JO11-1 gaat met de voetjes het zand in!

Na een weekje rust leek het ons wel leuk om op zondag 22 december mee te doen aan het 7e Beachsoccer Kidscup in The Beach in Aalsmeer.

Met Luuk, Sven, Mick, Thijmen, Kyran en Senna hadden wij meer dan genoeg spelers om mee te doen. Er werd namelijk gespeeld met 1 keeper en 3 veldspelers. Hierdoor was het belangrijk om snel om te schakelen, vroeg druk te zetten en samenwerken.

De eerste wedstrijd speelden wij tegen AFC’34. Het voetballen in het zand was erg zwaar, ondanks wedstrijden van 8 minuten. Deze wedstrijd was nog onwennig en verloren wij met 3 – 0.

In de tweede wedstrijd, tegen SCW Cup Fighters. Wij kwamen op een 1 – 0 voorsprong. De wedstrijd bleef gelijk op gaan, met kansen over en weer. Helaas vielen de goals aan 1 kant en werd het een geflateerde 1 – 4.

Bij de de wedstrijd tegen Overbos kwamen wij op een 0 – 1 achterstand. Hierna namen wij de wedstrijd over en de 6 – 1 winst was dan ook echt verdiend.

De laatste wedstrijd van de poule speelden wij tegen FC Castricum. Dit was het sterkste team uit de poule. De wedstrijd golfde heen en weer. Castricum wist 2 keer te scoren. Hierna kwamen wij terug in de wedstrijd, doordat wij de 2 – 1 scoorden. Hierna gingen wij vol in de aanval, waardoor wij in het mes liepen. De eindstand was uiteindelijk 5 – 1 voor Castricum.

Voor de finalewedstrijden was er de penaltybokaal. Mick wist het tot de finale te schoppen. Deze werd gewonnen door de keeper van AFC’34.

Tijdens de finalewedstrijden speelden wij om de 15e plaats. Deze wedstrijd bleek een hele spannende en er vielen weinig doelpunten. Vanaf rechts schoten wij hard de 1 – 0 binnen. Dit bleek tevens de winnende.

Wij eindigden hiermee op de 15e plaats, van de 20 deelnemers. Hollandia wist het toernooi te winnen, dus ging de cup toch mee naar West-Friesland.

Het was een leuk toernooi, waarbij wij buiten de confortzone moesten treden. Wij hebben genoten en erg veel geleerd.