In Memoriam

Woensdag 24 januari 2024

Gerard Admiraal

1951- 2024

Afgelopen woensdag bereikte ons het droevige bericht dat SEW-er en lid van verdienste Gerard Admiraal is overleden.

Gerard is zijn hele leven actief geweest bij SEW.

Als jongetje van 6 bij de pupillen tot aan de A junioren, de beroemde generatie die het tot de interregionale klasse schopten.

Door drukte met gezin en zijn dakdekkerbedrijf kwam zijn voetbalcarrière op en lager pitje te staan.

Dakdekker Admiraal, het bedrijf dat jaren als sponsor verbonden was aan SEW maar vooral als hoofdsponsor verbonden was aan het succesvolle G- toernooi die SEW jaren heeft georganiseerd.

De terugkeer bij SEW deed hij als begeleider van zoon Rory in alle jeugdelftallen. Dit bleef Gerard doen ook nadat Rory stopte met voetballen.

Van 1998 tot 2020 was Gerard lijnrechter bij de junioren maar voornamelijk bij het 2e elftal en later ook bij het 1e.

Gerard was als grensrechter een betrouwbaar persoon en iemand waar je als elftal van op aan kon. De uitwedstrijden werden steevast met de motor bezocht, vijf minuten voor aanvang, als iedereen bij zichzelf afvroeg of Gerard nog op kwam dagen, ging de deur open en stapte Gerard met helm en in zijn motorpak de kleedkamer binnen.

In 2020 besloot Gerard de vlag neer te leggen. Het leverde hem terecht een benoeming op als lid van verdienste van voetbalvereniging SEW.

Afgelopen jaar kreeg Gerard de diagnose ALS, een strijd die hij helaas heeft moeten opgeven.

Wij wensen familie , vrienden en nabestaanden veel sterkte om dit verlies te verwerken.

Bestuur SEW

Zondag 31 december 2023

Afgelopen nieuwjaarsdag bereikte ons het droevige nieuws dat onze oud vrijwilliger

Klaas Verlaat

Is komen te overlijden op oudejaarsdag 31-12-2023.

Klaas was de man die tussen 2009 en 2012 samen met Ab Moras de jongste jeugd de beginselen van het voetbal leerde. Toentertijd waren dat de kabouters van de club. Velen zal hij de balkunsten hebben bijgebracht op zijn eigen inzichten en ervaring. Het werden ‘zijn jongens’ die zo hun carrière begonnen. Legendarisch was zijn manier van aanpakken. Eerst de man, dan de bal. En hij hielp al rokende de jeugd zelf hun veters strikken om zo de befaamde slidings te kunnen maken. Niet elke ouder was hier van gediend gezien de brandgaten in de trainingspakken. En heeft hij de jeugd ook door het dorp laten hardlopen om er zelf per fiets naast te rijden zodat hij goed kon zien wie er goed kon lopen. Hij nam ook vaak de ‘verkeers poppen’ die langs de weg stonden om verkeer af te remmen mee het trainingsveld op. Deze gebruikte hij vaak voor diverse oefeningen. Ook buiten het veld liet hij zich horen. Zo heeft hij een compleet jeugdplan op de achterkant van een behangrol meegenomen naar het complex om dit even door te nemen met de jeugdafdeling van de club. De jaren daarop hoorde je ook steevast naast je langs de lijn de uitspraak, zie je die en zie je die, dat benne moin pupillen uit de kaboutertoid. Deerom speulen ze zo houg nu. En in dat soort speulers zit wat Karstenbloed. Dat zie je zo en dus succes verzekerd! Helaas ging het nu de laatste jaren wat minder met Klaas. Dementie kreeg de overhand en een verhuizing naar Sweelinckhof was onvermijdelijk. Daar heeft hij niet heel lang kunnen wonen en blies hij zijn laatste adem afgelopen oudejaarsdag uit. Het bestuur wenst de familie Verlaat, naaste familie, vrienden, buren en kennissen heel veel sterkte voor nu en in de komende tijd met het verlies van Klaas.

Bestuur v.v. S.E.W.

Vrijdag 06 januari 2023

Vrijdag 23 september 2022

Donderdag 12 mei 2022

Maandag 18 en woensdag 20 april 2022

Donderdag 24 maart 2022

Woensdag 12 aug 2020

Droevig bericht

Woensdag 12 augustus werd ons duidelijk dat Kathy Lakeman helaas is overleden. Kathy heeft voor SEW de afgelopen 12 jaar altijd klaar gestaan bij wedstrijden van het eerste elftal. Ze was één van onze gastvrouwen in de bestuurskamer. Ondanks haar lichamelijk ongemak die haar in de laatste jaren zeker tegenzat, was ze aanwezig om te helpen als het volgens Kathy namelijk gewoon kon. Kathy hield van de gezelligheid en was ook altijd nog even benieuwd naar het optreden van haar zoon Cor.

We verliezen met Kathy een vriendelijke, behulpzame vrouw. We denken ook aan haar man Dirk die elke thuiswedstrijd zijn inzet toont voor onze vereniging.

We wensen alle familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

Bestuur SEW

Donderdag 2 april 2020


Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat ons erelid en voormalig vice voorzitter, Piet Bos, is overleden. We wisten dat dit de onvermijdelijke uitkomst zou zijn van zijn ziekte, maar het valt voor ons allemaal zwaar. Al sinds 1992 was Piet betrokken bij onze club en heeft binnen onze vereniging verschillende functies bekleed. We herinneren Piet als een enthousiaste persoonlijkheid, die altijd vol ideeën zat, waarvan  er heel veel  zijn uitgevoerd. Neem de minuut van SEW, de tribune, het nieuwe complex, de camping als veilingkoopje. Als Piet iets in z’n kop had dan ………..
Mede door zijn enorme inzet op voetbal gebied ontving hij onlangs nog de gouden KNVB speld. Het zal niet meevallen om de lege plek die hij achterlaat in te vullen. Door de huidige omstandigheden zullen we nu niet in staat zijn afscheid van hem te nemen zoals we dat in gedachten hadden. Op welke manier dit nu ingevuld gaat worden moet nog duidelijk worden. Daarvan houden we jullie via onze site op de hoogte.

Namens het bestuur van VV SEW

Woensdag 1 april 2020

In memoriam Jan Appelman

Op woensdag 1 april jl. werden wij op de hoogte gebracht van het overlijden van Jan Appelman. Na een betrekkelijk kort ziekbed is Jan in bijzijn van zijn familie in zijn huis aan de Matthijsstraat overleden. Door de winterstop en de Corona crisis was maar weinig bekend over Jan z’n ziekte, en Jan liet zich er ook niet over uit. Bij een van de laatste thuiswedstrijden van SEW in januari jl. tegen Winkel was Jan nog aanwezig. Op de zijn bekende manier volgde hij vanaf de tribune de wedstrijd en voorzag het spel van deskundig commentaar. Jan was ook nog aanwezig tijdens de laatste uitwedstrijd tegen v.v. Hauwert, die jammerlijk door SEW verloren werd. Na afloop van deze wedstrijd werd door een aantal trouwe SEW’ers, waaronder Jan,  deze nederlaag in de kantine van v.v.Hauwert besproken. Jan sprak tijdens dit kantinebezoek z’n duidelijke afkeuring uit over het vertoonde spel van SEW. Jan was een SEW- er in hart en nieren, zo bezocht Jan thuis en- uitwedstrijden van SEW 1. Hij filmde destijds allerlei hoogtepunten uit de SEW geschiedenis. Veel van dit filmmateriaal is gebruikt in de dorpsfilm van 2019. Jan was ooit actief lid van SEW en wel als keeper in een standaard team. Jan als keeper was geen garantie voor ‘n overwinning of een kampioenschap. Echter z’n deelname aan een wedstrijd en de nazit werkten sowieso sfeerverhogend. Jan mocht graag in het bijzijn van wat jongere SEW-ers over zijn keepers kwaliteiten uitweiden. Zo vertelde hij eens dat hij ooit in 1 wedstrijd 3 penalty’s had gestopt. Dit was inderdaad waar. Hij vertelde er echter niet bij dat zijn team al met 0-6 achterstond!  En zo zat Jan vol met kleurrijke verhalen met een hoge amusementswaarde. De markante SEW supporter Jan Appelman is niet meer en we zullen hem zeker missen bij SEW.

Het bestuur van SEW voetbal wenst de familie Appelman veel sterkte bij dit verlies.  

Vrijdag 14 februari 2019

Afgelopen weekend bereikte ons het bericht dat Piet Knol is overleden. Het moet rond 1942 zijn geweest dat Piet lid is geworden van SEW. Na alle elftallen te zijn doorlopen was hij ook actief als vrijwilliger bij SEW. Elftal begeleider, groenploeg, lijnentrekker en de Blauwe Colonne, dit maakte dat hij in 1983 het ere lidmaatschap van SEW verdiende. Wij verliezen in “vader” Piet een betrokken SEW-er, die vrijwel bij elke uit- en thuiswedstrijd van SEW supporter was.Tot het einde aan toe was hij betrokken bij “zijn” SEW, z’n (h)eerlijke kritiek zal worden gemist. Op woensdag 19 februari komt Piet nog 1 keer naar het A-veld om hier, samen met zijn familie, afscheid te nemen van SEW. Cees Ursem deed namens SEW een woordje:

Afgelopen vrijdag 14 februari werden we op de hoogte gebracht van het overlijden van erelid Piet Knol, sinds jaren Mister SEW. Bekend was dat Piet de laatste weken sukkelde met zijn gezondheid. Na een betrekkelijk kort ziekbed is vader Piet zoals hij ook genoemd werd in het bijzijn van zijn familie overleden. Piet Knol woonde zijn hele leven in Nibbixwoud en een groot gedeelte hiervan was aan sport gewijd o.a. voetbal, biljarten en tennis. Vooral voetbal was z’n grote passie en al op jonge leeftijd speelde hij in het 1e team van SEW. Hij voetbalde met mensen als Simon Berkhout, Ben Karsten, Cor Pronk, Piet Ursem , Nic Doodeman, z’n broer Arie, Pé Pronk, Nic Reus, Joop Karsten, Arie Koopman, Jan Grippeling en de gebroeders Klaas en Gert Kroon. Piet voetbalde in de periode  1950,1960, en 1970  meer dan 700 wedstrijden in ‘t 1e van SEW. Toen hij op 7 mei 1967 z’n 600e officieel wedstrijd in ‘t 1e van SEW voetbalde werd hij in Café De Sport onder grote belangstelling tot erelid van SEW benoemd. Piet Knol was een begenadigd voetballer, niet snel, wat hij compenseerde met een prachtige techniek, een mooie korte trap en een subliem spelinzicht. Mooi om te zien was dat hij meestal op de juiste plek stond. Ook later als keeper in een lager team liet hij dit zien. Een mooi bewijs hiervan was tijdens een beslissingswedstrijd op het terrein van Woudia tussen SEW 3 en Zouaven 3. Piet was tijdens deze wedstrijd als toeschouwer aanwezig maar had zoals altijd z’n voetbalplunje mee. Je weet maar nooit ! Door een ongelukkige botsing veroorzaakte de keeper van SEW, Bertus Schouten een penalty, maar viel ook geblesseerd uit. Paniek alom, geen reservekeeper ! Toch wel, want na enig kunst en vliegwerk ging Piet Knol in doel staan en jawel stopt de penalty en SEW 3 wordt kampioen met Piet als middelpunt.  Piet heeft na zijn actieve voetbalcarrière veel voor SEW gedaan :Bestuurslid, elftalcommissie , scheidsrechters ontvangen bij thuiswedstrijden ,elftal coach, grensrechter, lijnentrekker, organisator van de blinde pool, en de zwarte lotto. Met een aantal oud-bestuursleden vertegenwoordigde hij SEW bij uitwedstrijden. Jarenlang was Piet bij thuiswedstrijden als erelid aanwezig in de bestuurskamer waar hij z’ n mening niet onder stoelen of banken stak. Dit werd hem niet altijd in dank afgenomen. Piet hield van de gezelligheid. Hij was een vast bezoeker van de kantine. Met een aantal ” kenners”  werd de wedstrijd nog even doorgenomen, en werd als het even uitkwam een trainer of een speler gefileerd. Overigens schroomde hij ook niet zijn eigens zoons te bekritiseren over hun spel en 2 schoonzoons kunnen hier ook over meepraten. Royaal als hij was kwam er bij winst in een thuiswedstrijd in de kantine een schaal met hapjes langs op zijn kosten. Op latere leeftijd startte Piet nog een zangcarrière. Bij kampioenschappen, promoties maar ook degradatie zong Piet een door hemzelf gecomponeerd lied tot groot vermaak van de aanwezigen. Zonder muziek, niet altijd op rijm, meestal op een religieuze melodie zong Piet er op los. Ooit is hem door het SEW bestuur geadviseerd zangles te nemen op hun kosten maar eigenzinnig als hij was zag hij daarvan af. Zelfs op z’n 90e verjaardag heeft Piet nog opgetreden. Na dit optreden gaf hij te kennen dat hij het nu wel goed vond. Hij wilde naar huis met de opmerking ” ze redden het wel zonder moin .” Piet hield per se niet van politiek. Zodra de politiek ter sprake kwam zei hij  “je wordt toch bedonderd”. Wij denken overigens dat ie gelijk had !  Piet heeft z’n sportgenen aan z’n kinderen en kleinkinderen doorgegeven . Twee zoons speelden jarenlang in ‘t eerste en inmiddels speelt z’n kleinzoon ook in ‘t eerste, en een kleindochter voetbalt bij vv Alkmaar. Piet was een sportman maar ook een volksman. De naam van Piet Knol zal nog de nodige keren in de SEW familie opgenoemd worden en verbonden blijven met de club.

Wij wensen de  familie Knol veel sterkte in de komende tijd .

Het bestuur van SEW.

Dinsdag 21 januari 2020

In memoriam – Jan Entius

Zondag 26 januari is er vooraf aan de wedstrijd van SEW 1 stilgestaan bij het overlijden van Jan Entius en onderstaande tekst voorgedragen:  

Afgelopen dinsdag 21 januari bereikte ons het droevige bericht dat op 77 jarige leeftijd Jan Entius is overleden. Jan Entius heeft veel voor de gemeenschap van Nibbixwoud betekent dus vandaar reden genoeg om hier nu even bij stil te staan. Jan Entius is voor zijn jarenlange inzet in 2007 eervol koninklijk onderscheiden en benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. In 2008 nam Jan Entius afscheid als wethouder en werd hij benoemd tot de eerste ereburger van de gemeente Medemblik. Jan Entius was van oudsher een SEW supporter en heeft vele wedstrijden van SEW langs de lijn gestaan. Tevens is hij 4 jaar lang voorzitter van onze club geweest.  Jan Entius heeft zich ook jarenlang ingezet om de dorpsaccommodatie, waar we nu met z’n allen gebruik van kunnen maken, te realiseren op zowel persoonlijke titel als uit monde van de Stichting Nibbik Uit.  Jan Entius, gerespecteerd en gewaardeerd en voor altijd een trots Nibbikker. 

Dit moment willen wij graag even samen in gedachten zijn bij Ria, de kinderen, kleinkinderen en overige familie.

Maandag 31 december 2018