Stratenvoetbaltoernooi 2023

Dag jongens en meisjes van voetbalvereniging SEW,

Maandag 22 mei, woensdag 24 mei en vrijdag 26 mei wordt het op het A-veld van SEW weer een groot spektakel met het terugkerende Stratenvoetbaltoernooi. We hebben jullie op basis van leeftijd en op basis van je adres ingedeeld in een team. We spelen op kwartvelden waarbij de jongste jeugd 6×6 speelt en de oudste jeugd 5×5. Voor beide geldt dat er één speler op doel moet staan en dat dit gedurende het toernooi doorlopend gewisseld kan worden, zodat er niet één iemand ‘verplicht’ het gehele toernooi op doel hoeft te staan.

De 3 veldjes zullen bij aanvang van het toernooi zichtbaar zijn op het A-veld.

–           De oudste jeugd speelt zijn wedstrijden aan de rechterzijde van het A-veld.

–           De jongste jeugd speelt op de 2 veldjes aan de linkerzijde van het A-veld,

             waarbij het voorste veld 1a is, en het achterste veld is dan 1b.

Bij de teamindeling is er gekozen om één van de ouders verantwoordelijk te stellen als coach van het team. Mocht dit je niet goed uitkomen dan verzoeken we de ingedeelde coaches contact te leggen met de ouders van de andere jongens/meisjes uit hetzelfde team om het met elkaar op te lossen. Zo hebben we dit in het verleden ook altijd gedaan en uit ervaring kunnen we spreken dat het zich altijd wel weet op te lossen. We danken jullie alvast voor de medewerking.

De teams zijn ingedeeld op basis van leeftijd en worden verzocht om te spelen in de kleur die bij hun team staat. Er zullen echter ook hesjes zijn die een team kan aantrekken wanneer het niet gelukt is om als team goed zichtbaar te zijn. Deze worden na het spelen van een wedstrijd dan wel weer bij het veld neergelegd voor een volgend team.

De wedstrijden duren 20 minuten. Er wordt niet gewisseld van kant, dus geen rust tussendoor. Er mag bij de jongste jeugd doorlopend gewisseld worden van spelers. Verder wordt de tijd centraal geregeld, dus er zal geen tijd worden bijgetrokken voor blessureleed in een wedstrijd.

Uiteindelijk is op vrijdag 26 mei de ‘finale-dag’ waarbij de winnende teams strijden voor de Beker die alleen voor het winnende team beschikbaar wordt gesteld. Verder krijgt elke speler uiteraard een vaantje als aandenken voor het meespelen aan dit leuke toernooi.

Verdere regels:

– Er wordt gespeeld in korte broek + shirt

– Het is verplicht om scheenbeschermers te dragen

– Kom op tijd!

– Na het spelen van een wedstrijd is er 5 minuten pauze richting de volgende wedstrijd.

– Een winstpartij levert 3 punten op, een gelijkspel 1 punt

– Bij gelijke stand, geldt eerst het onderling resultaat en vervolgens het doelsaldo.

– Afmelden doe je bij de coach van het team

– Eventuele tekorten, kunnen en mogen worden opgevuld met jongens/meisjes uit een ander team.

Tot maandag 22 mei.

Tristan Detmers en Bart Commandeur

Teamindelingen

Wedstrijdprogramma