Klinkende thuis overwinning SEW 1 – DWOW 1

Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet bestaan er in Nederland maar twee echte klassiers; Feyenoord – Ajax en Kreileroord – DWOW. In mijn tijd in Kreileroord had VVK nog een volwaardig eerste elftal van ongekend niveau. De derby tegen DWOW mocht niet verloren worden en onze opponenten kwamen dan ook zelden zonder kleerscheuren van het veld. Schaafwonden, botbreuken, gestrekte benen, ellebogen, ballenknijpen en messcherpe tackles, alles werd gebruik om te winnen. Tegenwoordig ben ik in de gelukkige omstandigheid dat SEW het plekje van mijn Kreileroord heeft ingenomen. Mede dankzij goed vertrouwen na de de 10-3 overwinning van vorig jaar en de 0-3 uitzege, durfde ik mijn voormalig ploeggenoten van Kreileroord 1 uit te nodigen. Na de 6-0 van afgelopen zondag hebben we hier natuurlijk de vlag uit gestoken. Ik wil graag de selectie, Vokert-Jan en de rest van de technische staf de complimenten geven en bedanken voor deze klinkende overwinning. Mijn oud-ploeggenoten en wat niet voetballende vrienden hebben zich uitermate vermaakt. Daarnaast wil ik Edwin Roozendaal bedanken voor de Livestream op de TV, zodat ik niets heb hoeven missen. En extra speciaal is dat jullie twee keer in ‘mijn minuut’ is gescoord. Dat dit gebeurde met een door mij en mijn broer gesponsorde bal strooide uiteraard nog meer zout in de Wieringermeerse wonden.
Na de wedstrijd zijn de oud spelers van Kreileroord geweldig verwend in de bestuurskamer. Daarvoor een dikke pluim naar het bestuur voor de organisatie van deze geweldige middag. Na het napraten in de bestuurskamer hebben we hier thuis nog uitgebreid nagetafeld over deze mooie dag. Zelfs vrienden die nog nooit een hele wedstrijd hebben afgekeken hebben genoten.

Piet Bos