullen daarna bij u thuis worden gebracht.

  Voor de laatste belangstellenden.... eerstvolgende thuiswedstrijd kunt u zich nog inschrijven. Per wedstrijd is nu een vast bedrag van €90,- te verdelen. Een belletje naar mij is ook geen probleem.
  piet
  571617

 • Conglomeraat
 • Door: Henry Bot (13-09-2015 20:35)
 • Na nine eleven wordt ook 13 september een datum met emotionele lading welke jaarlijks herdacht zou worden, de dag waarop uit de as van veteranen 1 en 2 als een feniks het conglomeraat V2 is herrezen. Enkele afzwaaiers zijn uitgezwaaid, sommige proberen het niveau van het het vierde naar een hoger plan te tillen en anderen worstelen met langdurig fysiek ongemak zodat er slechts een bescheiden maar vastberaden mix over bleef om één respectabel team neer te zetten. Het was allemaal nog wat onwennig, met de TD in zijn maisonnette in Gourdon moest assistent Menick na de voorstelronde de neuzen allemaal de zelfde kant op zien te krijgen en wel richting Andijk. Om alvast aan het aanstaande tempo in de wedstrijd te wennen werd er vanaf het Woud in een constante stroom van verkeersovertredingen richting Andijk geracet waar het vechten om een shirtje tot gevolg had dat N van Straalen als laatste met het rode keepersshirt bleef zitten en deze zeer verdienstelijk heeft gedragen. Andijk bleek net als SEW een verjongingskuur te hebben ondergaan en was daar wat in doorgeschoten met als gevolg dat wij het vanaf het begin moeilijk hadden. Toch kwamen we, nadat F Knol als laatste man, het zestien metergebied aan de overkant alvast verkende voor de tweede helft en daar zeer verdienstelijk een bal richting doel kopte, op een voorsprong. Dit kopkunstje zou in de tweede helft een iets andere wending krijgen maar vooralsnog stonden we voor. Toch gingen we rusten met een 2-1 achterstand. De tweede helft werd er meteen druk gezet en na een vloeiend aanval belande de bal bij H Bot en in plaats van een roemloos intikkertje werd gekozen voor een glorieuze knal van afstand waarbij de naam V2 herinneringen doet oproepen aan het uiterst doeltreffende lange afstand wapen van de Duitsers. De inslag veroorzaakte een zelfde geluidseffect als destijds in Londen, de aangerichte schade aan de lat was aanzienlijk, het resultaat derhalve was nihil, zij het dat uit de daarop volgende tegen aanval Andijk 3-1 maakte. Nog meer druk werd gezet en alles uit de kast gehaald, en middels een lang vergeten danspas uit de tango, vermoedelijk afgekeken bij Latijns Amerikaanse gedetineerden, wist P Kok de bal met de hak het doel in te werken en ons terug in de wedstrijd te brengen. De gelijkmaker viel niet en ondanks het vermetele keeperswerk van interim keeper van Stralen werd het zelfs 4-2 en na een herhaling van het tonen van de kopkwaliteiten van onze laatste man zelfs 5-2. De intikker van J van der Laan was slechts voor de statistieken, en wel van 1 goal op 15 minuten. Het is begrijpelijk dat sommigen nog moeten wennen aan het niveau van de 45+ competitie, aan onze ingenieuze manier van aanspelen, soms 20 meter bij je vandaan, looplijnen, tempowisselingen enz maar geef ons nog twee, drie weken en we zijn onverslaanbaar.

  Henry Bot

 • prachtige foto's van Tom Henriet
 • Door: Piet (31-08-2015 16:44)
 • In het mapje Multimedia staan hele mooie foto's van de jeugdclinic en het G toernooi. De moeite waard om deze eens rustig te bekijken.

 • trainingstijden
 • Door: Nico Huisman (28-08-2015 12:37)
 • Nu de A1 ook is voorzien van een trainer
  waardoor er op dinsdag- en donderdagavond meer beslag wordt gelegd op de trainingsruimte zeg veld voel ik mij genoodzaakt wederom de trainingstijden van de D2 en C 2 aan te
  passen c.q. te wijzigen.
  Er wordt nu als volgt training gegeven
  D2 dinsdag en donderdag om 15.30 uur
  C2 dinsdag en donderdag om 16.30 uur.
  Z E G T H E T V O O R T
  Grt Nico

 • training C2
 • Door: Nico Huisman (18-08-2015 18:19)
 • Correctie op trainingschema: de C2 traint op dinsdag om 16.30 uur en op donderdagom 18.15 uur.

 • gert-jan
 • Door: Erik Slaaf (07-06-2015 00:42)
 • He Gertje,spijtig te horen dat je stopt. De legendarische pingelaar (en dat voornamelijk in de verdediging) bindt zijn schoenen aan de wilgen. Ik voel me in ene 10 jaar ouder, bedankt daarvoor :(. Overigens heeft het stoppen ook twee voordelen, zo zal de wedstrijdbespreking voor het eerst sinds lange tijd weer eens op tijd beginnen en heeft oud SEW er in het nieuwe jaar weer een versterking bij! Gert ook ik heb van je genoten, bedankt daarvoor. Groetjes Slaafie

 • Bedankt (kleine correctie)
 • Door: Gert-Jan Karsten (04-06-2015 19:24)
 • Bij deze een kleine correctie op het prachtige verhaal van Jan. Ook Piet Knol behoorde tot het gezelschap van mijn persoonlijke chauffeurs!

 • Bedankt!
 • Door: Gert-Jan Karsten (03-06-2015 14:29)
 • Via deze weg wil ik iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan mijn afscheid, met in het bijzonder onze voorzitter Herman op den Kelder. Bedankt voor de prachtige woorden Herman (eerder al tijdens de seizoensafsluiting en nu ook op de website)! Ook wil ik Jan Grippeling bedanken voor de mooie anekdotes. Jammer Jan dat het maar bij 1 jaar is gebleven bij die club uit Amsterdam... Het laat mij uiteraard niet onberoerd. Dat ik SEW ga missen staat vast, maar ben ervan overtuigd dat ze komend seizoen goed voor de dag zullen komen. Forza S.E.W.!

 • sew 3 kampioen
 • Door: bestuur SEW (02-06-2015 17:55)
 • Namens het bestuur van SEW feliciteren we de kampioenen van SEW 3. Voor de foto's van deze zinderende kampioenswedstrijd kunt u kijken op multimedia foto's

 • Mooi boek voor en over voetbalgekken
 • Door: Melannie (28-05-2015 12:44)
 • Wellicht leuk om te lezen, het nieuwe boek van Maarten Bax (ook auteur van de biografieën van Frank & Ronald de Boer en Badr Hari):
  'Sex, drugs en voetbal' (over de beroemdste bad boys in het topvoetbal en al hun fratsen, niet alleen sex, drugs....).
  Overal te bestellen!
  Overigens geeft hij ook lezingen over grensoverschrijdend gedrag in de sport.
  Zie ook: www.sexdrugsenvoetbal.nl

 • Coach SEW E1 komt belofte na !!
 • Door: Richard Schavemaker (24-05-2015 20:56)
 • De coach van SEW E1 had met zijn spelersgroep een weddenschap afgesloten dat als zij kampioen zouden worden, hij hetzelfde kapsel zou nemen als de rechtsvoor Jesse Huisman.(kapsel lijkt veel op Albert Rusnak van FC Groningen)
  Nou u begrijpt wel dat dit voor een enorme motivatie zorgde in de groep en zaterdag 16 mei werd het kampioenschap binnen gehaald.
  Dus...zaterdag 23 mei vertrok de coach naar YC kappers te Nibbixwoud en daar was men al op de hoogte van deze weddenschap.
  Daar eenmaal gestart maakte Sandra korte metten met de oude coup van deze coach en het nieuwe model werd al snel zichtbaar,Nog even een scheidingsrandje ingeschoren om nog maar even aan te geven dat de weddenschap was verloren.
  Jongens Bedankt
  Coach Richard

 • E2 kampioen
 • Door: Henry Bot (23-05-2015 07:32)
 • Na de prachtige prestatie van de E3 en de E1 is afgelopen dinsdag avond ook de E2 kampioen geworden. Door het rommelige wedstrijd schema van de KNVB was er een inhaal wedstrijd nodig en na een zeer spannende wedstrijd werd er met 3-2 van Always Forward gewonnen. Prima prestatie mannen, gefeliciteerd.

 • mixtoernooi seizoensafsluiter
 • Door: bestuur sew (19-05-2015 21:47)
 • zie op de multimediapagina de foto's van dit zeer geslaagde toernooi.

 • Wedstrijverslag AFC E11 - SEW E3 geschreven door AFC coach
 • Door: Ron Bakker (13-05-2015 17:54)
 • 12 mei 2015
  Gekke titel zeg, maar dat wordt later duidelijk. Een prachtig namiddag aan de Zuidas. Veld 2 lag er prachtig hobbelig bij met hier en daar wat gras. Uit Nibbixwoud verwelkomden wij de E3 van SEW uitkomend in de derde klasse en aldaar tweede geworden. Maar daar schrikken wij niet van. Justus zat in Rome, ook leuk, Thijs was onze negende man. Lekker voetballen, doodmoe worden, alles geven. Dat was het devies van coach Hermen. Guido nam de fluit weer ter hand.
  Het was wat drukker langs de lijn dan normaal, maar dat kwam voor een groot deel door een grote delegatie uit West-Friesland. Halve finale beker, daar willen de mensen wel voor uit hun schulp kruipen.

  Al snel bleek dat deze jongens het spel beter beheersen dan het gros van onze tegenstanders dit seizoen. Goed vanuit de verdediging het spel opbouwen. Goed kunnen koppen is ook een indicatie en dat kunnen ze bij SEW. AFC moest terug, maar plots was er een uitbraak, assist van Thijs en Olivier maakte het beheerst af 1-0! Tegen de verhouding in, maar daar hoorde je niemand over. Niet lang daarna een kans voor Azedine die net niet het doel trof. Maar toen kwam SEW sterk opzetten. Een aantal kansen die bijna allemaal op niets uitliepen, bijna ... Een schot van rechts leek niet onhoudbaar, maar Samuel was verrast ... 1-1. Er was nog een aantal grote kansen voor SEW, maar 1-1 was de ruststand. De eerste helft was duidelijk voor SEW. AFC had moeite om tot een aanval te komen, Olivier stond te geïsoleerd, de ander jongens hadden simpelweg geen tijd en ruimte om mee te gaan.

  Willem-Jan, de vader van Thijs, maakte zich sterk door limo, fluit en bal te halen. Het is een vermelding, meer kan ik er niet van maken. Al is het alleen maar omdat een Limonadeuitschenktrofee alleen maar uitgereikt kan worden aan iemand die een duidelijke relatie met het team heeft. Heiko rammelde nog even aan de poort en dat is natuurlijk wel gespot.

  De tweede helft was bloedspannend. AFC kwam wat onder de druk vandaan en er waren mogelijkheden, kansen ook. Maar het euvel kwam weer om de hoek kijken ... schieten jongens! Het zat er echt in, AFC was in de tweede helft de betere ploeg, maar kon het niet afmaken. Samuel had evenwel nog een paar grote reddingen op zijn schoen. Het bleef 1-1 en het bleef heeeeeel spannend! Echt bekervoetbal. Maar daar klonk de fluit van Guido, strafschoppen! Dat hadden we al twee keer meegemaakt. En daar hebben we de titel van dit stukje. Van AFC E12 en Purmersteijn E5 wonnen we na strafschoppen .... nu dus niet. Geen scheepsrecht derhalve al klopt de uitleg van het spreekwoord niet, maar die vrijheid permitteer ik mij. Jammer, heel jammer zelfs want als je zo ver komt wil je ook verder. Het mocht niet zo zijn, maar jongens, wat een wedstrijd! Keihard geknokt tegen een echt goede ploeg, daar mogen jullie trots op zijn. Een prachtig seizoen en bekeravontuur. Twee keer kampioen en halve finale beker. Dat vraagt om een waardig afscheid ...

  Peter Loman

 • "Vier"
 • Door: G van der Rijp (30-04-2015 20:21)
 • De meeste liefhebbers zullen iets anders beweren, maar in werkelijkheid is er aan een groot deel van de wedstrijden van het ooit zo machtige “Vier” maar weinig aardigs aan te beleven. De wedstrijden worden gered door hakjes van Mitchell, rushes van Koach en omkranst door één wisselende “aanvoerder”. De rest van de versiering nemen de journalisten en de schrijvers voor hun rekening, die de zaak in stukken en stukjes nog wat verder opkikkeren door details in de wedstrijd uit de context te lichten.

  Wie al die make-up van het gezicht van een gemiddelde wedstijd van “Vier” afschrobt, houdt een bleek kopje met wallen over.

  Dit alles geldt niet voor de voetbalwedstrijd Kreileroord-SEW.

  Naja voetbalwedstrijd……….

  Als het een rugby wedstrijd zou zijn dan had dat zo gekund:
  Sommige tegenstanders waren nog breder dan Frank & Jeroen samen, het veld was in omgeploegde staat, alle ballen moesten naar achter gespeeld worden om buitenspelval te ontlopen en vader en zoon wilde een scrum met Rob Vleer.

  Uiteindelijk scoorde onze hooker de bevrijdende 1-2 waardoor wij toch met 3 punten meteen naar huis konden gaan.

  Eindelijk weer eens 3 punten, maar toch minder punten dan begin van dit seizoen verwacht werden. Gelukkig weten echte fans beter. Fans kijken niet de hele middag naar een uitslagenblad maar naar een wedstrijd van soms 60 en soms 90 minuten. De plek in de competitie is slechts de objectieve en volstrekt fantasieloze weergave van de vele verhalen die iedereen over “Vier” kent en vertelt!

 • minuut van SEW
 • Door: piet (28-04-2015 19:02)
 • SEW - Woudia 2 - 0
  21e minuut
  Jeffrey Keizer
  Josefien Karsten

  29e min
  Tineke Broersen
  Myrna Schoenmaker

  van harte..
  zondag is de laatste thuiswedsrtijd van SEW tegen VIOS Warmenhuizen...
  M'n gevoel zegt dat er zeer veel zal worden gescoord.........

 • Testudo
 • Door: Henry Bot (26-04-2015 18:52)
 • Met het verstrijken van het seizoen spreken we niet meer van een ziekenboeg, het is meer de Henri Dunant van het Rode Kruis, afgeladen vol met voor de medische wetenschap onoplosbare fysieke mysteriën waarbij het fenomeen hielspoor als een rode draad door de dossiers loopt. Deze tot 2014 volstrekt onbekende aandoening waart binnen de dorpskern rond als een godsoordeel, waarbij met een volstrekte willekeur, ogenschijnlijk onschuldige slachtoffers, worden opgezadeld met het gevoel van een door de hiel geslagen spijker. Iets wat tot voor kort slechts was voorbehouden aan het nageslacht van een niet nader te noemen almachtige. Koploper en aanstaand kampioen Zwaagdijk was de tegenstander van vandaag, welke we met 8 fitte spelers en 4 op Lourdes water, karakter en belegen stroopwafels functionerende spelers dienden te bestrijden. Aanvoerder S Commandeur ontpopte zich tot een ware strateeg en opperde een tot nu toe ongekende speelstijl waarbij de ruit, de kerstboom en de klassieke drie vier drie werden gemengd tot een compacte defensieve speelstijl die nog het meest deed denken aan de Testudo formatie van de oude Romeinen. Zwaagdijk wist zich geen raad met deze situatie en hadden hulp van de scheidsrechter nodig om middels een onterechte vrije trap op voorsprong te komen. Vlak voor de rust lieten we nog een steek vallen in ons verdedigende breiwerk en moesten met een 2-0 achterstand gaan rusten. Onze nieuwe, ook voor avondvullende lezingen te boeken tactisch analyticus, maande ons tot een nog compactere Testudo formatie waarbij het weggeven van ruimte voor de tegenstander goed was voor 3 maal de wastas mee naar huis. Zwaagdijk wist zich geen raad en begon zowaar fouten te maken welke middels een vrije trap van J van der Laan werd afgestraft, 2-1. Het slot offensief was indrukwekkend, we hadden de koploper in een houtgreep, maar er liepen er te veel van ons op hun tandvlees, wat uit tandheelkundig oogpunt geen aanrader is, om door te drukken. De punten bleven in Zwaagdijk, wij moesten het doen met het goede gevoel dat we toch aan deze wedstrijd over hielden.

  Henry Bot • minuut van SEW
 • Door: Piet Bos (22-04-2015 15:35)
 • de winnaars van de minuut van SEW in de wedstrijd SEW- Westfriezen zijn:
  13e min
  Rolof op den Kelder
  Daan Karsten

  20e minuut
  Joke Jurriens
  Erik Buis

  het laatste doelpunt van Martijn Doodeman viel buiten de tijd.. helaas

  De prijzen komen naar u toe
  Piet

 • foto's van Tom Henriet van de wedstrijd Blokkers E3 tegen SEW E1
 • Door: piet bos (22-04-2015 15:30)
 • in het mapje mutimedia staan de mooie foto's van deze wedstrijd

 • Remise
 • Door: Henry Bot (12-04-2015 14:36)
 • Na tien maanden blessure leed waarmee de medische wetenschap voor bijna onoplosbare biogenetische raadsels kwam te staan, probeert ondergetekende de laatste weken, met uitgeholde knieën, waarbij de term kluts het best de lading dekt, een basisplaats te veroveren in het verse kip.nl sterren ensemble. Aangezien de rest van het team, gezien de totale absentie van essays, getuigenverklaringen of stukken proza op dit gastenboek, lijdt aan een hardnekkige vorm van analfabetisme, bent u als lezer al lange tijd verstoken gebleven van nuttige info omtrent V2. Verzachtende factor in deze tekortkoming is dat er, behalve dat het regelmatig best lekker weer was, niets positiefs te melden valt over het reeds verstreken deel van de competitie. We staan één na onderste, hebben de minste goals voor en de meeste tegen en dienden het zondag op te nemen tegen het sterk geachte DESS. Tot een uur voor aanvang rekenden we allemaal nog op een aardbeving, tsunami, tornado of ander meteorologisch geweld aangezien deze wedstrijd al 32 keer was afgelast maar het ging er nu toch echt van komen. Met een riante aanvulling uit V1 stonden we om tien uur in Sijbekarspel om na de 0-0 van vorige week de competitie af te sluiten met een fraaie reeks. Het begin was groots en al snel hadden we onze eerste goal in weken te pakken, jammer dat het in het doel van V Baten was. Toch combineerden we wel aardig en na een voorzet van J van der Laan ontdekte H Bot dat er na invoering van het atheïsme en het telen van tulpen in netten, toch nog toekomst is voor de in onbruik geraakte knieën. De door orthopedisch ingrijpen 360 graden draaibare gewrichten werden in een slangenmensachtige hoek gebogen en tikte de 1-1 binnen. We gingen echter rusten met een 2-1 achterstand waarna G Menick de gelijkmaker op de slof had maar nog te veel last had van de door de fecaliën van zijn klikoterriër aangetaste slijmvliezen om echt scherp te zijn.We hadden een eigen goal van DESS nodig om toch nog met een punt naar huis te keren, alwaar we in de kantine alvast een voorschot namen op het door onze interne letselschade advocaat te incasseren bedrag voor het toebrengen van ernstige verwondingen. Dank voor het mee spelen F Schenk, P Kok en J Aker welke zijn gemiddelde van twee en half ( vermoedelijk het aantal bekers thee in de rust) vandaag helaas niet haalde, en Coen voor het vlaggen.

  Henry Bot

 • minuut van sew
 • Door: bestuur sew (11-04-2015 13:24)
 • afgelopen zondag heeft SEW 1 2-2 gespeeld tegen Cowdijk..
  De volgende personen zijn de winnaars van de minuut van SEW..
  Jan van Etten
  Nick Henriet
  Karen Pijlman
  Jesse Huisman.
  de prijs komt u zo snel mogelijk tegemoet...

 • Training overige senioren vervroegd
 • Door: Sander Knol (27-02-2015 10:27)
 • Vandaag 27 febr trainen we van 18.30 tot 19.30. Vanwege de kaartavond gaan we eerder trainen.

 • Geen training a junioren en overige senioren
 • Door: Sander Knol (20-02-2015 17:57)
 • Het trainingsveld staat onder water en er kan niet op getraind worden. We treffen het niet.

 • Inzet wordt eindelijk beloond !
 • Door: Richard Schavemaker (17-02-2015 18:56)
 • Zaterdag 14 februari was ik als supporter naar De Blokkers gereden om SEW E2 te zien voetballen.
  Deze jongens hebben in de 1e seizoenshelft veel wedstrijden verloren met dikke cijfers.Nu ze in een andere poule zijn ingedeeld vond ik het belangrijk om te gaan kijken hoe ze het doen.
  De wedstrijd ging van start en de teams waren gewaagd aan elkaar,toch was het De Blokkers E4 die als 1e een doelpunt maakte.vervolgens bleef het lang 1-0 totdat weer de Blokkers de 2-0 liet noteren,dit was tevens de ruststand.
  Vers uit de kleedkamer gekomen en vol goede moed gingen de jongens van SEW E2 de strijd weer aan maar al heel snel kwam de 3-0 op het scorebord te staan.toch lieten de jongens van SEW E2 het koppie er niet bij hangen en de aansluitingstreffer 3-1 werd met veel gejuich in ontvangst genomen.vrij snel daarna werd de 3-2 gescoord en dit team ging er steeds meer in geloven,Eigenlijk waren ze de hele wedstrijd beter als de tegenstander maar er zijn nou eenmaal voetbalwetten.....
  En jawel even later kwam de gelijkmaker 3-3 in het net!
  Mede dankzij tips en steun van de supporters die meegereisd zijn.Niet lang daarna werd zelfs de winnende 3-4 gescoord en verdiend ook!!
  Als SEW coördinator heb ik hele goede dingen gezien,Ik zal geen namen noemen wie er gescoord heeft want het hele team heeft geweldig gewerkt .
  Ik heb de felicitaties aan coach Bert overgebracht..
  Complimenten!
  R.Schavemaker SEW E - coordinator

 • Geen training overige senioren
 • Door: Sander Knol (06-02-2015 10:34)
 • Ook de training van vanavond gaat niet door. Het veld is bevroren en er moet worden gekaart in de kantine. Volgende week gaan we er weer met frisse moed tegen aan.

 • overige senioren trainen weer niet
 • Door: Sander Knol (30-01-2015 18:20)
 • De training van vanavond gaat niet door. Het veld is niet best en kan beter gespaard worden voor later

 • traininsveld
 • Door: Nico Huisman (28-01-2015 10:14)
 • Hierbij wil ik de groenploeg bedanken voor het rollen c,q, vlakken van het trainingsveld. Hoewel de benodigde hoeveelheid gras ontbreekt was de oppervlakte keurig gevlakt en was er geen sprake van plasvorming. Mannen bedankt

 • Vader Piet krijgt kwast terug
 • Door: Vincent Baten (20-01-2015 10:15)
 • Afgelopen zondag is Vader Piet 85 jaar geworden. Als één van zijn kado's kreeg hij "zijn kwast" terug waar hij maar liefst 50 jaar lang de lijnen mee heeft getrokken bij SEW.

 • TRAINING OVERIGE SENIOREN AFGELAST
 • Door: Sander Knol (16-01-2015 07:00)
 • De training van vanavond gaat niet door. Het veld is niet best en kan beter gespaard worden voor later.

 • Nieuwe minuten SEW
 • Door: piet (03-01-2015 22:31)
 • Vandaag zijn de nieuwe minuten van SEW getrokken. Ze komen binnenkort op de site en in de Kern

 

Agenda