17 Oktober: KNVB Kennisavond in De Dres

Het voetbalseizoen is inmiddels in volle gang en de eerste drukke voetbalweekenden zijn weer achter de rug. Ook dit seizoen trekt de KNVB het land in voor de KNVB Assist Kennisavonden waarbij we verenigingen met elkaar in contact brengen, en kennis en informatie met elkaar uitwisselen.

Het thema van dit jaar? Meer spelplezier op het veld: ‘Een verantwoordelijkheid voor iedereen!’ Tijdens de KNVB Assist Kennisavonden van dit najaar staat het creëren van een plezierige en veilige sportomgeving voor pupillen centraal.

Want niet alleen het spelen van een wedstrijd heeft invloed op het spelplezier en de ontwikkeling van een speler. Ook de bijdrage van iedereen langs het veld speelt hierin een belangrijke rol. We gaan hier verder op in en geven we je handvatten om een veilige omgeving te creëren binnen de vereniging.

Programma per Kennisavond

Tijdstip Activiteit
18.30-19.00 uur Inloop
19.00-19.20 uur Opening/inleiding
19.30-22.00 uur Start Kennis-sessies
22.00 uur Start ‘Derde Helft’-netwerk

Er zijn twee kennis-sessies: ‘Trainers en coaches: Steun en toeverlaat voor pupillen’ en ‘Ouders: Pupillen én verenigingen kunnen niet zonder’.

Deze avonden staan deze twee kennissessies op het programma, waar we ingaan op het belang van een veilige omgeving voor pupillen en hoe je daar als vereniging concreet een bijdrage aan kunt leveren. Eén sessie richt zich op de rol van kaderleden (trainer/coaches) en één op de rol van ouders binnen de vereniging.

Trainers en coaches

Doelgroep: Technisch jeugdcoördinatoren, hoofden jeugdopleiding, bestuurslid technische zaken.

Voor pupillen zijn trainers en coaches dè vereniging. Voorafgaand aan, tijdens en na wedstrijden zijn zij de steun en toeverlaat voor de kinderen. Zij zijn het die met ouders en pupillen communiceren, het voetballen organiseren, en hen coachen en begeleiden. Bij nagenoeg alle activiteiten voor pupillen zijn trainers en coaches betrokken. Daarmee zijn zij ook in hoge mate bepalend voor het plezier van deze jonge voetballers en de omgeving waarin zij voetballen.

Luisteren naar elkaars verhalen uit de praktijk.

In deze sessie willen wij samen met jou dieper ingaan op de rol van de trainers en coaches voor, tijdens en na wedstrijden. Door ideeën en ervaringen met elkaar uit te wisselen proberen we gezamenlijk tot concrete vormen van gewenst gedrag te komen waarmee jij aan de slag kan binnen jouw club. Zo creëren we gezamenlijk een plezierige voetbalomgeving voor onze pupillen.

Ouders

Doelgroep: Voorzitter / lid jeugdcommissie. Waar pupillen zijn, zijn ook ouders. Ouders van pupillen maken keuzes voor hun kinderen (wel of niet op voetballen), begeleiden kinderen naar en op de club, zijn voorbeelden voor ze én zijn vaak (zelf of als vertegenwoordiger van hun zoon of dochter) verenigingslid.

Met elkaar willen we pupillen de ruimte geven zich optimaal te ontwikkelen en hen plezier te laten beleven aan het voetbal. In deze sessie gaan we in op de rol die ouders hierin spelen (zowel voor, tijdens als na wedstrijden) en de manier waarop je binnen jouw vereniging op een positieve manier hiermee om kunt gaan

Deelnemers

Er is voor meerdere personen van de vereniging ruimte tijdens de avonden. Gezien de verschillende doelgroepen waar de sessies zich op richten, raden we je aan om met meerdere personen van de vereniging naar de kennisavond te komen zodat beide sessies gevolgd kunnen worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *