Afgelopen weekend hebben wij met het team van JO14-1 meegedaan aan een internationaal toernooi: “De IJssel Trophy” in de buurt van Zwolle.
We verzamelden op vrijdag om 15.30 bij de Dres en rond 17.15 arriveerden wij op ons verblijf: Summercamp Heino.
Het was prachtig mooi weer. De kids konden zich goed vermaken op het grote voetbalveld, beach volleybal,- en basketbal veldje. Er werd menig balletje hoog gehouden.
We deelden onze accommodatie met voetbalclub Alfa Sport uit Limburg, hele gezellige gasten, die onze nachtrust de eerste nacht wel iets verstoorden, maar dat mocht de pret niet drukken.
Zaterdag de 1e wedstrijddag. We waren ingedeeld in een poule van 6 waarvan we zaterdag 3 wedstrijden (2x 14 min) speelden. De eerste tegen Wijhe-1 werd gewonnen, tegen de ‘stugge’ Fransen speelden we gelijk en tegen een Duitse tweede divisie club helaas verloren. Maar wat hebben we van jullie genoten deze wedstrijd. Jullie hebben laten zien wat jullie kunnen, alles gegeven en nog bijna voor een 1-1 stunt gezorgd tegen het Duitse team, helaas viel later de 2-0 aan de andere kant. Jammer genoeg leverde deze 3 wedstrijden ook 3 geblesseerde waardoor we voor zondag hulp moesten inschakelen. Het was even zoeken maar onze redder Sem (en vader Herman) kwamen naar Zwolle. Nogmaals dank hiervoor! Deze 2e dag speelden we de laatste twee poule wedstrijden. De eerste tegen onze huisgenoten van Alfa Sport, dit voelde als ware derby en werd met 2-1 door ons gewonnen. De tweede wedstrijd liep als een trein, mooi veldspel en veel kansen gecreëerd en verdiend met 4-0 gewonnen.
In de poule eindigde we als 3e maar we moesten nog een laatste wedstrijd spelen voor de 3e en 4e plaats, opnieuw tegen onze huisgenoten van Alfa Sport.
Het was rond de 23 graden en we merkten wel dat de energie een beetje op was. Desalniettemin hebben we niet opgegeven en moesten en zouden deze wedstrijd ook winnen. Dit lukte uiteindelijk met een moeizame maar terechte 1-0 overwinning. De 3e plaats en een beker was dik verdiend.
Wat zijn we trots op dit team, jullie zijn toppers!
We hebben samen een geweldig weekend gehad, met veel gezelligheid en sportiviteit.
Bedankt aan alle sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt, waaronder de Blauwe Colonne van S.E.W en de ondernemers van de spelers van JO14-1.