SEW JO11-1 laat zich zien tijdens zaalvoetbaltoernooi

Ongeveer 2 weken geleden werden wij uitgenodigd om mee te doen aan een zaalvoetbaltoernooi op 19 oktober in Hoorn. Even een inventarisatie gedaan en er bleken 10 spelers beschikbaar.

In eerste instantie zouden wij als 1 team meespelen, maar uiteindelijk werd er gevraagd of wij met 2 teams mee wilden doen. Dit deden wij graag.

Vooraf hadden wij 2 gelijkwaardige teams ingedeeld. JO11-1 bestond uit Thijmen, Jordy, Jesse, Kyran en Nanne. JO11-2 bestond uit Mika, Senna, Semma, Luuk en Mick. Sven kon helaas niet mee doen.

Aangekomen in de sporthal ‘De Opgang’ in Zwaag kregen wij het programma en daar werd bij verteld dat poule A iets sterker was ingedeeld dan poule B. JO11-1 speelde in poule A en JO11-2 in poule B.

JO11-1 mocht gelijk aan de bak tegen Always Forward JO11-3 en begonnen niet goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in een 4 – 0 nederlaag.  Hierna was het de beurt aan JO11-2 tegen Purmerstijn JO11-5. In een spannende wedstrijd werd het 1 – 0 voor SEW.

De tweede wedstrijd van JO11-1 werd met 1 – 6 verloren van Purmerstijn JO11-4. Hiermee hadden wij gelijk de twee zwaarste tegenstanders gehad. Wij herpakte zich met een 4 – 0 overwinning op Always Forward JO11-6, een 10-0 overwinning op Opperdoes JO11-1 en een 6 – 2 overwinning op Always Forward JO11-7. Hiermee werden wij 3e in de poule en dat was niet voldoende voor de halve finale.

Bij JO11-2 ging de tweede wedstrijd ook niet van een leien dakje, want wij kwamen een paar keer op achterstand, maar toch wonnen wij met 4 – 3 van Opperdoes JO11-3 . De derde wedstrijd ging gelijk op, maar de doelpunten vielen aan 1 kant. Helaas werd deze wedstrijd met 4 – 1 verloren van Always Forward JO11-8. De laatste wedstrijd werd gewonnen met 5 – 0 van Opperdoes JO11-2. Hierdoor werden zij 2e in de poule en gingen zij door naar de halve finale.

Voor de halve finales mochten wij op de foto met Royston Drenthe en Edwin Grunholz, die later de prijzen kwamen uitreiken.

De verwachting was dat wij in de halve finale een zware dobber zouden hebben aan Always Forward JO11-3. De wedstrijd begon goed, want met een schuiver kwamen wij op een 1 – 0 voorsprong. Hierna kwamen wij onder druk te staan en kantelde de wedstrijd naar een 1 – 2 achterstand. Met een bekeken schot van afstand werd het 2 – 2. Penalty’s moesten de uitkomst bieden. Bij een stand van 4 – 4 bij de penaltyreeks wist onze keeper de bal te keren en schoten wij daarna gedecideerd hard in het dak van het doel. Door naar de finale.

In de finale was Purmerstijn JO11-4 een maatje te groot. Zij werden de terechte winnaars van het toernooi. Wij zijn blij met een prachtige 2e plaats en met een 3e plaats in de poule. Wij hebben genoten!