SEW JO 14-1 Seizoensstart

De start van het nieuwe seizoen SEW JO14-1 2017/2018 1e klasse KNVB ,

Zaterdag 5 september waren wij gastheer voor de bekerwedstrijd tegen SVA JO 14-1 uit Assendelft.De wedstrijd had een goed begin met een verdiende voorsprong van 1-0,na de rust werd het toch wat onrustig in de ploeg en kwam de gelijkmaker van SVA al snel (1-1). SEW JO14-1  probeerde met veel inzet over de rechter kant de wedstrijd te kantelen maar slaagde daar niet in waar SVA zeer effectief de kansen benutte en de wedstrijd naar zich toetrok met een doelpunt.(1-2)dit was tevens de eindstand.

De 2e bekerwedstrijd was uit bij VIOS -W   JO 14-1   te Warmenhuizen, vooraf gezien dachten wij dat dit team erg sterk zou zijn omdat het een zeer goede naam heeft,maar dat viel erg tegen. in de 1e helft  was SEW JO14-1 veel sterker en kreeg wel  7  100% kansen op een doelpunt maar deze gingen er maar niet in. aan het eind van 1e helft kwamen wij 2 x met goed voetbal voor doel waar de 0-1 en de 0-2 uit kwam.In de 2e helft maakten wij het te moeilijk voor ons zelf door een tegengoal te incasseren(1-2 ) . Er werd een tandje bijgezet en de 1-3 kwam snel op het score bord en het team begon soepel te draaien.de eindstand kwam op 2-5 in het voordeel van onze jongens.

Bekerwedstrijd nummer 3..zaterdag 16 september kwam Geel/wit JO 14-1 uit Haarlem bij ons bezoek,We gingen vol energie van start waardoor onze nieuwkomer Ties de score kon openen in de 15e minuut met 1-0, Geel /wit kwam terug in de 26 e minuut met de 1-1 .. rust. Bij de start van de 2e helft werden onze jongens steeds sterker en sterker en werd de 2-1 dik verdiend op het scorebord gezet door Jorre.kort daarna werd er een aanval opgezet die prima werd afgemaakt door Sepp. eindstand 3-1.

Om te kijken waar we staan heeft Coach Ron een oefenwedstrijd geregeld tegen De Blokkers JO14-1 die in de hoofdklasse uitkomt, Hier konden we goed zien hoe sterk we zijn , er werd hard gewerkt en gestreden door één ieder  van ons team, we kwamen wel op voorsprong maar verloren deze wedstrijd met 2-3…neem maar van mij aan, absoluut geen slecht resultaat !!

De competitie start was in de uitwedstrijd tegen Rkav Volendam JO14-2, De warming up was anders als we gedacht hadden want we moesten opwarmen op een klein stukje gras  tot de vorige wedstrijd afgelopen was..toch zijn we goed van start gegaan in deze pot voetbal waar het er stevig aan toe gaat,we kwamen snel op 1-0 en 2-0  door onze rappe spitsen Jesse en Dave, Volendam ging toen aanzetten om de 1-2 op het bord te zetten maar dat gebeurde niet,bij het afslaan van de Volendamse aanval kwamen wij er razendsnel uit met een counter over 3 schijven waar de 3-0 uit viel..Rust.. de 2e helft werd het laatste beetje motivatie van Volendam zeer goed uitgespeeld en werd zelfs de 4-0 op het bord gezet door Jesse. de opdracht in de 2e helft was … de nul houden… knap gespeeld ondanks een eigenzinnige scheidsrechter.

Zaterdag 30 september was de 2e competitie wedstrijd tegen een bekende van ons,Sporting Andijk JO 14-1 was de tegen stander..De start was niet goed en we kwamen als snel met 0-1 achter, toch blijven ze er in geloven en de gelijk maker (1-1) werd door Mel gescoord, door deze positieve energie kregen we vleugels en kwam de 2-1 kort daarna met Jesse als afmaker, ook de 3-1  werd 5 minuten later genoteerd.tevens ruststand. kort na de start was zichtbaar dat Andijk zich niet zomaar gewonnen gaf.de aansluitingstreffer kwam ook kort daarna ( 3-2 ) maar onze jongens wisten zich goed te revancheren en lieten Dave de  4-2 aantekenen,ook de 5-2 kwam daarna snel met als eindstation onze spits Jesse, en als laatste liet Sporting Andijk van zich horen …6-3 eindstand.

Afgelopen zaterdag 7 oktober was de thuiswedstrijd tegen Always Forward JO14-2, het weer was regenachtig met een stevige wind, bedacht zijn we de 1e helft gestart aan de rechterkant tegen wind met als taak de opbouw goed te verzorgen en vanuit die opzet door te voetballen richting doel. lang ging het goed maar toch kwam de tegen treffer in de 25e minuut (0-1 )aan het eind van de 1e helft kreeg Siem een dot van een kans op de 1-1 maar de bal ging hoog over helaas. Het was een draak van een wedstrijd met een scheidsrechter die geen commentaar duldde,zeiknat de kleedkamer in met het vooruitzicht van 2e helft voor de wind en proberen te scoren met afstand schoten op doel,Always Forward ging massaal de verdediging in en er was geen doorkomen aan,eindelijk kwam de 1-1 door een strafschop genomen door onze aanvoerder Joran. we kregen nog een paar kleine kansen op winst maar het was gewoon voetballen tegen een muur einduitslag 1-1

Als begeleider mag ik melden dat dit team SEW JO 14-1 met de dag beter wordt, Er wordt goed getraind en de opkomst is prima, Deze jongens kunnen echt wel voetballen en het is een genot om naar te kijken, De elftal foto is gemaakt en ziet er prima uit, graag nodig ik u uit om te komen kijken naar deze toppers

De sportieve groeten van de staf SEW JO 14-1 : Ron, Richard en Jeroen